Άνοιξε η προπώληση για τις εμφανίσεις Κουρεντζή - Utopia στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει τον Θεόδωρο Κουρεντζή για δύο συναυλίες.

Teodor Currentzis ©Sébastien Grébille

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα Utopia, μετά τις συναρπαστικές καλοκαιρινές εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, αρχίζουν στις 23 Οκτωβρίου ένα νέο μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη που θα ολοκληρωθεί με τις δύο συναυλίες τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 20.30). 

Ο πολυβραβευμένος μαέστρος, γνωστός για τις ανατρεπτικές ερμηνείες του, επιστρέφει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης με ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει στο κοινό τη σπάνια ευκαιρία να βιώσει μια μυσταγωγική εμπειρία που ενώνει τη μουσική του χθες με τη σύγχρονη δημιουργία, δίνοντας τροφή για σκέψη στον ακροατή. 

Στο επίκεντρο του προγράμματος της Ορχήστρας Utopia, υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, βρίσκεται η Συμφωνία αρ. 5 σε ντο δίεση ελάσσονα του Gustav Mahler [Γκούσταβ Μάλερ], διάσημη για το περίφημο Adagietto της. Ένα έργο μνημειωδών διαστάσεων που κατέχει περίοπτη θέση στο παγκόσμιο ορχηστρικό ρεπερτόριο και εξακολουθεί, έναν αιώνα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Κολωνία, να συγκινεί βαθιά το σημερινό κοινό. Η αριστουργηματική συμφωνία του αυστριακού μουσουργού συνδυάζεται με την Πασακάλια – Μουσική για Ορχήστρα IX του σύγχρονου αμερικανού συνθέτη Jay Schwartz [Τζέυ Σβαρτς], η οποία γράφτηκε για τον έλληνα σούπερ σταρ του πόντιουμ και παρουσιάζεται στο Μέγαρο  σε παγκόσμια πρεμιέρα.  

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Irrepressibles έρχονται για μια μουσική εμπειρία συμπερίληψης στο "Fuzz Club"

Ο Jamie Irrepressible φέρνει στην Αθήνα το νέο άλμπουμ του, "Yo Homo!", που συνδυάζει punk-rock, indie-rock με συμφωνικά στοιχεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2024

Οι Desert Monks ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό tour τους στο "An Club"

Το νέο single τους, "The First Time I Died", κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

"Alone": Ακούσαμε το νέο τραγούδι των The Cure, το πρώτο μετά από δεκαέξι χρόνια

Σπαρακτικό, θεοσκότεινο μα και νηφάλιο, το opener του επερχόμενου δίσκου υπόσχεται μια κυκλοφορία που δικαίως καρτερούσαμε καιρό.

H Shakira επιστρέφει με νέο τραγούδι

Το "Soltera" έρχεται αμέσως μετά από 3 υποψηφιότητες για το "Las Mujeres Ya No Lloran".

Πρώτη γεύση από νέους Planet of Zeus

Νέο video clip λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του album "Afterlife"

Βαριές σκηνοθετικές υπογραφές (Βαρλικόφσκι, Καστελλούτσι, Κάρσεν, Σέλλαρς) στις ξεχωριστού στίγματος οπερατικές παραγωγές του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ

Για τον πολύ δυνατό προγραμματισμό του, την οικονομική και καλλιτεχνική του ευρωστία δικαιούται να περηφανεύεται για μία ακόμη χρονιά το σημαντικότερο φεστιβάλ κλασικής μουσικής του πλανήτη, αυτό του Σάλτσμπουργκ.

5+1 αξέχαστες επιτυχίες της Πόλυς Πάνου που έφυγε σαν σήμερα (27/9) από τη ζωή

Θυμόμαστε την "αρχόντισσα" του λαϊκού μέσα από έξι αγαπημένα της τραγούδια.