Εξελίσσουμε δωρεάν τα Αγγλικά μας διαβάζοντας Σαίξπηρ με το Βρετανικό Συμβούλιο

Με το διαδραστικό online πρόγραμμα εκμάθησης εξερευνούμε τη ζωή και τα έργα του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα με τη βοήθεια ηθοποιών και ειδικών του χώρου, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε Αγγλικά.

σαιξπηρ

Την ευκαιρία να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους μέσω διαδικτυακής ανακάλυψης της ζωής και των θεατρικών έργων του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, έχουν οι φίλοι της Αγγλικής γλώσσας, μέσω δωρεάν μαθήματος που πραγματοποιείται διαδικτυακά από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκπαίδευσης "Future Learn". 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι εβδομάδες, διάστημα στο οποίο χρειάζεται από πλευράς των "επιμελών" μαθητών δίωρη εβδομαδιαία ενασχόληση, εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά. Με την μέθοδο που εφαρμόζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει την συμμετοχή σε προσαρμοσμένους ρυθμούς, σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Απευθύνεται  σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην "πολιτιστική κληρονομιά" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και την ίδια στιγμή κατέχουν επαρκές επίπεδο κατανόησης της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β1). 

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει ανάλυση των έργων του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Άμλετ", "Μάκμπεθ", "Much Ado About Nothing" και "The Tempest". Με την ηλεκτρονική καθοδήγηση του διδάσκοντος, όσοι παρακολουθήσουν την σειρά μαθημάτων, θα εξοικειωθούν με εκφράσεις και λεξιλόγιο που ο ίδιος ο Σαίξπηρ χρησιμοποιούσε και θα διερευνήσουν τα σημαντικότερα έργα του, ενώ μέσω σύντομων κουίζ, αξιολογείται κατά πόσο οι μαθητές έχουν πράγματι αφομοιώσει τις κεντρικές ιδέες της κάθε θεματικής. 

Ξεκινώντας από τη γέννηση στο χωριό  Στράτφορντ-απόν-Έιβον της Αγγλίας, του συγγραφέα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο θέατρο μέχρι τις μέρες μας, φτάνουμε μέχρι το Globe Theatre στο Λονδίνο. Ο δεξιοτέχνης Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς για την ικανότητά του να διατρέχει με τη πένα του διαφορετικά μεταξύ τους είδη, από τη κωμωδία, ως το δράμα και την τραγωδία και εντάχθηκε στη λίστα με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αγγλικής ποίησης και δραματουργίας. Η εις βάθος κατανόηση της ανθρώπινης υπόστασης, καθιστά το έργο του επίκαιρο μέχρι σήμερα. 

Η εξερεύνηση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών του χώρου, αλλά και ηθοποιών που θα μεταδώσουν με το βίωμά τους την ουσία του έργου και της προσωπικότητας του σπουδαίου συγγραφέα. 

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα εκμάθησης "παρέα" με τον Σαίξπηρ και δηλώστε τις προτιμώμενες ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων για εσάς στον παρακάτω σύνδεσμο.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.