Εσείς ακούσατε το νέο άλμπουμ της Σtella;

Το Adagio περιλαμβάνει τα singles "Adagio”,"Omorfo Mou", "Baby Brazil feat. Las Palabras” και το επίσημο video του 80 days.

Σtella © Dimitra Tzanou

Στις 4 Απριλίου 2025, η Σtella μοιράστηκε το νέο της album, Adagio, που κυκλοφορεί σε CD/LP/DSPs από τη Sub Pop. Το Adagio περιλαμβάνει τα singles "Adagio”,"Omorfo Mou", "Baby Brazil feat. Las Palabras” και το επίσημο video του 80 days, σε σκηνοθεσία της Ιώς Παπαδάτου.

Adagio

Το Adagio είναι γραμμένο και ηχογραφημένο στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, με την Σtella να υπογράφει την παραγωγή (σε δυο κομμάτια παρέα με τον Rafael Cohen) και την μίξη να υπογράφει ο Edmund Irwin-Singer (Glass Animals). Περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με τους Rafael Cohen των !!! (Chk Chk Chk), και τον τραγουδοποιό Gabriel Stebbing. Το Adagio είναι ένας διαλογισμός είκοσι επτά λεπτών πάνω στην αγάπη και την επιθυμία, τη γαλήνη και τον χρόνο.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του είναι γραμμένο στα αγγλικά, όπως και όλα τα προηγούμενα album της, η Σtella παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο τραγούδια στα ελληνικά: το άκρως χορευτικό "Omorfo Mou" και "Ta Vimata” (Τα Βήματα), μια διασκευή ενός αγαπημένου κομματιού της Σtella, που ερμήνευσε πρώτη η Λίτσα Σακελλαρίου το 1969, και αποτελεί μέρος του ελληνικού Νέου Κύματος.

Το Adagio είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τη Sub Pop. Οι παραγγελίες του LP πραγματοποιούνται από το Sub Pop Mega Mart (Βόρεια Αμερική), το Mega Mart 2 (Ηνωμένο Βασίλειο/ΕΕ) και ανεξάρτητους εμπόρους λιανικής που θα το λάβουν σε ροζ διάφανο βινύλιο στη Βόρεια Αμερική και λευκό βινύλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Track List

1. Adagio
2. Ta Vimata
3. Omorfo Mou
4. Baby Brazil feat. Las Palabras
5. Can I Say
6. 80 Days
7. Too Poor
8. Corfu
9. Caravan

Επιπλέον, η Σtella επεκτείνει την περιοδεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, μετά τις πρώτες εμφανίσεις (από τις 7 Απριλίου έως και τις 18 Απριλίου, 2025), ανακοινώνει και ένα νέο σκέλος της περιοδείας της,  που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, και θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο. Δείτε παρακάτω τη λίστα με όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις.

Οι ημερομηνίες του ευρωπαϊκού tour

Δευτέρα 7 Απριλίου - Berlin, DE - Lido - SOLD OUT
Τρίτη 8 Απριλίου - Amsterdam, NL - Bitterzoet - SOLD OUT
Τετάρτη 9 Απριλίου - Paris, FR - Le Mazette - SOLD OUT
Πέμπτη 10 Απριλίου  - London, UK - Jazz Cafe - SOLD OUT
Παρασκευή 11 Απριλίου - Brussels, BE - Botanique @ Museum
Σάββατο 12 Απριλίου - Freiburg, DE - E - Werk
Δευτέρα 14 Απριλίου - Bern, CH - ISC
Τρίτη 15 Απριλίου - Winterthur, CH - Salzhaus
Τετάρτη 16 Απριλίου - Stuttgart, DE - Merlin
Πέμπτη 17 Απριλίου - Heidelberg, DE - Karlstorbahnhof
Παρασκευή 18 Απριλίου - Rotterdam, NL - Motel Mozaique
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου - Amsterdam, NL - Paradiso Noord / THT
Πέμπτη 2 Οκτωβρίου - Nijmegen, NL - Doornroosje
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου - Frankfurt, DE - am Main
Σάββατο 4 Οκτωβρίου - Hannover, DE - Faust
Τρίτη 7 Οκτωβρίου - Hamburg, DE - Knust
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου - Leipzig, DE - Moritzbastei
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου - Munich, DE - Zirka
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου - Milano, IT - Circolo Arci Bellezza
Σάββατο 11 Οκτωβρίου - Rome, IT - Monk
Κυριακή 12 Οκτωβρίου - Bologna, IT - Covo
Τρίτη 14 Οκτωβρίου - London, UK - Islington Assembly Hall
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου - Leeds, UK - Brudenell Social Club
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου - Dublin, IE - Sugar Club
Σάββατο 18 Οκτωβρίου - Glasgow, UK - Room 2

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

10 χρόνια μετά, οι Machine Head ξανά στην Αθήνα

H metal μπάντα φέρνει τον ακραίο της ήχο στο Floyd Live Music Venue. Μαζί τους οι Fleshgod Apocalypse.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2025

Οι "Ροές Αυτοσχεδιασμού" επιστρέφουν για τη Διεθνή Ημέρα Τζαζ

Η βραδιά που συνδυάζει τη τζαζ με το χορό επανέρχεται με τους Scrap Music (Βαγγέλη Στεφανόπουλο, David Lynch, Δημήτρη Κλωνή) και τον Ερμή Μαλκότση, συνεργάτη των "κι όμΩς κινείται".

Αφιέωμα στον μυθικό Miles Davis

Ο Μάνος Θεοδοσάκης έρχεται για μια ξεχωριστή βραδιά στο Theatre of the No μαζί με τους Gilad Atzmon, Γιώργο Πανταζόπουλο και Παναγιώτη Θέμα.

Ο MC Yinka παρουσιάζει το "Diving" στο "Piraeus Club Academy"

Μαζί του οι Dj Booker, SKG's Dub Alliance και VIKKIE x BLK CLD.

Baby Lasagna: 5 fun facts για το φαινόμενο της Eurovision πριν τη συναυλία του στην Ελλάδα

Ο Baby Lasagna ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα και είναι η κατάλληλη στιγμή να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Χορεύουμε στα afro-house beats των Moonshine

Τα πάρτι τους έχουν γίνει ένα global movement συνώνυμο με τους αφρικανικούς club ήχους της αφρο-διασποράς.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μάριος Φραγκούλης για "Πρώτη φορά" στο Rockwave Festival

Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι μια ξεχωριστή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.