Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου έρχεται στο Πεδίον του Άρεως

Τον Σεπτέμβρη, η καρδιά του βιβλίου χτυπά στη σημαντική διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου που φιλοξενείται στο μεγαλύτερο δημόσιο άλσος της Αθήνας.

Πεδίον_του_Άρεως

Το καθιερωμένο ραντεβού των βιβλιόφιλων είναι και πάλι εδώ για ακόμη μία χρονιά. Αν αγαπάτε το βιβλίο (ή αν θέλετε να εξερευνήσετε τον μαγικό του κόσμο), τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Πεδίον του Άρεως, όπου θα λάβει χώρα το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου μας καλεί από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου να ανακαλύψουμε εκδοτικούς οίκους αλλά και να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται. 

 

Το ωράριο λειτουργίας

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη (6 μ.μ.-10.30 μ.μ.), αλλά και την Παρασκευή και το Σάββατο (6 μ.μ.-11 μ.μ.) και την Κυριακή (10.30 π.μ.-3 μ.μ. και 6 μ.μ.-10.30 μ.μ.).

 

Το κεντρικό αφιέρωμα

 

Μετά το περσινό κεντρικό αφιέρωμα "Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα", σειρά έχει για φέτος το θέμα "Νεολαία και ανάγνωση”, που έχει ως υπότιτλο έναν στίχο του Ελύτη από τον "Μικρό Ναυτίλο”: Από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Φαίνεται ότι η πρόκληση του ανοίγματος της φιλαναγνωσίας σε ένα ευρύτερο νεανικό κοινό απασχολεί ιδιαίτερα τον φετινό θεσμό. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) που δημοσιεύτηκε μόλις πριν δύο χρόνια, το 23% των νέων 16 έως 24 ετών δεν είχε διαβάσει κανένα βιβλίο μέσα στη χρονιά. Την ίδια στιγμή, σε φετινή έρευνα του ΟΣΔΕΛ για την παιδική ανάγνωση, διαβάζουμε ότι το 49% των παιδιών από γονείς χωρίς ανώτερη μόρφωση είχε διαβάσει από ένα μέχρι το πολύ 5 βιβλία μέσα σε ένα έτος. Το ίδιο ποσοστό για τα παιδιά με γονείς αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο 48,1%. Το 12,9 και 5,8% αντίστοιχα δεν είχα διαβάσει ούτε μία σελίδα.

 

Δύο εκδηλώσεις

 

Μέχρι στιγμής, ορισμένοι εκδοτικοί οίκοι έχουν ανακοινώσει την παρουσία τους (ενδεικτικά: Όστρια, Διάνοια), αλλά και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Δύο από αυτές διοργανώνονται από τις εκδόσεις Διόπτρα και δίνουν την ευκαιρία στους αναγνώστες να πάρουν μία υπογραφή για το αντίτυπό τους. Συγκεκριμένα, στις 6/9, στα περίπτερα του εκδοτικού, ο Πάνος Δημάκης (το "Γεράκι” του τηλεπαιχνιδιού "The Chase” και συγγραφέας των "17 Κλωστών” που μεταφέρθηκαν στη συνδρομητική τηλεόραση) θα υπογράφει το βιβλίο του "Το ποτάμι των χιλίων τυφλών”. Την επόμενη ημέρα, στις 7/9, το ίδιο θα κάνουν με δικά τους βιβλία ο Κώστας Κρομμύδας και η Μαρίνα Γιώτη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Art Athina 2024: H μεγαλύτερη εικαστική συνάντηση της πόλης επιστρέφει στο Ζάππειο

Το κορυφαίο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του, προσκαλώντας το φιλότεχνο κοινό να εξερευνήσει τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης και του design, με τη συμμετοχή 71 αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/08/2024

Εγκαινιάζεται το Μουσείο Γαΐτη - Σίμωσι στην Ίο: Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα

Μετά από δεκαετίες αφοσίωσης και συλλογικών προσπαθειών, το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός οράματος που τιμά τη μνήμη και το καλλιτεχνικό έργο των δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών σε έναν τόπο που τους ενέπνευσε βαθιά.

"Ψαλμικά": Μια συνομιλία τέχνης και τεχνητής νοημοσύνης του Μανώλη Δασκαλάκη Λεμού

Η γκαλερί CAN παρουσιάζει την έκθεση "Ψαλμικά" του Μανώλη Δασκαλάκη Λεμού, συνδυάζοντας παραδοσιακή και ψηφιακή τέχνη για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εμπειρία.

Μυστήρια στον ήλιο: 5 αστυνομικά του Γιάννη Μαρή με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι

Με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Μπέκα ή χωρίς, αυτές είναι πέντε ιστορίες του "πατέρα" του ελληνικού αστυνομικού οι οποίες διαδραματίζονται καλοκαίρι (και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγρα).

"Φευγαλέο και Αιώνιο": Μια εικαστική περιπλάνηση στον κύκλο της ζωής και του θανάτου

Η καλλιτεχνική ομάδα Art of Life Collective αναζητά την αέναη σχέση ανάμεσα στο φθαρτό και το αιώνιο, μέσα από έργα που εμπνέονται από το κυκλαδικό φως και την αρχέγονη παράδοση της Νάξου.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Νέες παραγωγές σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Ανάγνωση ενάντια στο καλοκαίρι: Βιβλία για να μην διαβάσετε φέτος

Δεν υπάρχουν λίστες. Δεν υπάρχουν καν βιβλία. Υπάρχουν μόνο φράσεις που σώζονται από κάποια κείμενα τα οποία διέσχισαν κάποτε το κεφάλι μας, καθώς και μερικές προσωπικές ιστορίες που μένουν με αφορμή τη μία ή την άλλη ανάγνωση (και δεν ενδιαφέρουν κανέναν). Μόνο οι χαμένοι διαβάζουν το καλοκαίρι. Οι υπόλοιποι κάνουν βουτιές. Σιχαίνομαι τις βουτιές.