Με κωμωδία ανοίγει το θερινό Λαμπέτη

Γνωστοί πρωταγωνιστές μπλέκονται στην θεατρική «Μεγάλη πλεκτάνη» του Τζόρντι Γκαλθεράν. Η κωμωδία ανεβαίνει από τον Σταύρο Στάγκο στην «Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση» στο Λαμπέτη.

Η μεγάλη πλεκτάνη

Στο θερινό Λαμπέτη της οδό Αλεξάνδρας δόθηκε το όνομα "Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση" και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αποτελεί αναγνώριση στο έργο του Γιώργου Λεμπέση, του αείμνηστου θεατρικού επιχειρηματία που αγάπησε πραγματικά το θέατρο. Ανδρώθηκε μέσα στα θέατρα σε δύσκολες εποχές, είχε Παιδεία, ήθος, γνώσεις πάνω στα θεατρικά κείμενα και στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές όπως με τον Νίκο Κούρκουλο, τη Ζωή Λάσκαρη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, την Ελλη Λαμπέτη, τον Ζυλ Ντασσέν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Νόρα Βαλσάμη και άλλους.

Στη σκηνή του θερινού Λαμπέτη λοιπόν, θα δούμε τη "Μεγάλη πλεκτάνη", το έργο Τζόρντι Γκαλθεράν, το Καταλανού συγγραφέα που συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δραματικό, το λυπηρό με το γελοίο με πανέξυπνους διαλόγους. Είναι ο συγγραφέας που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το θεατρικό του έργο "Η μέθοδος Γκρόνχολμ", το οποίο πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο της Καταλωνίας το 2003 και αγάπησε το ελληνικό κοινό στο πρώτο ανέβασμα του, το 2008 σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ



Στη "Μεγάλη πλεκτάνη" ο Γκαλθεράν καυτηριάζει με το γάντι την διαφθορά στα υψηλά κλιμάκια. Στη Μοραλέχα, πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης, ο Ισίδρο Γκαλιάνα (Λεωνίδας
Κακούρης
), μέχρι πρόσφατα Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και υπόλογος ενός εξωφρενικού σκανδάλου περί χρηματισμού, είναι έτοιμος να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία πριν αυτοκτονήσει: να κάνει σεξ με μια πόρνη. Όταν όμως ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και εμφανίζεται μπροστά του η εκρηκτική Βισέντα (Δήμητρα Ματσούκα) για να ελέγξει τη διαρροή αερίου στη βίλα του, τα σχέδια του για αυτοκτονία και σεξ πάνε περίπατο… Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταύρος Στάγκος και από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα παίζεται στο Λαμπέτη και στη συνέχεια θα περιοδεύσει. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας και Κατερίνα Νικολοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Η μεγάλη πλεκτάνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της «Μεθόδου Γκρόνχολμ» υπογράφει μια πολιτική σάτιρα με απρόβλεπτη εξέλιξη που αποκαλύπτει τις σκευωρίες της διπλανής πόρτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.