Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι Καλιφορνέζοι The Mystery Lights και ο Διάβολος στη Νέα Υόρκη

The Mystery Lights

Οι Καλιφορνέζοι The Mystery Lights επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από τέσσερα χρόνια, με την υπόσχεση να ταρακουνήσουν το "Gagarin" με τους μυστηριώδεις synth ήχους τους, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Έρχονται επίσης με φρέσκο υλικό από το νέο δισκογραφικό τους εγχείρημα "Purgatory", που κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου. Το live θα ανοίξουν οι δικοί μας Bonnie Nettles. O Mike Brandon (κιθάρα/φωνητικά), ένα από τα δύο ιδρυτικά μέλη της μπάντας που αναστατώνει τη Νέα Υόρκη και έχει ήδη πάρει το δρόμο που οδηγεί στη rock ’n’ roll καταξίωση, μιλάει στο "α" λίγο πριν την επιστροφή του στο στέκι της Λιοσίων.

Πού βρίσκεστε τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά την κυκλοφορία του "Too Much Tension!”;
Περίπου μια εβδομάδα μετά την επιστροφή μας από το τουρ για την προώθηση του "Too Much Tension!" το 2019, ο κόσμος έκανα shut down λόγω της Covid. Αυτό δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε καλύτερη στιγμή για εμάς, μιας και είχαμε ήδη "καεί" από τις συνεχείς περιοδείες από το 2016 μέχρι το 2019 και χρειαζόμασταν απεγνωσμένα ένα διάλειμμα. Περίπου 2 χρόνια μετά την πανδημία, αποφασίσαμε να βρεθούμε ξανά μαζί και να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τραγούδια για ένα νέο άλμπουμ. Δώσαμε μια χούφτα συναυλίες σε τοπικά venues εδώ και εκεί, καθώς και μια περιοδεία στην Ισπανία και μια "βόλτα" από την Φλόριντα μέχρι το Τέξας με τους The Hives, αλλά τίποτα πολύ τρελό. Γύρω στο 2023 είχαμε τα τελικά τραγούδια έτοιμα για το νέο άλμπουμ, οπότε επιστρέψαμε στο στούντιο με τον Wayne Gordon και πιάσαμε δουλειά. Flash forward στο σήμερα: το άλμπουμ ονομάζεται "Purgatory" και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Πώς είναι η ζωή σας τώρα στη Νέα Υόρκη;
Η Νέα Υόρκη είναι πάντα εκρηκτική. Όλοι ζούμε σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλον, έχουμε έναν σταθερό χώρο για πρόβες και ένα στούντιο (με παράθυρα!) στο οποίο έχουμε πρόσβαση 24/7. Εκεί συμβαίνει πάντα κάτι διασκεδαστικό. Μπορείς να αισθανθείς τις εποχές που αλλάζουν με τέρμα τα γκάζια κι έτσι το περιβάλλον και η διάθεση αλλάζουν κάθε 4 με 5 μήνες. Μετακομίσαμε εδώ από την Καλιφόρνια πριν από μια δεκαετία περίπου και σίγουρα το θεωρούμε σπίτι μας πλέον.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πράγμα σε σχέση με το τωρινό line-up των TML;
Όλοι τα πάνε καλά μεταξύ του, έχουν υπέροχο γούστο και είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι. Είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ και μπορεί να διαβάζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον όταν παίζουμε μαζί.

Μπορείς να μας πες δυο λόγια για την νέα κυκλοφορία σας;
Το άλμπουμ ονομάζεται "Purgatory", έχει 12 νέα κομμάτια και κυκλοφόρησε από τη θυγατρική εταιρεία της Daptone, Wick Records, στις 13 Σεπτεμβρίου. Το ηχογραφήσαμε το καλοκαίρι του 2023 με τον παραγωγό μας Wayne Gordon στο νέο του στούντιο στη Νότια Καλιφόρνια.


Ποιες ήταν οι πτυχές της ζωής για τις οποίες θέλατε να μιλήσετε σε αυτό το άλμπουμ;
Για το χιούμορ, τους Θρησκευτικούς συμβολισμούς, την ισορροπία μεταξύ χάους-τάξης, για τον πόλεμο και την ειρήνη, τις μνήμες, τη λήθη, τον στωικισμό, τις σκιές, την αϋπνία, την εύρεση του φωτός μέσα στο σκοτάδι και την εσωτερική πάλη. Ξέρεις... κοινά, καθημερινά πράγματα.

Πώς σκεφτήκατε το βίντεο κλιπ του "Purgatory";
Τα οφείλουμε όλα στη Lily Rogers και τον LA Solano! Οι δύο τους είχαν το όραμα και εμείς απλώς ακολουθήσαμε. Ένα βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο LA και μου είπε: "Γεια, έχουμε μια υπέροχη ιδέα για το βίντεο. Ο διάβολος πηγαίνει στη Νέα Υόρκη με μεταμφιεσμένος τουρίστας για να στρατολογήσει αμαρτωλούς και να τους πάρει μαζί του στην κόλαση για παρέα. Εμείς, σαν Mystery Lights, θα είμαστε έξω στην πόλη διαπράττοντας αμαρτίες και εσύ, ως διάβολος, θα εμφανιστείς και θα τους δώσετε ένα χρωματιστό φυλλάδιο, μια πρόσκληση. Τότε θα μετατραπούν σε διάβολοι και θα τους πυροβολήσουμε. Όπως θα πέφτουν αργά στο έδαφος θα είναι σαν να παρακολουθούμε την πτώση τους στην κόλαση". Τώρα - καταλαβαίνω ότι το Καθαρτήριο είναι ένα μέρος για τα άτομα που προορίζονται για τον Παράδεισο. Πρέπει να βρεθούν εκεί πριν ανέβουν στον ουρανό. Ένα είδος προετοιμασίας παρόμοιο με το ντους πριν τον ύπνο. Και τότε σκέφτηκα "τι θα συμβεί αν έχουμε εμποτιστεί από τις αμαρτίες μας στη γη και δεν μπορεί να μας ξεπλύνει τίποτα;".

Τότε "κολλάς" στο Καθαρτήριο και μετά τι; Λοιπόν, αυτό το σενάριο, ο Διάβολος το βλέπει ως ευκαιρία και εμφανίζεται για να μαζέψει τις ψυχές που έχουν μείνει κολλημένες στο διάκενο. Ήταν απλώς μια αστεία παιχνιδιάρικη ιδέα, βασισμένη σε έναν αρχέγονο φόβο: να μην φτάσουμε στο ουράνιο βασίλειο στη μετά θάνατον ζωή κυνηγημένοι από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Είχα μια πολύ θρησκευτική ανατροφή, επομένως θα με ακούσετε συχνά να αναφέρομαι στον Παράδεισο, την Κόλαση, τους Δαίμονες, τους Αγγέλους, τον Θεό, τον Σατανά, την Αμαρτία, τη Σωτηρία, το Σκοτάδι, το Φως κ.λπ.. Λατρεύω τα θρησκευτικά θέματα και τους συμβολισμούς.

Πώς ήταν η επιστροφή του Wayne Gordon στην καρέκλα του παραγωγού για αυτό το άλμπουμ;
Ήταν γραφτό να γίνει έτσι! Όλοι κάναμε διάλειμμα για λίγο, οπότε ήταν υπέροχο να μαζέψουμε ξανά την οικογένεια για να κυκλοφορήσουμε ένα άλλο άλμπουμ! Βρεθήκαμε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, οι σωστοί άνθρωποι. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε μια καλύτερη κατάσταση για τον 3ο δίσκο μας από το να έχουμε πίσω τον Wick.

Είστε μάλλον διάσημοι ως ένα από τα πιο συναρπαστικά live συγκροτήματα αυτή τη στιγμή. Πιστεύεις ότι αυτό είναι περισσότερο αποτέλεσμα της χημείας σας ή ενός εντατικού προγράμματος προβών;
Θα έλεγα ότι αυτό είναι περισσότερο αποτέλεσμα της αδυναμίας μας να καθίσουμε ακίνητοι (γέλια). Όλοι έχουμε πάρα πολλή ενέργεια και απολαμβάνουμε να παίζουμε. Και πραγματικά προσπαθούμε να το κρατήσουμε όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται. Αν δεν είναι διασκεδαστικό για εμάς, τότε γιατί να είναι διασκεδαστικό για το κοινό; Έτσι, αντιμετοπίζουμε κάθε συναυλία σαν αποστολή να κάνουμε ενθουσιασμένους και να εμπνεύσουμε τόσο εμάς όσο και τους ανθρώπους που έχουν έρθει για να μας δουν. Τύπου, τι νόημα έχει η ζωή αν όχι αυτό ακριβώς;

Mystery Lights
© Julia Khoroshilov


Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ του συναυλιακού και φεστιβαλικού κοινού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ;
Και τα δύο έχουν σίγουρα τη δική τους γοητεία. Επίσης, κάθε πόλη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει εντελώς διαφορετικά κοινά. Κάποιοι τρελαίνονται, κάποιοι χορεύουν και χαμογελούν, άλλοι απλώς βλέπουν και απολαμβάνουν και κάποιοι έρχονται να δουν το show και και να το μισήσουν (γέλια). Διαπιστώνουμε, ωστόσο, ότι η φιλοξενία στην Ευρώπη είναι πολύ πιο φιλόξενη από αυτή των ΗΠΑ, ειδικά για τα ανερχόμενα συγκροτήματα. Στην Ευρώπη τρώμε σπιτικά γεύματα, εκπληρώνουν σχεδόν όλα όσα ζητά ο καλλιτέχνης/μπάντα και παρέχουν όση την μπύρα ή ποτό μπορεί κανείς να καταναλώσει. Στις ΗΠΑ, είσαι τυχερός αν σε κεράσουν δύο ποτά και ίσως ένα γεύμα. Όχι πάντα βέβαια! Υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί που φροντίζουν τους καλλιτέχνες αλλά γενικά αυτό το είδος σπανίζει στις ΗΠΑ.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Mystery Lights;
Πολλές συναυλίες και ακόμη περισσότερη μουσική! Θα ανακοινωθούν κι άλλες ημερομηνίες του "Purgatory Tour" για το 2025 και να ξέρετε... έχουμε λάβει υπόψιν όλα τα αιτήματά σας!

Τι ετοιμάζετε για το κοινό της Αθήνας στις 28 Σεπτεμβρίου;
Περιμένουμε να είναι μια καλή στιγμή όπως είναι πάντα στην Αθήνα! Ήταν απίστευτα την τελευταία φορά που παίξαμε στο Gagarin. Επίσης, φέρνουμε μαζί και τον παραγωγό μας Wayne Gordon για να κάνει τα φώτα και τον ήχο. Αυτή η συναρπαστική προσθήκη θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της βραδιάς! Θα έχουμε επίσης το ολοκαίνουργιο άλμπουμ μας, νέο merch και ένα φρέσκο, πραγματικά, άγριο setlist με νέα και παλιά τραγούδια.

Διαβάστε Επίσης



 

Περισσότερες πληροφορίες

The Mystery Lights

  • Rock-pop-folk

Φέρνοντας μαζί τους μυστηριώδεις synth ήχους που θυμίζουν τους Normal ή τους Suicide, την ενέργεια και την αλαζονεία της χρυσής εποχής του punk, την pop ευαισθησία των Kinks και τον αυθορμητισμό των Television. Η ιστορία τους ξεκινά το 2004 στη μικρή πόλη Salinas της Καλιφόρνια, όταν οι φίλοι Michael Brandon και Luis Alfonso, λάτρεις συγκροτημάτων όπως οι MC5, Velvet Underground, Dead Moon και The Fall αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η επόμενη δεκαετία πέρασε από περιοδεία σε περιοδεία, μέχρι που η μπάντα αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Queens της Νέας Υόρκης το 2014. Εκεί μοιράστηκαν ένα διαμέρισμα στο Ridgewood- το υπόγειο του οποίου μετέτρεψαν σε αυτοσχέδιο χώρο για πρόβες. Το 2016 έγιναν το πρώτο όνομα που υπέγραψε στη Wick Records, το ροκ παρακλάδι της θρυλική Daptone records.

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Irrepressibles έρχονται για μια μουσική εμπειρία συμπερίληψης στο "Fuzz Club"

Ο Jamie Irrepressible φέρνει στην Αθήνα το νέο άλμπουμ του, "Yo Homo!", που συνδυάζει punk-rock, indie-rock με συμφωνικά στοιχεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2024

Οι Desert Monks ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό tour τους στο "An Club"

Το νέο single τους, "The First Time I Died", κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

"Alone": Ακούσαμε το νέο τραγούδι των The Cure, το πρώτο μετά από δεκαέξι χρόνια

Σπαρακτικό, θεοσκότεινο μα και νηφάλιο, το opener του επερχόμενου δίσκου υπόσχεται μια κυκλοφορία που δικαίως καρτερούσαμε καιρό.

Άνοιξε η προπώληση για τις εμφανίσεις Κουρεντζή - Utopia στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει τον Θεόδωρο Κουρεντζή για δύο συναυλίες.

H Shakira επιστρέφει με νέο τραγούδι

Το "Soltera" έρχεται αμέσως μετά από 3 υποψηφιότητες για το "Las Mujeres Ya No Lloran".

Πρώτη γεύση από νέους Planet of Zeus

Νέο video clip λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του album "Afterlife"

Βαριές σκηνοθετικές υπογραφές (Βαρλικόφσκι, Καστελλούτσι, Κάρσεν, Σέλλαρς) στις ξεχωριστού στίγματος οπερατικές παραγωγές του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ

Για τον πολύ δυνατό προγραμματισμό του, την οικονομική και καλλιτεχνική του ευρωστία δικαιούται να περηφανεύεται για μία ακόμη χρονιά το σημαντικότερο φεστιβάλ κλασικής μουσικής του πλανήτη, αυτό του Σάλτσμπουργκ.