"Βασιλιάς Ληρ" με τη Μπέττυ Αρβανίτη: Δείτε πρώτες φωτογραφίες και τρέιλερ της παράστασης που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας συνεργάζεται ξανά με τον Στάθη Λιβαθινό, παρουσιάζοντας το κορυφαίο έργο του Σαίξπηρ με την Μπέττυ Αρβανίτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βασιλιάς Ληρ Αρβανίτη ©Ελίνα Γιουνανλή

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας συνεργάζεται ξανά με τον Στάθη Λιβαθινό ("Φόνισσα", "Βρυκόλακες" κ.ά.), παρουσιάζοντας το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Βασιλιάς Ληρ" σε μια εκδοχή που ιντριγκάρει. Η διασκευή για εννέα ηθοποιούς είναι του Στρατή Πασχάλη, και τον ομώνυμο ρόλο θα υποδυθεί η Μπέττυ Αρβανίτη. Η τραγωδία θα παρουσιαστεί σε μια πρωτότυπη διασκευή που πυκνώνει το έργο και συναιρεί πρόσωπα και καταστάσεις σ’ ένα παράδοξο δρώμενο, όπου η σύγχρονη θεατρική γλώσσα συναντά τους πηγαίους σαιξπηρικούς συνειρμούς, χωρίς να προδίδεται το πνεύμα αλλά ούτε και το γράμμα, στα βασικά σημεία,  αυτού του περίφημου κλασικού έργου. 

Βασιλιάς Ληρ Αρβανίτη
©Ελίνα Γιουνανλή

Eργο που γράφτηκε το 1609, περίοδο που στην Αγγλία εκτός από πολλά είδη λόγου άκμαζε το θέατρο, ο "Βασιλιάς Ληρ", αποτελεί ένα διαχρονικό αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας. Το  θέμα του αφορά στην απόφαση του Βασιλιά Ληρ να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του. Τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και τη μικρότερη  την Κορδέλια. Αυτή που θα τον πείσει για την αγάπη της θα πάρει το βασίλειο. Ο γηραιός βασιλιάς, παρά τις συμβουλές του Δούκα του Κεντ, αποκληρώνει την Κορδέλια κι εξορίζει το Δούκα.

Βασιλιάς Ληρ Αρβανίτη
©Ελίνα Γιουνανλή

Μαζί με την Μπέττυ Αρβανίτη, που αναλαμβάνει τον ρόλο-πρόκληση, ερμηνεύουν οι: Nίκος Αλεξίου (Κεντ/Τρελός), Αντώνης Γιαννακός  (Εντγκαρ), Νέστορας Κοψιδάς (Γκλώστερ), Ερατώ Πίσση (Κορντέλια), Γκαλ Ρομπίσα (Έντμοντ), Εύα Σιμάτου (Ρέγκαν), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Γκόνεριλ). Τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μνωλοπούλου, τη μουσική ο Τηλέμαχος Μούσας και τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Αλέκος Αναστασίου.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου

Βασιλιάς Ληρ Αρβανίτη
©Ελίνα Γιουνανλή

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.