Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Κτήμα Σκούρα

Αυτή η περίοδος, γιορτινή & υπό το πιο ανοιξιάτικο πρίσμα έχει χαρακτηριστικά και αρώματα πλούσια, γεμάτα και πληθωρικά. Και στη φύση και στο τραπέζι σου. Θέτει αυτό που λέμε μία κόκκινη γραμμή από την προηγούμενη "εποχή” που είναι η Σαρακοστή με το φόντο να είναι όντως στο απόλυτο κόκκινο και με ποικίλα προφίλ. 

Και τα γευστικά εδέσματα αλλά και το κρασί που επιλέγεις για το πασχαλινό σκηνικό θέλει όπως και να το κάνουμε την αναζήτηση που τους χρειάζεται όπως επίσης και την κατάλληλη προετοιμασία. Το φαγητό το έχουμε, το κρασί? Υπάρχουν δύο σχολές σε αυτή την περίπτωση γιατί αν και η άνοιξη επιτάσσει τα λευκά και ροζέ κρασιά υπάρχει και η άλλη η οποία επιμένει στην ερυθρή υπόσταση των πραγμάτων και καλά κάνει γιατί είναι "χάρμα” και της πάει.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η Νεμέα δεν μπορεί να λείπει. Αντιθέτως βρίσκεται στο κάδρο μετωπικά και φίνα προσφέροντας κρασιά ξεχωριστά και αγαπημένα για να τα απολαύσεις άκρως οικογενειακά ή με φίλους. Όπου και να είσαι αυτή την περίοδο, ένα Αγιωργίτικο θα το πιείς και όχι μόνο! Είτε by the glass είτε σε συνδυασμό με τις πασχαλινές αλμυρές λιχουδιές, παραδοσιακές είτε με μία "νότα” πιο γαστρονομική έχει χάρη, προτείνεται ανεπιφύλακτα και κυρίως ταιριάζει απόλυτα. Γιατί με το "Αγιωργίτικο" συστήνεται το Πάσχα.

Για αυτό και το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει με το παραπάνω με ένα κρασί που θα συνδυάσει την μεγαλύτερη ποικιλία των φαγητών για τις μέρες των γιορτών. Και δεν είναι άλλο από την ετικέτα "Nεμέα” ενορχηστρωμένη αποκλειστικά από το πολυδύναμο ένα και μοναδικό ΠΟΠ Αγιωργίτικο.

Κτήμα Σκούρας

Η καλύτερη εκδοχή του για την καλύτερη "εκδοχή” του Πάσχα!

To rebranding που πραγματοποίησε το Κτήμα Σκούρα στην "Νεμέα” που βρίσκεται επιτυχημένα στην ατζέντα του άλλαξε και όλο το concept. Το οποίο είναι γοητευτικό και δυναμικό. Για το συγκεκριμένο κρασί λοιπόν η ομάδα του οινοποιείου επίλεξε 5 χωριά της Νεμέας άρα και 5 αμπελοτόπια τα οποία βρίσκονται στην ορεινή ζώνη της Νεμέας όπου το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το φρούτο να δίνει την καλύτερη και ποιοτικότερη έκφραση της ποικιλίας. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι μιλάμε για ένα blend Αγιωργίτικων που χαρίζει πολυπλοκότητα και φινέτσα και συστήνει "αλλιώς" τον πλούτο και την δυναμική του σταφυλιού

Με ένα χρώμα λαμπερό βαθύ ρουμπινί παίζει ελκυστικά με την πρώτη ματιά. Μία "Νεμέα” που χαρίζει αυθεντικά στο ποτήρι σου όλη την περιοχή μέσα από την ένταση και την πυκνότητα του φρούτου. Σε μύτη και στόμα ανακαλύπτει κανείς τα βατόμουρα, τα μούρα, το μαύρο φραμπουάζ αλλά και την ώριμη φράουλα και τα κεράσια.

Ακολουθούν περίτεχνα νότες γλυκάνισου και βανίλιας αλλά και μπαχαρικών όπως κανέλας και γαρίφαλου. Ισορροπημένο από άποψη οξύτητας με ώριμες και στρογγυλές τανίνες αλλά και με μία μεσαία επίγευση που τα αρώματα γλυκιάς βανίλιας και μαύρου πιπεριού "πειράζουν” τις αισθήσεις και δίνουν και κάτι spicy.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Βαθύ Ρουμπινί 
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο 
Χρονιά: 2021
Παραγωγός: Κτήμα Σκούρα 
Αλκοόλ: 13,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Νεμέα 

Κτήμα Σκούρας

Με τι να το συνδυάσεις

Food pairing

Τα πασχαλινά τραπέζια είναι γεμάτα και πληθωρικά από ορεκτικά, φαγητά και επιδόρπια με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Η "Νεμέα” κάνει ωραία έναρξη με παλαιωμένα τυριά όπως γραβιέρες ωρίμανσης αλλά και εκείνες με πιπέρια που είναι πιο πικάντικες. Τα χωριάτικα λουκάνικά στα κάρβουνα, οι μπρουσκέτες με συκώτι και καραμελωμένα κρεμμύδια, τα τηγανιτά κρεμμύδια και οι κρεατόπιτες κάνουν την "αναμονή” πιο ευχάριστη πριν τα κυρίως όπως επίσης και ορεκτικά με κόκκινες καρυκευμένες σάλτσες.

Για τους λάτρεις της γάστρας, το συγκεκριμένο κρασί κάνει θραύση όπως με χοιρινό με δαμάσκηνα ή αρνάκι όπως επίσης και το φιλέτο μόσχου με καραμελωμένα κόκκινα ή μαύρα φρούτα. Η κοκκινιστή μαγειρίτσα σαφώς και είναι στην ατζέντα και ξετυλίγει μαζί του μία νόστιμη γαστρονομική ιστορία. Ένα μπούτι ζυγούρι στον ξυλόφουρνο ή τα γαρδουμπάκια στο φούρνο αποτελούν μία ωραία πρόταση. Το παραδοσιακό αρνί στη σούβλα και το κοκορέτσι έχουν μεγάλη πέραση με μία "Νεμέα”.  

Στα επιδόρπια μία μους σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα,  ένα παγωτό μόκα ή κακάο με χειροποίητο σιρόπι βύσσινο, ένα τυραμισού ή αχλάδια τηγανιτά γεμιστά με μαρμελάδα από μούρα ή κράνμπερις επιβεβαιώνουν απόλυτα την συνύπαρξη και δίνουν την πιο γλυκιά και fine επίγευση στις γιορτινές μέρες.

www.skouras.gr | facebook: Domaine Skouras | instagram: Domaine Skouras | τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751 023688

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...