Αποκλειστικό: "Μια μέλισσα τον Αύγουστο" ετοιμάζεται για νέες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι

Μαθαίνουμε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή της κωμωδίας του Θοδωρή Αθερίδη που ξεκίνησε στο θέατρο, συνέχισε ως ταινία και επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι.

Μια μέλισσα τον Αύγουστο © Γιώργος Καλφαμανώλης

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη "Μία μέλισσα τον Αύγουστο", παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη από τις 4 Ιουλίου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης που συνεργάζεται μ’ έναν θίασο υπέροχων ηθοποιών που θα χαρίσουν δροσιά στα καλοκαιρινά βράδια μέσα στο κέντρο της πόλης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο", μετά από μία επιτυχημένη "πτήση" τόσο στο θέατρο (2004-2005) όσο και στον κινηματογράφο (2007), μας μεταφέρει σε μια απέραντη και απόμερη παραλία. Σε μια ακτή που προσεγγίζεις μόνο με βάρκα. Εκεί καταφθάνει ο Χάρης με τη γυναίκα του τη Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίλντεγκαρντ και την ερωμένη του τη Μαρία που το παίζει κωφή.

Κι ενώ όλα κυλούν ευχάριστα, μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται πολύ, εντυπωσιακά πολύ και εμφανίζεται με μια εντελώς διαφορετική μορφή. Αυτό ήταν… Ο Χάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εφιάλτη: τον άλλο του εαυτό, που κρατούσε για χρόνια κρυφό. Η παρέα θα περάσει δύσκολες ώρες και θα δοκιμαστεί εκτός δικτύου, χωρίς νερό, χωρίς σκιά. Το "φοβισμένο" alter ego του Χάρη θα ανακατέψει τα συναισθήματα των φίλων, θα φανερώσει μυστικά, ψέματα και αλήθειες και θα ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία στην παραλία.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ο Χάρης κι η παρέα του κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά τον τσιμπάει μια μέλισσα, η οποία του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο και φέρνει στην επιφάνεια τον "άλλο του εαυτό". Το λίγο πιο "γεματούτσικο" alter ego του Χάρη θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, στην γυναίκα του και στην ερωμένη του, προκαλώντας πανικό στην παρέα και γέλιο στο κοινό.

Οι συντελεστές

Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Θάλεια Σακαλή, τη μουσική ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και τους φωτισμούς ο Βλάσης Θεοδωρίδης.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.