"Επιστροφή στον φόνο": Έρχεται η θεατρική εκδοχή της συναρπαστικής ιστορίας μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι

Το κορυφαίο έργο με πρωτότυπο τίτλο "Go back for murder" σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Γιώργος Φρατζεσκάκης.

Πέντε μικρά γουρουνάκια © Γιώργος Κρίκος

Η συναρπαστική ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι "Πέντε μικρά γουρουνάκια" (με πρωτότυπο τίτλο "Go back for murder") που διασκεύασε για το θέατρο η ίδια η συγγραφέας, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή με τον τίτλο "Επιστροφή στον φόνο", σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη.

Πέντε μικρά γουρουνάκια
© Γιώργος Κρίκος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο θέατρο Εliart συνεχίζεται η παρουσίαση σπουδαίων έργων της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας και δραματουργίας. Τα γουρουνάκια είναι πέντε, το ένα είναι ο δολοφόνος. Ο λύκος αυτή τη φορά δεν είναι ο κακός, αλλά εκείνος που θα λύσει το μυστήριο. Πώς όμως, χωρίς κανένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια του; Τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε και όπως φαίνεται σε αυτή την ιστορία φόνου και συνεχών ανατροπών. Το συνεχές κυνηγητό ανάμεσα στον ένοχο και τα γουρουνάκια κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, καθώς η δράση κυλάει συναρπαστικά από το παρελθόν στο παρόν, ενώ ο θεατής μπαίνει στη θέση του επιθεωρητή και μελετά την κάθε μαρτυρία ξεχωριστά. Ποια είναι η "ανατριχιαστική" αλήθεια;

Πέντε μικρά γουρουνάκια
© Γιώργος Κρίκος

Λίγα λόγια για το έργο

Δεκαπέντε χρόνια πριν, η όμορφη Κάρολαϊν Κρέιλ καταδικάστηκε για τον φόνο του συζύγου της και πέθανε στη φυλακή. Τώρα η κόρη της αναθέτει στον Επιθεωρητή Τέρνμπολ να αποκαταστήσει τη μνήμη της. Υπήρχαν ακόμη πέντε ύποπτοι και όσο το σκέφτεται ο Επιθεωρητής τόσο επανέρχεται στο μυαλό του εκείνο το παιδικό τραγουδάκι με τα πέντε γουρουνάκια - το ένα πήγε στην αγορά, το άλλο στο σπίτι κλείστηκε καλά, και πάει λέγοντας. Κάποιο από τα πέντε γουρουνάκια, όμως, ίσως έκανε έναν φόνο και μένει ακόμη ατιμώρητο. Αν είναι έτσι, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα το βρει, βάζοντας τη λογική του να δουλέψει.

Πέντε μικρά γουρουνάκια
© Γιώργος Κρίκος

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:  Γιώργος Φρατζεσκάκης, Σαράντος Γεωγλερής, Κωνσταντίνος Λάγκος, Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Μπουκουβάλα, Στέλλα Κοσμοπούλου, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στυλιανή Κλείδωνα. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Λαμπρινής Καρδαρά και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται στις 27 Οκτωβρίου, στο θέατρο Eliart.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιστροφή στον φόνο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Δεκαπέντε χρόνια πριν, η όμορφη Κάρολαϊν Κρέιλ καταδικάστηκε για τον φόνο του συζύγου της και πέθανε στη φυλακή. Τώρα η κόρη της αναθέτει στον Πουαρό να αποκαταστήσει τη μνήμη της μητέρας της. Υπήρχαν ακόμη πέντε ύποπτοι και όσο το σκέφτεται ο Πουαρό τόσο επανέρχεται στο μυαλό του εκείνο το παιδικό τραγουδάκι με τα πέντε γουρουνάκια - το ένα πήγε στην αγορά, το άλλο στο σπίτι κλείστηκε καλά, και πάει λέγοντας. Κάποιο από τα πέντε γουρουνάκια, όμως, ίσως έκανε έναν φόνο και μένει ακόμη ατιμώρητο. Αν είναι έτσι, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα το βρει, βάζοντας τη λογική του να δουλέψει. Η συναρπαστική ιστορία μυστηρίου και συνεχών ανατροπών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και βασίζεται στο έργο της Αγκάθα Κρίστι «Πέντε μικρά γουρουνάκια».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.