"Κάτι διαφορετικό 2": Η θεατρική ομάδα C for Circus γιορτάζει πανηγυρικά τα δέκα χρόνια της από την πρώτη παράσταση στην Αθήνα!

Οι C for Circus ετοιμάζουν μία ξέφρενη επετειακή παράσταση με τη μορφή αυτοσχέδιου σατιρικού βαριετέ.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus 'Κάτι διαφορετικό 2' των C for Circus | Δομνίκη Μητροπούλου©

Την επιστροφή στις... ρίζες και στο όνομά τους σηματοδοτεί η νέα παράσταση της δραστήριας και πολυμήχανης θεατρικής ομάδας, C for Circus. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους παράσταση στην Αθήνα, "Κάτι διαφορετικό", ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το "Κάτι διαφορετικό 2", μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή στο σουρεαλιστικό τσίρκο της νεανικής ορμής και αθωότητας, την εμπιστοσύνη στην πολυφωνία της ζωής, την αποδόμηση της κοινωνικής πραγματικότητας και τη συνεχόμενη αλλαγή.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Από το 2013, η ομάδα δημιουργεί ευφάνταστες παραστάσεις συλλογικής έμπνευσης και εκτέλεσης, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την πρωτότυπη μουσική, την οποία παίζουν επί σκηνής οι ηθοποιοί. Μας έχουν χαρίσει αξιομνημόνευτες στιγμές με τον τρόπο που εμπνεύστηκαν και απέδωσαν έργα της παγκόσμιας δραματουργίας -όχι απαραιτήτως πολυπαιγμένα- όπως το "Με το ίδιο μέτρο" του Σαίξπηρ, το "Γκλουμ" (βασισμένο στο "Ημερολόγιο ενός απατεώνα" του Οστρόφσκι), το "Δαχτυλίδι της μάνας" του Καμπύση, ενώ η τελευταία τους παράσταση, σε κείμενο του μέλους της ομάδας Βαλέριας Δημητριάδου, "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον", επιβεβαίωσε τα πολλαπλά ταλέντα τους.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Η νέα τους παράσταση, που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια ξέφρενη γιορτή ζωής και διαφορετικότητας, θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" στις 10 Μαΐου. Χρησιμοποιώντας τη μορφή ενός αυτοσχέδιου σατιρικού βαριετέ, σε δικό τους κείμενο και μουσική, οι C for Circus χτίζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο χωράνε τα πάντα, ένα πάρτι ενηλικίωσης που γιορτάζει τη ζωή, την αντίσταση στη ρουτίνα και τη σοβαροφάνεια, που τολμάει να ρισκάρει και να πλάθει κόσμους παράδοξους αλλά πέρα για πέρα αληθινούς.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Το κείμενο υπογράφει η ομάδα και η Άρτεμις Γρύμπλα, τη σκηνοθεσία ο Παναγιώτης Γαβρέλας, τα σκηνικά και κοστούμια η Λίνα Σταυροπούλου και η Αλεξάνδρα Αναστασία Φτούλη, τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια η Βαλέρια Δημητριάδου και ο Νίκος Μίτσης, την επιμέλεια κίνησης η Έλσα Σίσκου. Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Κάτι διαφορετικό 2 C for Circus
Δομνίκη Μητροπούλου©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.