"LOVETRAIN2020": Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται μία παράσταση για την ουτοπία

Η Πειραιώς 260 φιλοξενεί την παράσταση χορού του γνώριμου στο ελληνικό κοινό Εμανουέλ Γκατ, που συνδυάζει την κίνηση με τους new-wave ήχους μιας αγαπημένης βρετανικής μπάντας.

Lovetrain2020 © JG-04

Ο Εμανουέλ Γκατ, ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της γενιάς του, φέρνει στον χώρο Η' της Πειραιώς 260 (22 και 23/7) την ιδιαίτερη παράσταση "LOVETRAIN2020". Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό Ισραηλινός καλλιτέχνης έρχεται στο φετινό φεστιβάλ με ένα έργο - γιορτή του χορού, του σώματος και της ζωής.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το "LOVETRAIN2020" είναι ένα έργο για την ουτοπία, λέει ο ίδιος ο Εμανουέλ Γκατ. Τον ανέφικτο, ιδεώδη "μη τόπο" όπου η συμβίωση χωρίς συγκρούσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η ουτοπία στα έργα του Γκατ δεν παρουσιάζεται σαν ιδέα αλλά πραγματώνεται στον τρόπο που δημιουργείται η χορογραφία.

LOVETRAIN2020

Σώματα που ενώνονται και απομακρύνονται, δυναμικές ομαδικές χορογραφίες, ντουέτα και σόλο ξεδιπλώνονται πάνω σε αξέχαστες επιτυχίες των Tears for Fears, της βρετανικής new wave μπάντας, ανακαλώντας την synth-pop ουτοπική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1980.

Διαβάστε Επίσης

 

Τα κοστούμια, σχεδιασμένα από τον Τόμας Μπράντλι, χορευτή της ομάδας του Εμανουέλ Γκατ, με τον όγκο και τη θεατρικότητά τους εξυπηρετούν και αναδεικνύουν ιδανικά τη γραφή του Ισραηλινού χορογράφου, ενώ οι κιαροσκούρο φωτισμοί, σε επιμέλεια του ίδιου του Γκατ, επιτείνουν την μπαρόκ, λαμπερή, πληθωρική ατμόσφαιρα της παράστασης.

LOVETRAIN2020

 

Το σόου του Ισραηλινού δημιουργού είναι μια βαθιά ανάσα φρέσκου αέρα, ένα χορογραφικό πυροτέχνημα που μεταφέρεται στη σκηνή από ένα θίασο εξαιρετικών χορευτών. Μια πραγματικά ιδιαίτερη παράσταση με θερμή υποδοχή διεθνώς, ένα θέαμα στο σταυροδρόμι χορού και μουσικής που έχει συγκινήσει το κοινό όπου έχει ταξιδέψει. Το "LOVETRAIN2020" είναι ο Εμανουέλ Γκατ στα καλύτερά του!

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, πλοηγηθείτε στο aefestival.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

LOVETRAIN2020

  • Χορός
  • Διάρκεια: 75 '

Ο Εμάνουελ Γκατ χορογραφεί μία παράσταση που αφιερώνεται στην ουτοπία. Στα έργα του, η έννοια αυτή παύει να είναι απλώς μία ιδέα. Αντίθετα, ο Γκατ τής δίνει υπόσταση μέσα από τον τρόπο που προσεγγίζει τη δημιουργία, έχοντας στο πλάι του μία ομάδα μακροχρόνιων συνεργατών με την οποία εξερευνά της ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες. Στο "LOVETRAIN2020", ο καλλιτέχνης δημιουργεί έναν ύμνο στη ζωτικότητα, χορογραφώντας σώματα που άλλοτε ενώνονται σε ομάδες ή ντουέτα και άλλοτε απομακρύνονται. Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της παράστασης δίνει η μουσική, με τις διαχρονικές επιτυχίες της βρετανικής new wave μπάντας Tears for Fears, καθώς και τα ογκώδη κοστούμια και οι κιαροσκούρο φωτισμοί.

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
17/07/2024

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.