
Ποιος θα περίμενε ότι η πιο πολυσυζητημένη συναυλία μα και το πιο γρήγορο sold out του καλοκαιριού θα ερχόταν από ένα γκρουπ που έχει να βγάλει official LP από το 2004 και έχει διαλυθεί από το 2007; Κι αν σας έρχονται στο μυαλό ονόματα όπως των Cure, που επέστρεψαν στη δισκογραφία τον Νοέμβριο έπειτα από μια δεκαπενταετία, ή των Oasis, όπου οι αδερφοί Gallaher κατάφεραν (;) να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους για χάρη του κοινού, πέσατε έξω. Η απάντηση έρχεται από κάπου πολύ πιο νότια και απρόσμενα, όμως ξεσήκωσε συγκινήσεις εφάμιλλες με αυτές των προαναφερθέντων σχημάτων. Γιατί για τους millennials, το όνομα Erreway είναι κάτι παραπάνω από ένα τηλεοπτικό συγκρότημα: είναι συνυφασμένο με μια χαμένη παιδικότητα, αλλά και με μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση.
Τι κι αν η τετράδα των Camila Bordonaba, Felipe Colombo, Luisana Lopilato και Benjamín Rojas είναι τώρα τριάδα (η Lopilato δεν συμμετέχει στην περιοδεία), τι κι αν καθαρά μουσικά μιλώντας δεν είχαν ποτέ να επιδείξουν πολλά παραπάνω από κομμάτια φτιαγμένα για ένα φανταστικό εφηβικό συγκρότημα; Όσοι ήταν προέφηβοι ή έφηβοι την πρώτη δεκαετία του 2000 μεγάλωσαν μέσα στη φρενίτιδα που ακούει στο όνομα "Ανυπότακτες καρδιές" και έχουν πλέον την ευκαιρία στις 9 και 10 Ιουλίου (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού) να εκπληρώσουν ένα όνειρο του τότε εαυτού τους, να μετατρέψουν το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στο σχολικό προαύλιο όπου χόρευαν το "Bonita de Más" και το "Resistire" και να ξαναδιεκδικήσουν για ένα βράδυ το όνειρό τους για ένα μέλλον γεμάτο έρωτες, χαρά, επιτυχίες· όσα υποσχόταν δηλαδή η ζωή στους απόφοιτους του Elite Way, τους Μαρίζα, Μανουέλ, Μία και Πάμπλο, και κατ’ επέκταση στους νεαρούς θεατές.
Δεν είναι τυχαίο, πάντως, πως η άλλη πολυσυζητημένη συναυλία της χρονιάς, αυτή των Green Day για τα εικοσάχρονα του Ejekt Festival (6/7, OAKA) εκπληρώνει ένα ακόμα εφηβικό απωθημένο της ίδιας γενιάς. Ούτε, επίσης, ότι φέτος έρχονται "λίγο παχουλοί, λίγο γερασμένοι" (όπως έλεγε η αείμνηστη Άννα Παναγιωτοπούλου στο "Ντόλτσε Βίτα") τα μέλη ενός άλλου εφηβικού συγκροτήματος, των Big Time Rush από την ομώνυμη εκπομπή του Nikelodeon (14/12, ΟΑΚΑ), αλλά και ο Louis Tomlinson των επίσης teen idols One Direction (9/7, ΟΑΚΑ). Κι αν οι δύο τελευταίοι απευθύνονται περισσότερο στους μεγαλύτερους Gen-Zs, αυτό δεν αναιρεί πως η τάση κεφαλαιοποίησης της εφηβικής νοσταλγίας είναι αυτήν τη στιγμή η πιο προσοδοφόρα για τις μουσικές διοργανώσεις.
Οι millennials και οι gen-Zs θέλουν την ανόθευτη διασκέδαση που τους στερήθηκε απότομα με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και τα επακόλουθά της, και τώρα που αποτελούν πλέον το "δυναμικό κοινό", αυτό που έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει δηλαδή, θέλουν να χρησιμοποιήσουν το εισόδημά τους όπως ήθελαν τότε το χαρτζιλίκι τους: διασκεδάζοντας με τον τρόπο που ως έφηβοι είχαν ονειρευτεί.