O Τζόζεφ Φάινς στην επόμενη μετάδοση του National Theatre Live

Η συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται με τη δορυφορική προβολή της παράστασης "Dear England".

Dear England NT Live Marc Brenner©

Ό,τι κοντινότερο στην πραγματική εμπειρία θέασης μιας παράστασης στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας προσφέρει ο κύκλος National Theatre Live, όπου προβάλλονται σε δορυφορική σύνδεση παραστάσεις του κορυφαίου βρετανικού θεατρικού οργανισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Dear England
Marc Brenner©

Στις 14 Μαρτίου θα προβληθεί σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση (με ελληνικούς υπότιτλους) η παράσταση "Dear England" του Τζέιμς Γρέιαμ, με πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Φάινς. Μπορεί στο στο νέο έργο του 42χρονου Βρετανού συγγραφέα, η Εθνική Αγγλίας να μην καταφέρνει να σκοράρει, όμως ο θίασος βάζει γκολ από τα παρασκήνια, σε αυτή την εκπληκτική θεατρική παραγωγή που συνδυάζει σπορ και τέχνη, μαγεύοντας τους θεατές με τις υποκριτικές επιδόσεις των ηθοποιών της!

Dear England NT Live
Marc Brenner©

Επικεφαλής της "ομάδας", ο συναρπαστικός "μάνατζερ" Τζόζεφ Φάινς, που προσπαθεί να ανοίξει για τους παίκτες του τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Ρούπερτ Γκουλντ και σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, πρόκειται για "ένα υπέροχο παιχνίδι σε ένα υπέροχο θεατρικό έργο" και "ευφυέστατο συνδυασμό σπορ και τέχνης", ενώ ο Τζόζεφ Φάινς χαρακτηρίστηκε "συναρπαστικός ως Γκάρεθ Σάουθγκεητ".

Dear England
Marc Brenner©

Η ιστορία

Η χώρα που έδωσε στον κόσμο το ποδόσφαιρο γνωρίζει εδώ και καιρό τη μία ήττα μετά την άλλη. Γιατί οι άντρες της Αγγλίας δεν μπορούν να νικήσουν στο δικό τους παιχνίδι; Με το χειρότερο ποσοστό στα πέναλτι παγκοσμίως, ο Γκάρεθ Σάουθγκεητ πρέπει να ανοίξει το μυαλό του και να αντιμετωπίσει το πλήγμα των περασμένων ετών, για να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα και τη χώρα πίσω στη γη της επαγγελίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.