Οι πρωταγωνιστές του In Orbit v.5

Γνωρίστε τους επικεφαλής του τριήμερου φεστιβάλ που συγκεντρώνει στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ την εγχώρια εναλλακτική μουσική σκηνή (4-6/10, είσοδος ελεύθερη).

In Orbit v.5 © Μαρίζα Καψαμπέλη

1.    Ραπ επίθεση

Buzz Capitano

Το φεστιβάλ επιχειρεί μια δυνατή εκκίνηση δίνοντας το λόγο στην underground και την ακόμη πιο (ή τέλος πάντων νεότερη) underground hip hop σκηνή της πόλης. Μέσα σε ένα κατά βάση fem/queer rap line-up (Mi55t, MiRA, Dolly Vara), o headliner της βραδιάς ξεχωρίζει για τον κοινωνικό στίχο και τα κοφτερά flows του. Ο λόγος για τον Buzz Capitano, το ήμισυ του δημοφιλούς rap duo Zoro & Buzz από το Περιστέρι. Δεν είναι λίγα αυτά που έχει καταφέρει στο πλαίσιο του γκρουπ και συνεργασιών όπως αυτές με τους ΔΠΘ, Anser, Εθισμός και Eversor, αλλά από την πρώτη του σόλο δουλειά ("Λεωφόρος Καβάλας"), ο ράπερ αγγίζει νέα ύψη, τόσο στις φλογερές εμφανίσεις του όσο και στις νέες κυκλοφορίες του, σαν το περσινό "Street Business". 

2.    Τα πολλά (electro) πρόσωπα της Αθήνας

TURBOFLOW3000

Η διαδρομή από τον ήχο των δρόμων μέχρι την κιθαριστική ροκ κάνει, τη δεύτερη ημέρα του In Orbit v.5, μια στάση στο σταυροδρόμι όπου διαφορετικές εκφάνσεις του ηλεκτρονικού ήχου εξερευνούν τα όρια και τις ηχητικές συγγένειες του είδους. Ξεκινώντας από τον Bhukhurah και την οργανική electronica των Καλλιόπη Μητροπούλου και Νίκου Βελιώτη μέχρι τους elecro-pop ρυθμούς της ΟΛΙΝΑΣ, το line-up κορυφώνεται με την άφιξη των TURBOFLOW3000 στη σκηνή. Πρόκειται για το αθηναϊκό σχήμα με τις ετερόκλητες επιρροές και ακούσματα που γνωρίσαμε λίγο πριν την πανδημία και ηχογραφεί μουσική με λάπτοπ και κινητά. Ο πρώτος τους δίσκος "ΟΥΦΟ" (2023) συνδυάζει με τον πιο απροσποίητο τρόπο electro, post punk, pop και hip hop στοιχεία μέσα από κιθάρες, λούπες και γρήγορες ρίμες, σε ένα electro-punk ιδίωμα, που "κάνει τα πόδια να πετάνε", όπως λένε και οι ίδιοι.

3.    Ροκ ιστορίες ενηλικίωσης στον Θόλο

Moa Bones

Headliner της τρίτης και τελευταίας ημέρας θα είναι ο πολυοργανίστας και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Αρώνης με το προσωπικό πρότζεκτ του Moa Bones. Εμφανίζεται έπειτα από καιρό με υλικό από την πιο πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία του, με τίτλο "Gimme a hand". Μέσα από τη γνωστή alt-folk αισθητική του, "πειραγμένα" συνθεσάιζερ και στοιχεία νεοψυχεδέλειας αφηγείται το δικό του ταξίδι στην αστική δυστοπία της πρωτεύουσας. Νωρίτερα, Lemonostifel, Commuter και Come φέρνουν στον Θόλο εκρηκτικές punk κιθάρες, ψυχεδέλεια και καθαρόαιμη rock ‘n’ roll φιλοσοφία για να αφηγηθούν τις δικές τους ροκ ιστορίες ενηλικίωσης.
 

Περισσότερες πληροφορίες

In Orbit v.5

  • Φεστιβάλ

To ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί εδραιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες σε ένα φεστιβάλ που, για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα –από hip hop έως rock με ενδιάμεση στάση το electro– ενδεικτικό του μουσικού σύμπαντος της πόλης που παίρνει διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αντλώντας δύναμη μέσα από το τραγούδι

Διαβάστε το άρθρο της Μεξικανής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Silvana Estrada στους New York Times.

02/10/2024

5+1 τραγούδια του Sting που γεννήθηκε σαν σήμερα (2/10)

Με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου τραγουδιστή, ακούμε ξανά έξι κομμάτια του.

Αυτή η εβδομάδα θα έχει πολλή μουσική

Στα άχαστα μουσικά ραντεβού των επόμενων ημερών βρίσκουμε ένα open party στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, ένα δωρεάν φεστιβάλ που ξετυλίγει διαφορετικές πτυχές της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, ένα all-rap b2b στον Λόφο του Λυκαβηττού και πολλά ακόμα.

Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο έλληνες σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια ερμηνεύουν τρεις εμβληματικές σονάτες του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

Tο 2025 ανακηρύσσεται έτος Μίκη Θεοδωράκη

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων για να τιμήσει τον μεγάλο συνθέτη.

28 Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία καταγγέλουν άδικα πρόστιμα σε μουσικούς του δρόμου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 10.000 στον υπαίθριο χώρο του λιμανιού του Ναυπλίου.

Street Mode Specials 2024: Μια τριήμερη γιορτή μουσικής με Saske, Πάνο Βλάχο, Ταφ Λάθος και άλλους στη Θεσσαλονίκη

Αυτό το φθινόπωρο, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει μια μουσική εμπειρία που θα συγκεντρώσει αγαπημένους καλλιτέχνες όπως οι Saske, Νέγρος του Μοριά, Πάνος Βλάχος και πολλοί άλλοι.