Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας θα πρωταγωνιστήσουν στο φημισμένο σατιρικό έργο "Εκείνος κι Εκείνος" του Κώστα Μουρσελά και θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια "αναρχική", "αλήτικη" κωμωδία, ένα έργο-ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ, που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την –σκεπτόμενη- κωμωδία. Πρωταγωνιστές είναι ο Λουκάς και ο Σόλων, δύο "ταξιδευτές" που δεν έχουν καμία σχέση με την αστική κανονικότητα και το political correct. Είναι δύο αντι-στερεοτυπικοί σοφοί, δύο αντισυμβατικοί αλήτες, που θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και προτείνουν απαντήσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επίσης. Δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει σε αυτό το ταξίδι της ελευθερίας τους.
Περιθωριακοί τύποι, μποέμ άστεγοι αλλά ενεργής σκέψης πολίτες, άνθρωποι που βρίσκονται συνειδητά εκτός συστήματος, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται, ενώ δεν παύουν να θέτουν ασταμάτητα ερωτήματα, γιατί όπως μας λένε: στην εποχή μας δεν λείπουν οι απαντήσεις, αυτό που λείπει είναι οι ερωτήσεις· οι απλές, οι ανόητες, οι αυτονόητες. Έτσι, ο Λουκάς και ο Σόλων, αυτοί οι δύο αληθινά αναρχικοί τύποι που δε δέχονται κανενός είδους εξουσία, σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και κυρίως διερωτώνται και για τα "καλώς κείμενα"… είναι όντως καλώς; Με τα λόγια τους και τους στοχασμούς τους, σπάνε τα στερεότυπα, την καθεστηκυία τάξη, και πάνω απ' όλα σπάνε "το αυγό", όπως οι ίδιοι ονομάζουν κάθε είδους συστημική εξουσία, ιδεολογική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική, που μας δίνει απαντήσεις και μας ηρεμεί σε βαθμό υπνωτισμού.
Γι' αυτό "Εκείνος κι Εκείνος" συναντήθηκαν για να θέσουν ερωτήματα, για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα. "Εκείνος και εκείνος" ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι η εργασία αντιτίθεται στη φύση του ανθρώπου. Η χαρά βρίσκεται στη δημιουργία και όχι στην εργασία. Φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι να κάθεται, να στοχάζεται, να ταξιδεύει, να βουτάει στις θάλασσες του κόσμου και να τρώει γεμιστά με φέτα, κάτω από μια κληματαριά στις 3:00 το μεσημέρι.
Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Αλέξανδρου Ρήγα, τα σκηνικά του Γιάννη Σπανόπουλου, και οι φωτισμοί του Πέτρου Γάλλια. Συμμετέχουν επίσης ο Παναγιώτης Κουρτέσης και η Μαρία Καμακάρη.
Ο Κώστας Μουρσελάς (1932-2017) υπήρξε από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, που ξεχώρισε για τη σατιρική, αιχμηρή ματιά του απέναντι στη σύγχρονή του ελληνική πραγματικότητα. Υπέγραψε σπουδαίες επιτυχίες τόσο στο θέατρο, όσο και στην πεζογραφία, ενώ αρκετά από τα έργα του μεταφέρθηκαν και σε μορφή τηλεοπτικών σεναρίων ("Ω, τι κόσμος μπαμπά", "Η κυρία δεν πενθεί", "Εκείνος κι Eκείνος" - μονόπρακτα που γράφτηκαν κατά τη δικτατορία σατιρίζοντας όλα τα κακώς κείμενα, "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" - που αποτέλεσε τεράστια τηλεοπτική επιτυχία, κ.ά.).