"To Fault in Love": Μια βιντεοεγκατάσταση διερευνά τον έρωτα μέσα από το πρίσμα της τεχνολογίας

Η Μαίρη Θηβαίου προσκαλεί το κοινό να εξετάσει τις συναισθηματικές, κοινωνικές και υπαρξιακές διαστάσεις του έρωτα.

Μαίρη Θηβαίου To Fault in Love

Η βιντεοεγκατάσταση "To Fault in Love", που παρουσιάζει η Μαίρη Θηβαίου στο ΑΚ38, διερευνά τον έρωτα μέσα από το πρίσμα της τεχνολογίας, της ματαιότητας και της ανθρώπινης επαφής, που παραμένει ελλιπής. Αποτελεί ένα μωσαϊκό αφηγήσεων, διαλόγων, συναισθημάτων, ήχων και εικόνων, αντλώντας υλικό από πραγματικές συνομιλίες στα social media, είτε προσωπικές είτε από στιγμές φίλων και αγνώστων.

Διαβάστε Επίσης

Οι διάλογοι του έργου, όπως: "Συγγνώμη, δεν είδα το μήνυμά σου." και "Έχω ερωτευτεί κάποι@ άλλ@ που δεν με θέλει και είμαι χάλια" εκφράζουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη για σύνδεση και τον φόβο της απόρριψης ή την αποξένωση που επιφέρει η σύγχρονη ζωή. Η γλώσσα είναι καθημερινή και άμεση, ενώ ταυτόχρονα φωτίζει την υπαρξιακή διάσταση των συναισθημάτων. Οι χαρακτήρες ενσαρκώνουν την οικουμενική εμπειρία του ερωτικού πόνου, της απόρριψης και της αναζήτησης, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν τη δυστοπία που ενυπάρχει στον σύγχρονο έρωτα. Οι "καθυστερημένες" απαντήσεις και οι εξομολογήσεις μέσω μιας οθόνης υπογραμμίζουν την ψευδαίσθηση της εγγύτητας ενώ οι διάλογοι χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και χιουμοριστικές αντιθέσεις.

To "Το Fault in Love" προσκαλεί το κοινό να εξετάσει τις συναισθηματικές, κοινωνικές και υπαρξιακές διαστάσεις του έρωτα, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ένας καθρέφτης της εποχής μας. Μέσα από το χιούμορ, την τραγικότητα και τη βαθιά συναισθηματική αλήθεια των διαλόγων του, το έργο υπενθυμίζει ότι, παρά την τεχνολογική πρόοδο, η ανθρώπινη επαφή παραμένει εύθραυστη. Η παράθεση αυτών των στοιχείων τονίζει τη δυστοπία που συχνά συνοδεύει τον έρωτα στη σύγχρονη εποχή.

Για την παραγωγή των βίντεο έγινε χρήση εικόνων, ήχων και σχολίων από το instagram. Το πρότζεκτ εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, 7-10 μ.μ. Η επιμέλεια είναι της Νάσιας Καλαμάκη.

Παίζουν: Ντόρα Αλιγιζάκη, Αλέξανδρος Γιαννόπουλος, Μυρτώ Σαρρή, Λένα Σκούφου

Η Μαίρη Θηβαίου είναι εικαστικός. Η πρακτική της εστιάζει στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην εικόνα, τη μνήμη και τη διαμεσολάβηση, εξετάζοντας τη χρήση προσώπων, γεγονότων και ντοκουμέντων μέσα από οπτικές αναπαραστάσεις. Αξιοποιώντας διαφορετικές πρακτικές που περιλαμβάνουν βίντεο, φωτογραφίες και άλλες μορφές οπτικής αφήγησης, το έργο της αναπτύσσεται γύρω από ζητήματα που αφορούν την αφήγηση, την ερμηνεία, τη σύνδεση και την απόσταση, όπως αυτά διαμορφώνονται από την τεχνολογία και τις σύγχρονες μορφές οπτικής επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων τα κοινωνικά δίκτυα και οι ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι απόφοιτη του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑΔΑ, του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνων της ΑΣΚΤ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έλαβε υποτροφίες από το Erasmus για φοίτηση στο τμήμα Arts Plastiques του Πανεπιστημίου Paris 8, καθώς και από το Estonian Open Air Museum στο Τάλιν. Από το 2016 υπήρξε μέλος της τριμελούς εικαστικής ομάδας argh. Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και workshops στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία εικαστικών βίντεο για μουσεία και θεατρικές παραστάσεις.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαίρη Θηβαίου. To Fault in Love

  • Νέα μέσα

Η βιντεοεγκατάσταση διερευνά τον έρωτα μέσα από το πρίσμα της τεχνολογίας, της ματαιότητας και της ανθρώπινης επαφής, που παραμένει ελλιπής. Αποτελεί ένα μωσαϊκό αφηγήσεων, διαλόγων, συναισθημάτων, ήχων και εικόνων, αντλώντας υλικό από πραγματικές συνομιλίες στα social media, είτε προσωπικές είτε από στιγμές φίλων και αγνώστων. Οι διάλογοι του έργου εκφράζουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη για σύνδεση και τον φόβο της απόρριψης ή την αποξένωση που επιφέρει η σύγχρονη ζωή. Οι χαρακτήρες ενσαρκώνουν την οικουμενική εμπειρία του ερωτικού πόνου, της απόρριψης και της αναζήτησης, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν τη δυστοπία που ενυπάρχει στον σύγχρονο έρωτα. Το έργο προσκαλεί το κοινό να εξετάσει τις συναισθηματικές, κοινωνικές και υπαρξιακές διαστάσεις του έρωτα, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ένας καθρέφτης της εποχής μας. Μέσα από το χιούμορ, την τραγικότητα και τη βαθιά συναισθηματική αλήθεια των διαλόγων του, το έργο υπενθυμίζει ότι, παρά την τεχνολογική πρόοδο, η ανθρώπινη επαφή παραμένει εύθραυστη. Η παράθεση αυτών των στοιχείων τονίζει τη δυστοπία που συχνά συνοδεύει τον έρωτα στη σύγχρονη εποχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Comicdom CON Athens 2025: Βεσλεμές, νέες εκθέσεις και όλα τα προφεστιβαλικά event

Το διεθνές φεστιβάλ κόμικς της Αθήνας παρουσιάζει το επίσημο εικαστικό του καθώς και μια σειρά προφεστιβαλικών δράσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2025

"Bouche fermée": Ένα εικαστικό αλφαβητάριο για τη γυναικεία καταπίεση

Η Έλενα Παπαδημητρίου δημιουργεί 24 ζωγραφικά έργα για τη νέα της έκθεση.

Μια ζωντανή βιβλιοθήκη "ανοίγει" στο "We Need Books"

Γυναίκες θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες για την τεχνογωσία της επιβίωσης μέσα στο σπίτι με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου "Οι ανυπάκουες" της Ντζαϊλί Αμαντού Αμάλ.

Παράταση για την έκθεση "Γκίκας. Ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή" στο Μουσείο Μπενάκη

Στο διάστημα μέχρι τη λήξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ιχνηλατεί την ιστορική αρπαγή της Ευρώπης

Μία ιδιαίτερη αρχαιολογική διαδρομή με αφετηρία τον γνωστό μύθο.

Πέντε must εικαστικά ραντεβού για τον Άγιο Βαλεντίνο

Εκθέσεις που εξερευνούν τον έρωτα και ρομαντικές θεματικές ξεναγήσεις σε μουσεία.

Νέα περιοδική έκθεση στη Μεσσηνία αποκαλύπτει "Θησαυρούς της Εποχής του Χαλκού"

Η έκθεση "Πρίγκιπες της Πύλου. Θησαυροί της Εποχής του Χαλκού από τη Μεσσηνία" διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.