"Τέχνη και κοινωνία": Μία ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το "Exit Above - after the tempest" στην Πειραιώς 260

Με αφορμή το έργο της Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ, η Kατερίνα Ευαγγελάτου θα συντονίσει τον ανοιχτό διάλογο, όπου θα μιλήσουν καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Έλενα Τοπαλίδου κι ο Λευτέρης Χαρίτος.

Πειραιώς 260 -Χώρος Δ

Με αφορμή το νέο έργο της Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ "Exit above - after the tempest”, το οποίο παρουσιάστηκε στις 25/6 στο Ηρώδειο, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η Τράπεζα Πειραιώς συνδιοργανώνουν μία ανοικτή συζήτηση-στρογγυλή τράπεζα με θέμα την αλληλεπίδραση Τέχνης και Κοινωνίας. Η συζήτηση θα λάβει χώρα στην Πειραιώς 260 στις 3 Ιουλίου (Χώρος Ε', 8 μ.μ.). Η είσοδος θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου που θα δίνονται κατά προτεραιότητα την ημέρα της εκδήλωσης από τα ταμεία της Πειραιώς 260.

EXIT ABOVE – after the tempest Anne Teresa De Keersmaeker Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Anne Van Aerschot©
Στιγμιότυπο από το "Exit above - after the tempest”

Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι ο Άνθρωπος και απώτερος στόχος μια Τέχνη που ενώνει και μετατρέπει τη σκηνή σε τόπο συνάντησης με τους Άλλους. Ο ελεύθερος και βαθύς διάλογος του δημιουργού με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι είναι σήμερα πιο αναγκαίος από ποτέ, όταν παντού στον κόσμο η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ίδια η ζωή του πλανήτη κινδυνεύουν.  

Καταξιωμένοι δημιουργοί και άνθρωποι της τέχνης από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία συναντώνται για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους σχετικά με το πώς μπορεί η Τέχνη να φωτίσει σκοτεινές ή αθέατες πλευρές της καθημερινότητας και να λειτουργήσει ως δίαυλος που θα μας οδηγήσει σε μια οπτική συμπερίληψης, προσβασιμότητας, συμπόρευσης, κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. ​​​​​​

Στην ανοιχτή συζήτηση συμμετέχουν: 

 
  • Ελένη Δημοπούλου, σκηνοθέτις
  • Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός/σκηνοθέτης
  • Αικατερίνη Παπαγεωργίου, σκηνοθέτις
  • Έλενα Τοπαλίδου, ηθοποιός/χορεύτρια
  • Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής
  • Ηλίας Χατζηγεωργίου, χορογράφος
  • Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας

Συντονισμός: Kατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Μάρθα Φριντζήλα θέλει το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος να είναι ένας τόπος "συνάντησης, αλληλεγγύης και αγάπης"

Με αφορμή τη δωδέκατη διοργάνωση του θεσμού, η καλλιτέχνις μιλά στο "α" για την ανάγκη να δοθεί "Ο λόγος στις γυναίκες" (όπως είναι ο φετινός τίτλος), για τη μέρα που αφιερώνεται στην Παλαιστίνη αλλά και για το τι ετοιμάζει η ίδια στο φεστιβάλ.

Το "Καφενείο "Το επέκεινα" του Μιχάλη Σπέγγου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Το θεατρικό που παρουσιάζει η ομάδα "Γέφυρα" σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά από τη νέα σεζόν για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο "Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η νουβέλα του Λέο Τολστόι, σε διασκευή-σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με τους Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά, ταξιδεύει σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Φεστιβάλ Αθηνών: Το "Μιντάτι" της Τζένης Αργυρίου οραματίζεται νέες τελετουργίες

Η χορογράφος παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 μια παράσταση για την ανθρώπινη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα, που δανείζεται τον τίτλο της από ένα έθιμο των χωριών της Ηπείρου.

"Demons": Παπαζήσης, Παππά, Κουκουράκης, Τσάρη αναμετρώνται με το προκλητικό έργο του Λαρς Νόρεν

Ο Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί το έργο που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου "Τζένη Καρέζη" τη νέα σεζόν 2024-25 για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ειλικρίνειά μας.

"Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή" έρχεται στο θέατρο Σταθμός από τον Σεπτέμβριο

Το θεατρικό του Βαγγέλη Γέττου θα φιλοξενηθεί από τη νέα σεζόν στο θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου-Νικόλαου Μπαλαμώτη.