Οι La Femme προσγειώνονται ξανά στην Αθήνα

Το γαλλικό φαινόμενο έρχεται στο "Universe" για ένα ατελείωτο πάρτι.

La Femme © JF Julian

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των La Femme στην Αθήνα είναι γεγονός. Το Σάββατο 24 Μαΐου, το φημισμένο γαλλικό συγκρότημα θα ανέβει στη σκηνή του "Universe", έτοιμο να χαρίσει στο αθηναϊκό κοινό μια μοναδική βραδιά γεμάτη ρυθμό, ενέργεια και μουσικές εκπλήξεις.

Από την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι La Femme δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο δεσμό με το αθηναϊκό κοινό, που λίγα χρόνια μετά έφτασε στην κορύφωσή του με μια συναυλία που προσέλκυσε πάνω από 10.000 θεατές, προσφέροντας μια αναμνηστική εμπειρία. Κάθε εμφάνιση τους στη χώρα μας μετατρέπεται σε ένα αχαλίνωτο πάρτι, γεμάτο ένταση, ενέργεια και ηλεκτρισμό.


Οι La Femme, με έδρα το Παρίσι και ρίζες από το Μπιαρίτζ των Πυρηναίων, ιδρύθηκαν το 2010 από τους Sacha Got και Marlon Magnée. Η μουσική τους είναι ένα μοναδικό μίγμα ήχων που δύσκολα κατατάσσεται σε ένα μόνο είδος. Στηρίζεται στη γαλλική ποπ παράδοση και εμπλουτίζεται με επιρροές που κυμαίνονται από τον kosmische ήχο των 70s, το hip hop των 90s, το surf rock, την psychedelia, τη disco και την electro. Αυτή η πολυμορφία καθρεφτίζεται στα τρία επιτυχημένα άλμπουμ τους, με τον διεθνή μουσικό τύπο να περιγράφει τη μουσική τους ως ένα "ηχητικό dada κολάζ" που φτάνει στην αποκορύφωσή του μέσα από τις θρυλικές live εμφανίσεις τους.

Μετά τα άλμπουμ "Psycho Tropical Berlin", "Mystères" και "Paradigmes", οι La Femme επιστρέφουν με το "Rock Machine", τον πρώτο τους δίσκο εξολοκλήρου γραμμένο στα αγγλικά. Εμπνευσμένο από περιοδείες στις ΗΠΑ και φλερτάροντας με έναν νέο electro-arena-rock ήχο, το Rock Machine είναι έτοιμο να γοητεύσει ένα ακόμη ευρύτερο διεθνές κοινό. Ο δίσκος αυτός φέρνει πίσω τη δυναμική του new-wave από την εποχή του Psycho Tropical Berlin, ενώ συνδυάζει rock στοιχεία της δεκαετίας του 80 και 90, δημιουργώντας έναν ήχο μοναδικό και ακαταμάχητο.

Με το "Rock Machine", οι La Femme συνεχίζουν να αναπτύσσουν ένα πολυδιάστατο σύμπαν με τον δικό τους ήχο και αισθητική. Το πρώτο single, "Ciao Paris", είναι ένας μεταφορικός αποχαιρετισμός στη Γαλλία, με αναφορές στη pop της δεκαετίας του '60 YéYé, εμπλουτισμένο με electro-surf. Στο Clover Paradise, το συγκρότημα μας προσκαλεί σε μια σκοτεινή, υπνωτική πίστα χορού. Το Love Is Over είναι μια στοιχειωτική new-wave μπαλάντα που θυμίζει τις μπάντες του Madchester της δεκαετίας του '90 που έπαιζαν στη Hacienda. Το Venus είναι μια ακαταμάχητη, μεθυστική συνάντηση ανάμεσα στους Velvet Underground και The Mamas and the Papas. Εκτός από rock και synthwave ήχους, υπάρχουν επίσης electro (Sweet Babe), disco με γεύση βρετανικού punk (My Generation) και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Η συναυλία αυτή υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις της εναλλακτικής σκηνής και της ζωντανής μουσικής. Οι La Femme, από τις καλύτερες live μπάντες της εποχής, επιστρέφουν στην Αθήνα για να μας υπενθυμίσουν πώς είναι να ξεφαντώνουμε με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω του more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρεσιτάλ σπουδαίων πιανιστών (Καντορό, Βόλοντος) και 9η Συμφωνία του Μάλερ από Φιλαρμονική Βιέννης- Νέλσονς στο Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ

Το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, ένα από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, γιορτάζει τη μεγάλη παράδοση της κλασικής μουσικής μέσα από ποικιλία εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν όπερα, συμφωνική και θρησκευτική μουσική, καθώς και έντεχνο τραγούδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
04/10/2024

Meleagris Art Festival: Μουσικές νότες και καλλιτεχνικές εκφράσεις στο Αγρόκτημα Μελεαγρίς

Το Meleagris Art Festival συνδυάζει τη λόγια μουσική με το φυσικό περιβάλλον του κάμπου των Μεσογείων.

Ο Barry Adamson εγκαινιάζει τη νέα συναυλιακή σειρά "Up Close and Personal"

Ο sui generis ,ουσικός, συνθέτης, φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας στο "Piraeus Club Academy".

5 επιτυχίες της Janis Joplin που έφυγε σαν σήμερα (4/10) από τη ζωή

Θυμόμαστε την εκρηκτική Janis Joplin μέσα από πέντε αγαπημένα της τραγούδια.

Ο JMSN στην ταράτσα του "Gazarte"

Ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της soul, R&B και alternative σκηνής έρχεται στην Αθήνα.