Καλοκαίρι στον Πειραιά: Το Βεάκειο ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Μάθετε τα έργα αρχαίου και σύγχρονου ρεπερτορίου αλλά και τις παραστάσεις παιδικού θεάτρου και τις συναυλίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο ανοιχτό θέατρο στον Προφήτη Ηλία.

Βεάκειο

Το Βεάκειο θέατρο ανοίγει κι αυτό το καλοκαίρι τις πύλες του. Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας, θα απολαύσουν συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, παιδικές παραστάσεις, καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών και ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης μας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε Επίσης

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Βεάκειου ξεχωρίζουν από τη μουσική τα ονόματα του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Μιχάλη Χατζηγιάννη, των Πυξ Λαξ και του Σταμάτη Κραουνάκη. Από έργα αρχαίου δράματος, θα δούμε μεταξύ άλλων τον "Ηρακλή μαινόμενο" του Δημήτρη Καραντζά, τις "Ικέτιδες" της Μαριάννας Κάλμπαρη, τον "Αίαντα" του Γιώργου Νανούρη και τους "Όρνιθες" του Άρη Μπινιάρη. Κάποιες αγαπημένες παραστάσεις που επιστρέφουν είναι ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", το "Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου" και οι "Μπαμπάδες με ρούμι", ενώ στις νέες παραγωγές συγκαταλέγεται ο "Δον Κιχώτης" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Τέλος, το Βεάκειο έχει φροντίσει και για τους μικρούς μας φίλους με ευφάνταστες παιδικές παραστάσεις, όπως ο "Θρύλος της Μουλάν", αλλά και θέατρο σκιών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

 

Διαβάστε Επίσης

"Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, για τις Πειραιώτισσες, τους Πειραιώτες, αλλά και κάθε κάτοικο της Αττικής, που επιλέγει την πόλη μας για να απολαύσει τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει επιλεγεί από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά με γνώμονα να καλυφθούν οι απαιτήσεις αλλά και οι ποικίλες προτιμήσεις του κοινού. Επιδίωξή μας, ως δημοτική αρχή, είναι ο Πειραιάς να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όλο τον χρόνο. Με το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Βεάκειο, καθώς και τον Πολιτιστικό Πολυχώρο Κώστας Κωσταράκος στα Καμίνια, προσπαθούμε να διοχετεύσουμε τον Πολιτισμό σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά του Πειραιά. Εύχομαι ο κόσμος να απολαύσει τις φετινές εκδηλώσεις στο Βεάκειο θέατρο".

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, δήλωσε:

"Το Βεάκειο Θέατρο έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο που προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία και τη διάδοση της τέχνης, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Το  καλοκαιρινό "Φεστιβάλ του 2024" φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως παραστάσεις αρχαίων ελληνικών έργων που βοηθούν στη διατήρηση και την προώθηση της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς, κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, χορευτικά δρώμενα καθώς και παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους, προσφέροντας  μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία στους θεατές του. Ευχόμαστε με το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, να καταφέρουμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία θεατρικής τέχνης, διασκέδασης και απόλαυσης, στους επισκέπτες του  Βεακείου Θεάτρου".

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του "Βεάκειου" εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες

Βεάκειο

Λόφος Προφήτη Ηλία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.