"Ας ερχόσουν για λίγο": Ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Μέγαρο

Τραγουδούν οι Μπάμπης Τσέρτος, Ειρήνη Τουμπάκη, Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη.

Μιχάλης Σουγιούλ

Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελαφράς μουσικής, έχοντας συνθέσει περισσότερα από επτακόσια τραγούδια: τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, λαϊκά και πατριωτικά. Το πλήρες και ιδιαίτερα πλούσιο αρχείο του μάλιστα φυλάσσεται, μετά από δωρεά της οικογένειάς του το 2010, στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό.

Μεταπολεμικά ο Σουγιούλ δημιούργησε τη σχολή του αρχοντορεμπέτικου, που συνδυάζει λαϊκούς ρυθμούς με δυτικότροπες ενορχηστρώσεις. Ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια αυτού του μοναδικού είδους παρουσιάζει η δεκαμελής Αθηναϊκή Μαντολινάτα (Καλλ. επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης) σε μια συναυλία που ζωντανεύει  τη μαγική ατμόσφαιρα μιας της εποχής. Μαζί της, εκλεκτοί ερμηνευτές του έντεχνου τραγουδιού και χορευτές, σε μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από τη διάθεση μιας  μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.

Το αφιέρωμα "Ας ερχόσουν για λίγο" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίουμ (7 μ.μ.) στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη". Τραγουδούν οι Μπάμπης Τσέρτος, Ειρήνη Τουμπάκη, Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη. Χορεύουν οι Deppy Venezia, Γιώργος Καπώλης και Tango Amanti.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ

  • Αφιέρωμα

Ορισμένα από τα ωραιότερα ελαφρά τραγούδια παρουσιάζει η δεκαμελής Αθηναϊκή Μαντολινάτα, σε μια συναυλία που ζωντανεύει τη μαγική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελαφράς μουσικής, έχοντας συνθέσει περισσότερα από επτακόσια τραγούδια: τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, λαϊκά και πατριωτικά. Μεταπολεμικά, δημιούργησε τη σχολή του αρχοντορεμπέτικου, που συνδυάζει λαϊκούς ρυθμούς με δυτικότροπες ενορχηστρώσεις. Μαζί της, εκλεκτοί ερμηνευτές του έντεχνου τραγουδιού και χορευτές, σε μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από τη διάθεση μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πότε κυκλοφορεί το soundtrack album του "Wicked"

Στο πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό μιούζικαλ πρωταγωνιστούν οι Ariana Grande και η Cynthia Erivo.

12/10/2024

Η Παιδική Χορωδία Mozart της Βιέννης έρχεται στο Ωδείο Αθηνών

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία στην νέα ανακαινισμένη αίθουσα "Ιωάννης Δεσποτόπουλος".

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γιορτάζει 60 χρόνια "Στου φεγγαριού την αγκαλιά"

Ερμηνεύουν η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ένα σπάνιο τσέμπαλο παρουσιάζεται σε συναυλία στο Μέγαρο

Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το μοναδικό αυτό όργανο που δάνεισε η Elisa Barbessi στο Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής".

Η φάση είναι (ακόμα) brat

H Charli XCX μόλις κυκλοφόρησε το 3o και τελευταίο κεφάλαιο (;) του brat έπους της.

Το κουαρτέτο του Παντελή Πρωτοπαπά φέρνει ενέργεια και λυρισμό στο Half Note

Αυτά τα δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν τις folk και alternative rock μελωδίες που θα ακούσουμε για μία νύχτα στο jazz club.

Το κουαρτέτο εγχόρδων "Dover" απογειώνει τις φετινές "Νύχτες κλασικής μουσικής" στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

10 χρόνια συμπλήρωσε φέτος ο εξαιρετικά επιτυχημένος κύκλος εκδηλώσεων "Νύχτες κλασικής μουσικής" στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, με τον οποίο εγκαινιάζεται παραδοσιακά, κάθε Σεπτέμβρη, η νέα καλλιτεχνική σαιζόν.