Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Women Who Dare. Όλγα Κεφαλογιάννη

Όσα και αν έχουμε καταφέρει, και είναι πολλά, οι προκλήσεις παραμένουν μπροστά μας καθώς ο αγώνας των γυναικών για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και αναγκαίος, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κηρύσσοντας τις εργασίες της ημερίδας Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην αρχή της ομιλίας της η κα Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι από την προηγούμενη συνάντηση πριν από ένα χρόνο, ελάχιστα έχουν αλλάξει  και έκανε εκτενή αναφορά στην έμφυλη βία υπογραμμίζοντας τις πολλές γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: "Οι δολοφονίες γυναικών είναι πραγματικά σοκαριστικές… πέρα από τις πράξεις ασύλληπτου μίσους από τους γυναικοκτόνους, έρχονται στην επιφάνεια σοβαρά ελλείμματα στη διαχείριση αυτών των περιστατικών… έρχεται στην επιφάνεια και η σιωπή όσων γνωρίζουν τις καταστάσεις που προηγούνται της γυναικοκτονίας".

Η Υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για χρόνιες παθογένειες που αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και επεσήμανε τα συνεχή κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, που βιώνουν οι γυναίκες, αλλά και παιδιά και τα οποία δεν καταγράφονται πουθενά. Η ημερίδα αυτή, πρόσθεσε η κα Κεφαλογιάννη, μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προβληματισμού και διαλόγου στη διαρκή προσπάθεια για έναν κόσμο με περισσότερη δικαιοσύνη, και να οδηγήσει στην ευαισθητοποίηση και τελικά σε αναγκαίες πράξεις για ένα καλύτερο μέλλον. 

Women Who Dare. Όλγα Κεφαλογιάννη

Η υπουργός, με αφορμή τη νέα έρευνα της MRB που έγινε για λογαριασμό του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ), με τίτλο "Γυναίκα και Ελληνική Κοινωνία" και παρουσιάστηκε στην ημερίδα, αναφέρθηκε στα ευρήματα περασμένης ανάλογης έρευνας από την οποία προέκυπτε ο πολυσύνθετος και απαιτητικός ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία, και το έντονο πρόβλημα της έμφυλης βίας. 

Ωστόσο, η κα Κεφαλογιάννη, έδωσε μεγάλη σημασία στο ενθαρρυντικό σημείο της έρευνας σύμφωνα με το οποίο οι σύγχρονες Ελληνίδες φαίνεται ότι προσπαθούν να ξεφύγουν από το "κολλώδες πάτωμα", όπως το χαρακτήρισε, των δυσκολιών και των βιωμένων στερεοτύπων. Ενώ πολλές γυναίκες, πρόσθεσε,  επιδιώκουν όχι απλά να "σπάσουν" τη "γυάλινη οροφή", αλλά με πείσμα να πετύχουν τους στόχους τους, αντί να βλέπουν μόνο τους άνδρες να ανελίσσονται.  

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κα Κεφαλογιάννη κάλεσε σε συστράτευση όλες τις γυναίκες να δράσουν και να αγωνιστούν ώστε να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία. Και ταυτόχρονα να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα των γυναικών όπως η ενσυναίσθηση, η ικανότητα σύνθεσης, η αλληλεγγύη, η ευστροφία, η τάξη, η αγάπη. Και κατέληξε: "Δράση λοιπόν, για να αλλάξουμε τα πράγματα, να κατακτήσουμε, μαζί τη θέση που μας αξίζει. Τη θέση που μας ανήκει στην ελληνική κοινωνία".

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Harper’s Bazaar GREECE και το Woman Toc  και την υποστήριξη της Eurolife FFH.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.