Το fusion τρίο του Jeff Berlin στο "Αθηνά Live"

Οι κορυφαίοι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική βραδιά jazz-fusion με αυτοσχεδιασμούς και απίστευτη τεχνική.

Jeff Berlin
    

Ένα ακόμη τρίο έρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου στη Μουσική Σκηνή Αθηνά Live, μια σύμπραξη των Jeff Berlin, Dennis Chambers και Jorge Vera. Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Jeff Berlin θεωρείται ως ένας από τους πιο καινοτόμους ηλεκτρικούς μπασίστες. Γνωστός για τον μοναδικό ήχο του, την τεχνική του και τις προηγμένες αρμονικές προσεγγίσεις στο μπάσο, ο Jeff Berlin υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που καθιέρωσαν το ηλεκτρικό μπάσο ως σόλο όργανο στη σύγχρονη μουσική. 

Αυτή η καινοτομία και η αρμονική προσέγγιση τον καθιστούν μεταξύ των πιο ολοκληρωμένων αυτοσχεδιαστών που παίζουν μπάσο σήμερα. Ο ευθύς κι αποφασιστικός του ήχος, κυριαρχεί τόσο σε ηχογραφήσεις όσο και σε live εμφανίσεις που περιλαμβάνουν ονόματα όπως οι Allan Holdsworth, Billy Cobham, Larry Coryell, Pat Martino, John McLaughlin, Yes, Frank Zappa, Dennis Chambers, Scott Henderson, Larry Coryell, Bill Bruford, Patrick Moraz κλπ.

Το μοναδικό παίξιμο του Jeff Berlin έχει επηρεάσει και εμπνεύσει πολλούς νέους μουσικούς, ενώ στον τομέα της εκπαίδευσης έχει διακριθεί ως ένας από τους κορυφαίους δασκάλους εστιάζοντας στην ποιοτική μουσική διδασκαλία.

Στα τύμπανα ο Dennis Chambers, ένας από τους μεγαλύτερους drummers της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας.Το ντραμιστικό αυτό φαινόμενο ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 4 χρόνων, ενώ στα 6 του έπαιζε ήδη σε club. Πρόκειται για έναν τζαζ ντράμερ με έντονη αίσθηση swing, γνωστός για την τεχνική του και την ταχύτητά του καθώς επίσης και τα triplets παίζοντας jazz-fusion, funk ή λάτιν μουσική

Έχει περιοδεύσει εκτενώς με τον Carlos Santana και κάνει εμφανίσεις με το συγκρότημα του Niacin, ενώ έχει συμμετάσχει σε μπάντες με τους Bill Evans, John Scofield, Stanley Clarke, Brecker Brothers, Mike Stern, Victor Wooten, Greg Howe κλπ. 

Η εμπειρία του να παρακολουθεί κανείς μια live performance του Chambers είναι μοναδική. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το groove και τις ρυθμικές αξίες αποτελεί μια επανάσταση για τον τρόπο που παίζονται τα ντραμς, ενώ χιλιάδες drummers σ΄ ολόκληρη τη γη προσπαθούν να αντιγράψουν το μοναδικό του στυλ. Στο πιάνο, ο εξαιρετικός Χιλιανός πιανίστας Jorge Vera, ένας από τους αδιαμφισβήτητους πυλώνες της νέας και πολύχρωμης ισπανικής τζαζ σκηνής, με το εκρηκτικό του ταλέντο, τη μελωδικότητα και τους χειμαρρώδεις αυτοσχεδιασμούς του που τον χαρακτηρίζουν ως καλλιτέχνη. Εχει συνεργαστεί με τους Miguel Bosé, Ara Malikian, Billy Cobham, σε πολλά παγκόσμια φεστιβάλ.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Jeff Berlin - Dennis Chambers - Jorge Vera

  • Jazz-Blues-Ethnic

Tο jazz fusion τρίο του βιρτουόζου Αμερικανού μπασίστα Jeff Berlin σε ένα πολυαναμενόμενο live. Jeff Berlin, ένας από τους θρύλους του ηλεκτρικού μπάσου. Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Jeff Berlin θεωρείται ως ένας από τους πιο καινοτόμους ηλεκτρικούς μπασίστες . Γνωστός για τον μοναδικό ήχο του, την τεχνική του και τις προηγμένες αρμονικές προσεγγίσεις στο μπάσο, ο Jeff Berlin υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που καθιέρωσαν το ηλεκτρικό μπάσο ως σόλο όργανο στη σύγχρονη μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά ραντεβού που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
26/09/2024

Δυο βραδιές για τον τον Django Reinhardt

Το Gypsy Jazz Trio του Κ. Μητρόπουλου έρχεται στο Theatre of the No

Έκτακτο: Η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου

Η σπουδαία καλλιτέχνιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συναυλία αναβλήθηκε.

Το δώρο που μας έκανε η Rosalía για τα γενέθλιά της

To ποπ φαινόμενο γιορτάζει τα γενέθλια της με το νέο single "Omega" σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ralphie Choo.

Διπλό ραντεβού με τον Saske στον Λυκαβηττό

Την πρώτη μέρα, ο ράπερ θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ενώ, την επόμενη, θα φιλοξενήσει στο Saskepticism Festival ένα εκρηκτικό rap line-up.

Συναυλίες Candlelight: Μουσικές ιστορίες από Queen, Coldplay και άλλους καλλιτέχνες υπό το φως των κεριών

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τις εμβληματικές μελωδίες κορυφαίων καλλιτεχνών με την ατμόσφαιρα των κεριών στο ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ακούσατε το νέο live E.P. των National;

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στη Ρώμη από τον περασμένο Ιούνιο θα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live album.