Οι νεοσύστατοι Arbor έρχονται στο "Half Note"

Arbor

Το νέο τζαζ σχήμα Arbor εμφανίζεται στις 24 Οκτωβρίου στο "Half Note Jazz Club", εγκαινιάζοντας μια σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας το πρώτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2024. Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που ερημοποιούν όλο και περισσότερο την Ελλάδα κάθε χρόνο, μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών συγκεντρώθηκε για να εκφράσει την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες καταστροφές και να γιορτάσει μέσω της μουσικής τους τη διαρκή ανθεκτικότητα της φύσης.

Δημιούργησαν ένα συγκρότημα με το όνομα "Arbor" (Δέντρο στα Λατινικά) ως ένα φόρο τιμής στα οικοσυστήματα που καταστράφηκαν και στην αταλάντευτη δύναμη των δασών, που παρέχουν καταφύγιο σε όλα τα πλάσματα. Μέσω της μουσικής τους, οι Arbor επιδιώκουν να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους τον σεβασμό που αξίζει στα δάση μας και την εξάρτηση μας από αυτά.

Arbor

Με οκτώ πρωτότυπες συνθέσεις, το άλμπουμ τους χαρακτηρίζεται από μουσική πολυφωνία, συνοδεύοντας τον ακροατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι από τη σύγχρονη τζαζ σε πειραματικά crossover και στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Κάθε κομμάτι του άλμπουμ είναι ένα μοναδικό πείραμα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα καινοτόμο και ψυχαγωγικό. 

Οι Arbor είναι οι: Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα), Γιάννης Βαγιάνος (κοντραμπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και Νίκος Θεσσαλονικεύς (τύμπανα)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρεσιτάλ σπουδαίων πιανιστών (Καντορό, Βόλοντος) και 9η Συμφωνία του Μάλερ από Φιλαρμονική Βιέννης- Νέλσονς στο Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ

Το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, ένα από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, γιορτάζει τη μεγάλη παράδοση της κλασικής μουσικής μέσα από ποικιλία εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν όπερα, συμφωνική και θρησκευτική μουσική, καθώς και έντεχνο τραγούδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
04/10/2024

Οι La Femme προσγειώνονται ξανά στην Αθήνα

Το γαλλικό φαινόμενο έρχεται στο "Universe" για ένα ατελείωτο πάρτι.

Meleagris Art Festival: Μουσικές νότες και καλλιτεχνικές εκφράσεις στο Αγρόκτημα Μελεαγρίς

Το Meleagris Art Festival συνδυάζει τη λόγια μουσική με το φυσικό περιβάλλον του κάμπου των Μεσογείων.

Ο Barry Adamson εγκαινιάζει τη νέα συναυλιακή σειρά "Up Close and Personal"

Ο sui generis ,ουσικός, συνθέτης, φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας στο "Piraeus Club Academy".

5 επιτυχίες της Janis Joplin που έφυγε σαν σήμερα (4/10) από τη ζωή

Θυμόμαστε την εκρηκτική Janis Joplin μέσα από πέντε αγαπημένα της τραγούδια.

Ο JMSN στην ταράτσα του "Gazarte"

Ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της soul, R&B και alternative σκηνής έρχεται στην Αθήνα.