H Ναταλία Οσίποβα είναι η μοντέρνα "Κάρμεν" που έρχεται στο Ηρώδειο

Carmen reimagined Amanda Fordyce©

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου! Αυτή είναι η μέρα που στην σκηνή του Ηρωδείου θα συναντηθούν η ερωτική σαγήνη της Κάρμεν (Ναταλία Οσίποβα), η ζήλεια του Δον Χοσέ (Τζέισον Κίτελμπεργκερ) και το πάθος του Εσκαμίγιο (Ντένις Ματβιένκο) στην "Κάρμεν", την ιστορία θρύλος. Η όπερα το Ζωρζ Μπιζέ απογείωσε τη φήμη του έργου. Ο Γάλλος συνθέτης βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Προσπέρ Μεριμέ, το έκανε μουσική, το έκανε δράμα και στη συνέχεια θρίαμβο. Το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας ζωντανεύει τη διαχρονική ιστορία σε μια χορευτική παράσταση που καινοτομεί, καθώς η μάτια της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Ντίντι Βέλντμαν, σκιαγραφεί τους χαρακτήρες πίσω από τα φώτα, όπου οι χορευτές αναπτύσσουν τις δικές τους σχέσεις, παράλληλα με αυτές των ρόλων που υποδύονται. Η περίφημη ιστορία της κλασικής Κάρμεν παρεισφρέει σιγά σιγά στην πραγματική τους ζωή.

Η χορογράφος της παράστασης Ντίντι Βέλντμαν λέει: "Θα ήθελα το κοινό να γνωρίσει την πραγματική Ναταλία Οσίποβα. Να δει την αληθινή δύναμη, τα τρωτά σημεία, το πάθος και τις ανασφάλειές της στη σκηνή. Όταν κοιτάζω τη Ναταλία, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την Κάρμεν. Θέλω να πω μια ιστορία, αυτήν της ηθοποιού επί σκηνής, αλλά και πίσω από τα φώτα, και να δείξω στο κοινό το θαύμα της μεταμόρφωσης".

Κάρμεν
Rick Guest

Η Ναταλία Οσίποβα μαγεύει το κοινό

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για την πορεία της διάσημης Ναταλία Οσίποβα που πριν από κάποια χρόνια πήρε την θέση της θρυλικής Σιλβί Γκιλέμ στο ρόστερ του διασημότερου κέντρου σύγχρονου χορού στον κόσμο, το Sadler’s Wells. Η Ναταλία Οσίποβα, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις κορυφαίες Ζιζέλ -του ομώνυμου μπαλέτου- και Οντέτ -της Λίμνης των Κύκνων- έλαμψε ως πρώην μεγάλο αστέρι των Μπολσόι, συνέχισε την καριέρα της χορεύοντας κορυφαίους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου στο American Ballet Theatre, τη Σκάλα του Μιλάνου και στο Royal Ballet, με το οποίο καταφθάνει στην Αθήνα. Το 2016 είχαμε την ευκαιρία να την δούμε στο Παλλάς, μαζί με τον πολυβραβευμένο Ουκρανός χορευτής με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο Σεργκέι Πολούνιν σε ένα triple bill πρόγραμμα σύγχρονων χορογραφιών και μας μάγεψε. Αξίζει να την γνωρίσετε. Η Ναταλία Οσίποβα
μετά την παρουσίαση της πρεμιέρας του "CARMEN reimagined" στο Εδιμβούργο και στην συνέχεια στο Southbank του Λονδίνου το 2022, με πρωταγωνίστρια την ίδια και μια ομάδα διεθνών σούπερ-σταρ του χορού, έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Η προπώληση ξεκίνησε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.