Η Εμίλια Κλαρκ "Νίνα" στο Γλάρο του Τσέχοφ στο Μέγαρο μέσω του National Theatre Live

Οι δορυφορικές μεταδόσεις του Μεγάρου ξεκινούν με την παράσταση του διάσημου Βρετανού σκηνοθέτη Τζέιμι Λόιντ κι έναν δυνατό θίασο από το Θέατρο Χάρολντ Πίντερ του Λονδίνου.

Ο γλάρος Ο γλάρος

Με ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου, τον "Γλάρο" του Άντον Τσέχοφ, σε διασκευή της Άνια Ράις και σκηνοθεσία του διάσημου Τζέιμι Λόιντ ("Cyrano de Bergerac"), αρχίζουν οι φετινές δορυφορικές μεταδόσεις της σειράς National Theatre Live από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη".

Το κλασικό έργο του Τσέχοφ, μια αριστοτεχνική θεατρική σπουδή πάνω στην αγάπη και στη μοναξιά, μεταφέρεται στον 21ο αιώνα και παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη εκδοχή από έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών στο Θέατρο Χάρολντ Πίντερ του λονδρέζικου Γουέστ Εντ. 

Ο γλάρος

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νίνας, θα δούμε την Εμίλια Κλαρκ ("Game of Thrones", "Last Christmas", "Me Before You", "Solo: A Star Wars Story"), η οποία, με τον "Γλάρο", κάνει το ντεμπούτο της στο Γουέστ Εντ, έχοντας λάβει ήδη εξαιρετικές κριτικές. Χαρακτηριστική είναι αυτή του οδηγού πόλης Time Out: "Η Εμίλια Κλαρκ είναι ακαταμάχητη στη νέα υπερ-αφαιρετική ανάγνωση του αριστουργήματος του Τσέχοφ από τον Τζέιμι Λόιντ". Μαζί της επί σκηνής είναι οι ηθοποιοί Τομ Ρις Χάρρις ("White Lines"), Ντάνιελ Μονκς ("The Normal Heart"), Σόφι Γου ("Fresh Meat"), Ίντιρα Βάρμα ("Game of Thrones"), Τζέισον Μπάρνετ, Ρόμπερτ Γκλένιστερ κ.ά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Σούτρα Γκίλμουρ, τους φωτισμούς ο Τζάκι Σέμες και τη μουσική ο Τζορτζ Ντένις.

Ο γλάρος

Λίγα λόγια για το έργο

Μια νέα γυναίκα φιλοδοξεί να γίνει διάσημη. Ένας νέος άντρας μαραζώνει περιμένοντας καρτερικά τη γυναίκα των ονείρων του. Ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας λαχταρά να απαλλαγεί από το αίσθημα του ανικανοποίητου. Μια ηθοποιός έχει βαλθεί να καταπολεμήσει την αλλαγή των καιρών. Σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή, τσακισμένα όνειρα, προδομένες ελπίδες και ραγισμένες καρδιές οδηγούν τους επισκέπτες σε αδιέξοδο. Το μόνο που απομένει είναι να στραφούν εναντίον αλλήλων.

Ο γλάρος

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

Πληροφορίες: megaron.gr | Πέμπτη 19 Οκτωβρίου | 8 μ.μ. | Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη” | Mε ελληνικούς υπότιτλους 
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.