Συγκλονιστικός Ρέιφ Φάινς απευθείας από το Λονδίνο

Οι θεατές απογειώνουν τον Ρέιφ Φάινς στο «Straight Line Crazy» του Ντέιβιντ Χέαρ, μια παράσταση που μπορείτε να δείτε στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο των δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live.

Straight Line Crazy Manuel Harlan©

Εκατομμύρια θεατές σε 2.500 αίθουσες και 65 χώρες από το 2009 έως σήμερα έχουν παρακολουθήσει τις δορυφορικές μεταδόσεις National Theatre Live. Μια δράση που αγκάλιασε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνοντας την ευκαιρία στους θεατρόφιλους να απολαύσουν παραστάσεις που παίζονται στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο του ΝΤLive θα δούμε την Πέμπτη 23 Mαρτίου (ώρα 8 μ.μ.) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με ελληνικούς υπότιτλους) την παράσταση "Straight Line Crazy", του νέου έργου του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Χέαρ που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Νίκολας Χάυτνερ. Παίζεται στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, και συγκεκριμένα στο Bridge Theatre, με πρωταγωνιστή των Ρέιφ Φάινς και σύμφωνα με της κριτικές ο βραβευμένος με BAFTA και Tony άγγλος ηθοποιός δίνει ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ ερμηνείας ερμηνεύοντας ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον Ρόμπερτ Μόουζες, έναν από τους πιο επιδραστικούς αμερικανούς πολεοδόμους της δεκαετίας του 1950. Ο Mόουζες ήταν μια δαιμόνια προσωπικότητα που ήξερε να κινεί με μαεστρία τα γρανάζια της εξουσίας στην πόλη της Νέας Υόρκης, στοχεύοντας πάντοτε στην πραγματοποίηση των προσωπικών του φιλοδοξιών και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματικών του συμφερόντων. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίσα Μπέιλι, Σάμουελ Μπάρνετ, Ντέιβιντ Μπρόμλεϊ, Αλ Κόππολα κ.ά.

Straight Line Crazy

Ο θεατρικός συγγραφέας Ντέιβιντ Χέαρ λεει για το έργο

"Μερικοί από τους χαρακτήρες–συμπεριλαμβανομένων του Ρόμπερτ Μόουζες, του Αλ Σμιθ και της Σίρλεϋ Χέιζ– είχαν σάρκα και οστά, έζησαν και ανάπνευσαν. Οι πράξεις και τα βιογραφικά στοιχεία που τους αποδίδω είναι, σε γενικές γραμμές, ακριβή και αντλήθηκαν από πολλά βιβλία, άρθρα και φιλμ που αναφέρονται στη μεταμόρφωση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στα μέσα του 20ού αιώνα. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρες έχουν επινοηθεί. Η ζωή του Μόουζες υπήρξε τόσο παραγωγική, και η απήχησή του τόσο σημαντική, που επέλεξα να επικεντρωθώ μόνο σε δύο αποφασιστικές στιγμές της εντυπωσιακής σταδιοδρομίας του."

Πληροφορίες: 2107282333 & www.megaron.gr.
Τιμές εισιτηρίων: € 8 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) και € 15.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.