Με την νέα ετικέτα "Terra Argilla" ανακαλύπτεις την άλλη πλευρά της Μαλαγουζιάς

H νέα ετικέτα "Terra Argilla" επισημοποιεί την πρώτη κυκλοφορία της Μαλαγουζιάς του Zervas Winery

Zervas Winery

Σε νέα ετικέτα πέρασε το Οινοποιείο Zervas με την οποία επισημοποιεί και την πρώτη κυκλοφορία της ποικιλίας Μαλαγουζιάς του κτήματος. Μετά από πέντε (5) ετικέτες που διαθέτει στην ατζέντα του, Τhiamis Λευκό και Philoxenos καθώς και την σειρά Yades με Λευκό, Ροζέ και Ερυθρό έφτασε η στιγμή για την αμέσως επόμενη, με νέα ποικιλία που καιρό η ομάδα ήθελε να "προσθέσει" στην καλλιέργεια αλλά και στην οινοποίηση. 

Πρόκειται για την νεοεμφανιζόμενη ετικέτα "Terra Argilla”, μονοποικιλιακή από 100% Μαλαγουζιά και εσοδείας 2023. Το συγκεκριμένο κρασί προέρχεται από νεαρούς αμπελώνες με έδαφος εξαιρετικά πλούσιο σε άργιλο εξού και το όνομα terra argilla, γη με άργιλο.

Η Μαλαγουζιά, μία ποικιλία ιδιαιτέρως δημοφιλής και αγαπητή, τη συναντά κανείς είτε με έντονα "λουλουδένιο” αρωματικό στυλ είτε πιο βοτανική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουμε μία τυπική Μαλαγουζιά αλλά μία "Terra Argilla” που βγάζει μπροστά μία διαφορετική προσωπικότητα της ποικιλίας. Eδώ λοιπόν επικρατούν έντονα τα βοτανικά στοιχεία, οι οξύτητες και ένα κρασί με νεύρο και φινέτσα ταυτόχρονα.

κρασί

Σε μύτη τα κιτρικά και λεμονάτα αρώματα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο,  με τα ανθικά να ακολουθούν. Στο στόμα τα αρωματικά στοιχεία ακολουθούνται επιτυχώς από μία ζωηρή οξύτητα αλλά και από ένα τραγανό χαρακτήρα τα οποία ισορροπεί αρμονικά η ήπια λιπαρότητα. Στο Terra Argilla λοιπόν ένα κρασί ζωηρό με φρεσκάδα, στοιχεία μεταλλικότητας αλλά και διαρκή λεμονάτη επίγευση θα ανακαλύψεις την άλλη πλευρά της Μαλαγουζιάς που σίγουρα θα θέλεις να δοκιμάσεις και τελικώς να προσθέσεις στην κάβα σου. 

Με τι συνδυάζουμε

H Terra Argilla ταιριάζει καταπληκτικά με λευκά τυριά αλλά και με σάλατές που τα dressign εσπεριδοειδών έχουν την τιμητική τους. Η συνθήκη του BBQ ειδικά όταν μιλάμε για κοτόπουλο είναι σίγουρα στα "do". Η μανιταρόπιτα ή την τηγανιά κοτόπουλου μαριναρισμένη σε λευκό κρασί και μανιτάρια θα κάνει ιδανική συντροφιά με την συγκεκριμένη ετικέτα. Επίσης ο καπνιστός σολωμός, τα τηγανιτά ψάρια και τα ψάρια στα κάρβουνα είναι εξαιρετικός συνδυασμός. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, τα λαζάνια με κρέμα γάλακτος και σπανάκι θα δώσουν μία ωραία νότα. 

Το οινοποιείο Zervas Winery

Κάποια χιλιόμετρα έξω από την Ηγουμενίτσα, στην περιοχή του Παραποτάμου Θεσπρωτίας βρίσκεται το βιοκλιματικό οινοποιείο Zervas. Με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης και με αμπέλια μικρών στρεμματικών αποδόσεων, όλη η ομάδα του οινοποιείου έχει στόχο να προσφέρει κρασιά υψηλής ποιότητας τα οποία να αποπνέουν έναν αέρα νέο και φρέσκο.

Μέχρι τώρα οι ποικιλίες που καλλιεργούν είναι οι γηγενείς Ασπρούδι, Μαυρούδι, το πληθωρικό Βερτζάμι και το τοπικό Μοσχάτο Ράγιου ενώ από τις διεθνείς την γαλλική ποικιλία Syrah. Όλα αυτά σε ένα terroir ιδιαίτερο και μοναδικό όπως σε κάθε αμπελουργική περιοχή. Στη περίπτωση του Παραποτάμου, το μικροκλίμα διαμορφώνεται ξεκάθαρα από τον ποταμό Θύαμη  ο οποίος χάρη στη συνεχή του αύρα δημιουργεί θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας και νύχτας και περισσότερη υγρασία με αποτέλεσμα την άριστη ωρίμανση των σταφυλιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".