Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ξεσηκωτική διάθεση στο Athens Pride 2024

Η καθιερωμένη αθηναϊκή παρέλαση αφιερωμένη στην υπερηφάνεια, έναρξη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 15 έως 21/6.

Athens Pride © Shutterstock

Το Σάββατο 15/6 η πλατεία Συντάγματος γεμίζει ξανά με χρώμα και υποδέχεται το Athens Pride 2024. Ελάτε, λοιπόν, να βροντοφωνάξουμε ότι "ένας νόμος δεν αρκεί" στην παρέλαση υπερηφάνειας (ώρα έναρξης 7 μ.μ.) αλλά και να ζήσουμε μια μοναδική βραδιά από τις 9 το βράδυ, με ένα εκρηκτικό μουσικό lineup: Τάμτα, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Anastasia κ.α. Νωρίτερα το μεσημέρι, το Athens Pride διοργανώνει τις τελευταίες του εκδηλώσεις, από εργαστήρια και συζητήσεις μέχρι γνωριμίες με ΛΟΑΤΚΙΑ+ οργανισμούς.

Διαβάστε Επίσης

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάμε τον προγραμματισμό των κινηματογραφικών μας εξόδων, καθώς στις 17/6 εγκαινιάζεται το φετινό Athens Open Air Film Festival με την προβολή του "High Fidelity" (Στίβεν Φρίαρς) στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ενώ την Τετάρτη 19/6 θα προβληθούν οι "48 Ώρες" του Γουόλτερ Χιλ, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.). Παράλληλα το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις προβολές του Park your Cinema με τη live action εκδοχή της "Μικρής Γοργόνας" της Disney, η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 15/6, στις 9 το βράδυ. Και φροντίστε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας το σαββατοκύριακο, γιατί την Κυριακή 16/6 το "Νιάρχος" και το SNFCC Youth Council διοργανώνουν το Changeover, ένα ξεσηκωτικό πάρτι με ήχους από την Ανατολική Μεσόγειο. Το συναυλιακό event θα πραγματοποιηθεί στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με καλεσμένους τον DJ Αλέχος, τους Ody Icons και τους Kobrah Habibi.

Ιστορίες Καλοσύνης 2
"Ιστορίες Καλοσύνης"

Το τετραήμερο 15-18/6 έρχεται και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Λάνθιμο, με τον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη" να φιλοξενεί τρεις ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη: τις "Ιστορίες Καλοσύνης" στις 15/6 (8.30 μ.μ.), τον "Αστακό" στις 16 (9 μ.μ.) και 18/6 (11 μ.μ.) και τον "Θάνατο του Ιερού Ελαφιού" στις 16 (11.15 μ.μ.) και 17/6 (11 μ.μ.). Για την προβολή στις 15/6, απαιτούνται δελτία εισόδου τα οποία διανέμονται δωρεάν στα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού Δήμου Ηλιούπολης.

Τέλος, το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo φιλοξενεί έναν θρυλικό εκπρόσωπο της φωτογραφίας, εγκαινιάζοντας παράλληλα ένα νέο πρότζεκτ στον χώρο του. Ο λόγος για τον ταλαντούχο Martin Parr, τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την Τρίτη 18 Ιουνίου, με αφορμή τα εγκαίνια του Martin Parr Souvenir Shop, στο υπόγειο του βιβλιοπωλείου. Ο διάσημος φωτογράφος θα υπογράψει το νέο του βιβλίο "Fashion Faux Parr" καθώς και merchandise που διατίθεται αποκλειστικά στο Souvenir Shop, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μελίνα Μερκούρη (Δημ. Κιν/φος)

Λεωφ. Ειρήνης 50, Α. Ηλιούπολη

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.