Αυτή η εβδομάδα θα έχει πολλή μουσική

Στα άχαστα μουσικά ραντεβού των επόμενων ημερών βρίσκουμε ένα open party στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, ένα δωρεάν φεστιβάλ που ξετυλίγει διαφορετικές πτυχές της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, ένα all-rap b2b στον Λόφο του Λυκαβηττού και πολλά ακόμα.

In Orbit v.5 © Μαρίζα Καψαμπέλη

Διπλό ραντεβού με τον Saske

Saske

To Plisskën Festival καλεί έναν από τους πιο εμπορικά επιτυχημένους hip hop καλλιτέχνες σε δύο b2b συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Την πρώτη ημέρα, ο Saske θα παρουσιάσει ζωντανά τον νέο του δίσκο "DELUXE" αλλά και κομμάτια από το καλοκαιρινό πρότζεκτ του "Get Loved or Die Tryin’". Την επομένη, ο ράπερ επιμελείται το Saskepticism Festival, προσκαλώντας στο λόφο ένα εκρηκτικό line-up με διεθνή και εγχώρια ονόματα της ραπ σκηνής. Από τους προσκεκλημένους ξεχωρίζουν τα ονόματα του Αμερικανού Rich The Kid και του Βρετανού Ghetts. Την εγχώρια σκηνή θα εκπροσωπήσουν –πέρα από τον ίδιο τον Saske– οι Νέγρος του Μοριά, Kareem Kalokoh, Moose, Wake & Bake και Κάτοχος. 

Ένα block party στον Νέο Κόσμο

Αυτή η εβδομάδα θα έχει πολλή μουσική - εικόνα 2

Το καθιερωμένο πια κάλεσμα της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση κατακλύζει για άλλη μία χρονιά τη γειτονιά του Νέου Κόσμου με μουσικές και χορό. Γιορτάζουμε την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, που θα φέρει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις, συναυλίες και πρότζεκτ στις σκηνές της Στέγης (και όχι μόνο), με ένα απελευθερωτικό πάρτι στις 3/10. Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα kids session από το Bobos Arts Festival, που θα δώσει τη σκυτάλη στους DJ Breakin Moves, Ladele, Billie Kark, K.atou, Joker/Two-Face και HAAi.

Στην τροχιά της εναλλακτικής μουσικής σκηνής

Buzz Capitano

Το πολυαναμενόμενο In Orbit v.5 επιστρέφει στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ για ένα τριήμερο με ελεύθερη είσοδο (4-6/10). Το φεστιβάλ επιχειρεί μια δυνατή εκκίνηση δίνοντας το λόγο στην underground και την ακόμη πιο (ή τέλος πάντων νεότερη) underground hip hop σκηνή της πόλης. Μέσα σε ένα κατά βάση fem/queer rap line-up (Mi55t, MiRA, Dolly Vara), o headliner της βραδιάς Buzz ξεχωρίζει για τον κοινωνικό στίχο και τα κοφτερά flows του. Η διαδρομή από τον ήχο των δρόμων μέχρι την κιθαριστική ροκ κάνει, τη δεύτερη ημέρα του In Orbit v.5, μια στάση στο σταυροδρόμι όπου διαφορετικές εκφάνσεις του ηλεκτρονικού ήχου εξερευνούν τα όρια και τις ηχητικές συγγένειες του είδους. Ξεκινώντας από τον Bhukhurah και την οργανική electronica των Καλλιόπη Μητροπούλου και Νίκου Βελιώτη μέχρι τους elecro-pop ρυθμούς της ΟΛΙΝΑΣ, το line-up κορυφώνεται με την άφιξη των TURBOFLOW3000 στη σκηνή. Headliner της τρίτης και τελευταίας ημέρας θα είναι ο πολυοργανίστας και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Αρώνης με το προσωπικό πρότζεκτ του Moa Bones. Νωρίτερα, Lemonostifel, Commuter και Come φέρνουν στον Θόλο εκρηκτικές punk κιθάρες, ψυχεδέλεια και καθαρόαιμη rock ‘n’ roll φιλοσοφία για να αφηγηθούν τις δικές τους ροκ ιστορίες ενηλικίωσης.

Post ιεροτελεστία στο "Floyd"

Amenra

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των Amenra στην Αθήνα έχει ξεκινήσει. Τo Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ακραίου ήχου έρχεται στο "Floyd Live Music Venue" για μια βραδιά που θα  αποτελέσει σημείο αναφοράς στα συναυλιακά πράγματα τις νέας σεζόν.

Χτίζοντας μουσικές "Γέφυρες" 

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει στο Ηρώδειο (4/10) και μέσα από τα μουσικά της ταξίδια στους ήχους και τις παραδόσεις της Μεσογείου αναδεικνύει τις κοινές ρίζες και ιστορίες που συνδέουν την Ελλάδα με τους λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Καλεί 14 δεξιοτέχνες μουσικούς και τις τρεις καλλιτέχνιδες Yasmin Levy, Mira Awad και Χριστίνα Πουλίτση, σε μια βραδιά που, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Saske

  • Hip Hop

Ο πολυπλατινένιος ράπερ παρουσιάζει για πρώτη φορά το πρόσφατο άλμπουμ του, με τίτλο «DELUXE», το οποίο και κατέκτησε την 5η θέση στο Top-10 Albums Debut Global του Spotify. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν κομμάτια από το καλοκαιρινό μουσικό project "GET LOVED OR DIE TRYIN’", το οποίο επίσης κατέκτησε τα εγχώρια ψηφιακά charts. Στη σκηνή θα βρεθούν special guests έκπληξη από τα δύο αυτά μουσικά projects.

Saskepticism Festival

  • Φεστιβάλ

Ο Saske καλεί στη σκηνή τους Rich The Kid, Ghetts, Νέγρο του Μοριά, Kareem και Moose, σε μια άχαστη ραπ σύμπραξη. Ένα εκρηκτικό line-up με διεθνή και εγχώρια ονόματα της ραπ μουσικής σκηνής. Ξεχωρίζουν ο Αμερικανός σταρ της ραπ Rich The Kid και ο Βρετανός υποψήφιος για Brit Award και Mercury Prize ράπερ Ghetts. Την ελληνική σκηνή θα εκπροσωπήσουν οι Νέγρος του Μοριά, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ονόματα του είδους μαζί με τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Kareem και Moose, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν η ομάδα του Wake & Bake, γνωστοί για μερικά από τα πιο viral rap hits του TikTok, καθώς και ο ανερχόμενος Κάτοχος. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο Saske θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική μουσική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

AmenRa

  • Metal

Οι Βέλγοι εκπρόσωποι του hardcore, downtempo και ατμοσφαιρικού ήχου επιστρέφουν με υλικό από το περσινό άλμπουμ «De Doorn». Η δισκογραφία τους, με τους έξι πρώτους δίσκους να έχουν τίτλο "Mass" - με λατινική αρίθμηση, είναι μια εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται. Ο ιδρυτής και τραγουδιστής τους, Colin H. van Eeckhout, έχει αναφέρει πως κάθε δίσκος της "Mass" εποχής δημιουργήθηκε από τη συσσώρευση άσχημων εμπειριών των μελών της μπάντας. Ιστορίες πόνου, δοσμένες με ειλικρίνεια, σε μια προσπάθεια να διώξουν το "σκοτάδι" από μέσα τους. Το "Mass IIII" (2008) θεωρείται το απόλυτο αριστούργημα που έκανε κάθε οπαδό, παντοτινό ακόλουθό τους. Το "Mass VI" (2017) αποτέλεσε την εμπορική επιτυχία που τους άνοιξε ακόμα μεγαλύτερους δρόμους και ατέλειωτες sold-out περιοδείες. Εκεί, στη σκηνή δηλαδή, όπου κάθε εμφάνισή τους είναι μια ιεροτελεστία. Την, σε στιγμές, απόλυτη ησυχία διαδέχονται ζοφερές ηχητικές εκρήξεις οι οποίες, μαζί με την ασύλληπτη ερμηνεία του Colin, δημιουργούν ένα ελεγχόμενο χάος που απορροφά πλήρως τον θεατή.

In Orbit v.5

  • Φεστιβάλ

To ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί εδραιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες σε ένα φεστιβάλ που, για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα –από hip hop έως rock με ενδιάμεση στάση το electro– ενδεικτικό του μουσικού σύμπαντος της πόλης που παίρνει διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις.

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Συναυλίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Floyd

Πειραιώς 117, Πετράλωνα
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο έλληνες σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια ερμηνεύουν τρεις εμβληματικές σονάτες του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Tο 2025 ανακηρύσσεται έτος Μίκη Θεοδωράκη

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων για να τιμήσει τον μεγάλο συνθέτη.

28 Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία καταγγέλουν άδικα πρόστιμα σε μουσικούς του δρόμου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 10.000 στον υπαίθριο χώρο του λιμανιού του Ναυπλίου.

Street Mode Specials 2024: Μια τριήμερη γιορτή μουσικής με Saske, Πάνο Βλάχο, Ταφ Λάθος και άλλους στη Θεσσαλονίκη

Αυτό το φθινόπωρο, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει μια μουσική εμπειρία που θα συγκεντρώσει αγαπημένους καλλιτέχνες όπως οι Saske, Νέγρος του Μοριά, Πάνος Βλάχος και πολλοί άλλοι.

Ο Κώστας Αγέρης μάς ταξιδεύει σε ήχους και μελωδίες του Πόντου

Η Κώστας Αγέρης μας προσκαλεί σε ένα μουσικό "Ταξίδι" στο Δασικό Χωριό Ευβοίας με ελεύθερη είσοδο.

Μια morning coffee playlist με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (1/10)

Έξι τραγούδια διαφόρων ειδών και διαθέσεων, που πήραν το πιο εθιστικό ρόφημα (κανένα αλκοόλ) και το έκαναν κάτι τελείως δικό τους.

The Boy, Nalyssa Green και Δεσποινίς Τρίχρωμη συναντιούνται στο "Gagarin 205"

Τρεις καλλιτέχνες με πορείες που τέμνονται συχνά μοιράζονται ξανά την ίδια σκηνή για μια μοναδική βραδιά