Ποιοι είναι οι "Γείτονες από πάνω";

Οι Γείτονες από πάνω

Με "κοφτερό" χιούμορ παρουσιάζει το ψυχογράφημα των ηρώων του μέσα στο γάμο το επιτυχημένο θεατρικό έργο "Los Neighbours de Arriba" του Σέσκ Γκέϊ. Ο Ισπανός συγγραφέας "φωτογραφίζει" με χιούμορ τις σχέσεις δυο ζευγαριών και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας αναλαμβάνει να τις φωτίσει στην παράσταση του έργου που ανεβαίνει με τον ελληνικό τίτλο "Οι γείτονες από πάνω" από 1 Απριλίου στο θέατρο Πειραιώς 131. Στο έργο ο Επαμεινώνδας Ζαχαρίας Μπέκος ή Ζακ Μπεκώ (Δημήτρης Σταρόβας) και η Άννα Μαρία Πετροχείλου Μπέκου (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) είναι παντρεμένοι δέκα πέντε χρόνια και πλέον ο γάμος τους περνάει μεγάλη κρίση. Η ρουτίνα της καθημερινότητας και οι συνεχείς καυγάδες τους έχουν απομακρύνει σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν δεν αγγίζει, ο ένας τον άλλο πια.

Οι Γείτονες από πάνω


Μια μέρα η Άννα Μαρία (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) προσκαλεί τους "γείτονες από πάνω" σε finger food dinner, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και, παράλληλα, για να
βγάλουν την υποχρέωση για τη βοήθειά τους στην ανακαίνιση του διαμερίσματός τους πριν
από 6 μήνες. Ο Αντωνίκος (Γιώργος Κοψιδάς) και η Γεωργιάννα (Υακίνθη Παπαδοπούλου) είναι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι με απελευθερωμένο lifestyle, απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής όπως απολαμβάνουν και το σεξ, αχόρταγα και με πολύ ανοιχτό μυαλό! Ζουν στον επάνω όροφο, όμως τα βογγητά και οι αναστεναγμοί πάθους που ακούγονται σχεδόν κάθε βράδυ από το διαμέρισμα τους, αποτελούν άλλη μια αφορμή έντασης για τον Επαμεινώνδα (Δημήτρη Σταρόβα) και την Άννα Μαρία (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου). Ίσως από τη ζήλια, ακριβώς επειδή η δική τους σεξουαλική ζωή έχει χτυπήσει πάτο…Η παράσταση που θα δούμε στην Πειραιώς 131 είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών. Τη μετάφραση έκανε η Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ την απόδοση κειμένου συνυπογράφουν ο Χρήστος Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Μαλισσόβας. Τα σκηνικά είναι της Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Νικόλ Παναγιώτου και οι φωτισμοί του Δημήτρη Κουτά. Καλφαμανώλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι γείτονες από πάνω

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή ενός παντρεμένου επί 15 χρόνια ζευγαριού ταράζεται από τη μετακόμιση των νέων του γειτόνων στο έργο του Ισπανού συγγραφέα Σεσκ Γκέι, που μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.