"Pomona": Μη χάσετε το εφιαλτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος

Μια σπάνια θεατρική εμπειρία υπόσχεται η «Pomona», το δυστοπικό έργο του Βρετανού Άλιστερ ΜακΝτάουαλ που εμπνέει την πιο ξεχωριστή παράσταση της σεζόν.

Pomona Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η ιστορία του Βρετανού Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, που μας συστήνει ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε συνεργασία με τον Ισλανδό conceptual artist, Sigurdur F3, είναι βγαλμένη από τον κόσμο των Role Playing Games και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Η δράση τοποθετείται σε ένα εγκαταλελειμμένο, μυστηριώδες αλλά υπαρκτό νησί στο κέντρο του Μάντσεστερ, τροφοδοτώντας ένα καταιγιστικό θρίλερ στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Με επίκεντρο μία νεαρή κοπέλα που ψάχνει την εξαφανισμένη αδερφή της, μια ομάδα ανθρώπων εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, που αφορά στο εμπόριο βρεφών, τη μαστροπεία, το εμπόριο οργάνων, τη μαφία, όλα αυτά μαζί ή… είναι απλώς ένα παιχνίδι ρόλων.

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η "Pomona" αποτελεί μία από τις πλέον εκκεντρικές θεατρικές προτάσεις της σεζόν, όπως παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής, που μεταδίδει μοναδικά την κλειστοφοβική και εφιαλτική ατμόσφαιρα του έργου. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις προβολές υπογράφει ο Βασίλης Παπατσαρούχας, το σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασόπουλος και το σχεδιασμό ήχου ο Λευτέρης Δούρος. Πρωταγωνιστούν, σε εξαιρετικές ερμηνείες, οι Σίμος Κακάλας, Φώτης Στρατηγός, Άννα Μάσχα, Γιώργος Παπαπαύλου, Ειρήνη Μακρή, Άλκης Μπακογιάννης, Στεφανία Ζώρα

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Άλιστερ ΜακΝτάουαλ θεωρείται μία από τις καλύτερες νέες φωνές της βρετανικής δραματουργίας, με σταθερές συνεργασίες με το Royal Court. Η "Pomona" είναι το τρίτο του έργο, το οποίο έγραψε σε ηλικία 27 ετών. Το ύφος του προσεγγίζει σύγχρονες σειρές μυστηρίου όπως το "Lost" και το "Stranger Things" και έχει παρουσιαστεί ήδη στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Σικάγο, τη Μελβούρνη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές που κάνουν λόγο για ένα "άγριο δυστοπικό δράμα με φοβερό κωμικό πλεονέκτημα", "διεστραμμένο παιχνίδι ή παραμύθι στο οποίο τα τέρατα είναι πολύ αληθινά" και "θρίλερ που σε κρατά κολλημένο στην άκρη του καθίσματος σου".

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Περισσότερες πληροφορίες

Pomona

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Η συνεργασία του Θ. Μοσχόπουλου με τον Ισλανδό conceptual artist που αποκρύπτει την ταυτότητά του, στο σουρεαλιστικό θρίλερ με κωμικά στοιχεία όπου όλα τα δεινά των προσώπων αποδίδονται σε ένα «υπέρτατο κακό».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.