"Επέστρεφε": Ένα νέο φεστιβάλ φέρνει κοντά την παραδοσιακή μουσική και τη γεύση

Η νέα διοργάνωση στο θέατρο Δόρα Στράτου επιχειρεί να παντρέψει την παραδοσιακή μουσική με τις γεύσεις της Ελλάδας.

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Γεύσεων της Ελλάδας

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έρχεται στο θέατρο Δόρα Στράτου το Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και γεύσεων της Ελλάδας με τίτλος "Επέστρεφε". Πρόκειται για μια ένωση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τις γεύσεις της Ελλάδας μέσα από ΄πενα φεστιβάλ το οποίο μας προσκαλεί να απολαύσουμε γεύσεις από γνωστούς σεφ αλλά και να χορέψουμε με τους ήχους της μουσικής που είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. 

Το "Επέστρεφε" είναι μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια να γευτούμε την ουσία της παράδοσης και να σμίξουμε σε ένα πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας, ένα όμορφο πάντρεμα των γεύσεων, της μουσικής και του χορού. Δύο καταξιωμένα μουσικά σχήματα, Το Φυστικί Σαλόνι και οι Ζυγιά Αλάι αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν με τα τραγούδια τους μεταφέροντας το παραδοσιακό τραγούδι στο παρόν. 

Το συγκρότημα Φυστικί Σαλόνι είναι γνώριμο στους φίλους της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από τις πολλές εμφανίσεις του. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι παίζουν "μουσική της θάλασσας, της στεριάς, του αέρα και της φωτιάς”. Οι συχνές επισκέψεις στα νησιά των Κυκλάδων, το ενδιαφέρον τους για τον απλό ακουστικό που επικρατεί στη μουσική του πελάγους (βιολί, λαούτο), σε συνδυασμό με το κοντραμπάσο, έχει δημιουργήσει έναν ήχο που πλέον είναι χαρακτηριστικός του σχήματος. Οι Ζυγιά αλάι, είναι ένα ντουέτο που από το 2019 ασχολείται με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. "Ζυγιά” είναι το ζευγάρι δυο οργάνων που αλληλοσυμπληρώνονται. Ζυγιές συναντάμε σε όλες τις περιοχές της χώρας και πάντα περιλαμβάνουν ένα όργανο "ρυθμού” και ένα "μελωδίας”. "Αλάι” στην κρητική διάλεκτο είναι η συντροφιά, η παρέα. Ένα βιολί και ένα λαούτο, μια συντροφιά.

Το φεστιβάλ υιοθετεί έναν οικολογικό χαρακτήρα, συνεργαζόμενο με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4All. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για δενδροφύτευση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της εκδήλωσης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά ραντεβού που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
26/09/2024

Δυο βραδιές για τον τον Django Reinhardt

Το Gypsy Jazz Trio του Κ. Μητρόπουλου έρχεται στο Theatre of the No

Έκτακτο: Η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου

Η σπουδαία καλλιτέχνιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συναυλία αναβλήθηκε.

Το δώρο που μας έκανε η Rosalía για τα γενέθλιά της

To ποπ φαινόμενο γιορτάζει τα γενέθλια της με το νέο single "Omega" σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ralphie Choo.

Διπλό ραντεβού με τον Saske στον Λυκαβηττό

Την πρώτη μέρα, ο ράπερ θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ενώ, την επόμενη, θα φιλοξενήσει στο Saskepticism Festival ένα εκρηκτικό rap line-up.

Συναυλίες Candlelight: Μουσικές ιστορίες από Queen, Coldplay και άλλους καλλιτέχνες υπό το φως των κεριών

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τις εμβληματικές μελωδίες κορυφαίων καλλιτεχνών με την ατμόσφαιρα των κεριών στο ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ακούσατε το νέο live E.P. των National;

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στη Ρώμη από τον περασμένο Ιούνιο θα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live album.