Όλα όσα είδαμε στο εκρηκτικό Off the Hook 2024

Το φετινό hip-hop φεστιβάλ δεν είχε να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

lex ©Ζήσης Τσούμπος

Ολοκληρώθηκε το φετινό Off the Hook με συμμετοχές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Καταλονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανερχόμενοι, αγαπημένοι και πασίγνωστοι mc’s συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ για ένα διήμερο αφιερωμένο στο Hip-Hop. Από τα scratch του Sativa και του Th Mark, τις διαχρονικές μπάρες του ΛΕΞ μέχρι τη φλογερή rap της Santa Salut, τα BMX και Graffiti sessions, το φετινό hip-hop φεστιβάλ των Αθηνών ήταν ένα από τα καλύτερα της σεζόν.

Mellow x Ethismos
©Ζήσης Τσούμπος
Melow X Εθισμός
​​​​

Το φετινό Off the Hook άνοιξε ο Avi με μια unofficial παρουσίαση του EP του με τίτλο "Post Truth", ενώ ακολούθησαν άλλες δύο άτυπες παρουσιάσεις δίσκων, αυτή του ανερχόμενου Half Quickie με τίτλο "Young Veteran" και των "Top Dawgz" Retro και Nume. Στη συνέχεια οι Delinquent Habits, το τρίο από τη California, μας έδωσαν μια γεύση γνήσιου hip-hop που ακούγεται πάντα επίκαιρο στα αυτιά μικρών και μεγάλων. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Σαλονικιός ράπερ με το χαμόγελο του Ronaldo Nazario De Lima a.k.a. ΣΑΝΤΑΜ τον οποίο το κοινό έχει αγαπήσει με πάθος τα τελευταία χρόνια δείχνοντάς το σε κάθε του εμφάνισή.

ΣΑΝΤΑΜ
©Ζήσης Τσούμπος
ΣΑΝΤΑΜ

Λίγο μετά την εκπληκτική παρουσίαση του δίσκου του στο Γήπεδο της Ριζούπολης ο Εθισμός, με τον Melow στα decks, έσκασε στο φεστιβάλ "με σκηνικά ultras και καπνογόνα" θυμίζοντάς μας ότι ζούμε σε "μια χώρα παράνοια, ψεύτικα νέα και δάνεια". Λίγο πριν το κλείσιμο της πρώτης ημέρας είχαμε τον Beny Jr. από την Ισπανία και τον Aitch από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, το βράδυ της Παρασκευής έκλεισε με τον άνθρωπο που το μυαλό του είναι τόσο ραδιενεργό που φωσφορίζει και ο κόσμος δεν χάνει ευκαιρία να φωνάξει το όνομά του… "πού’ σαι ρε ΛΕΞ".

Santa Salut
©Ζήσης Τσούμπος
Santa Salut

Την έναρξη της δεύτερης ημέρας ανέλαβε η Xara, η οποία έσκασε με τη Ladele για να πάρουνε τη χώρα. Μετά είχαμε άλλη μια άτυπη παρουσίαση EP, από τον Ραμμένο Άσσο, με τίτλο "Κόκκαλα" χωρίς να μας στερήσει κομμάτια που παίζουν στο repeat στα ακουστικά του κοινού. Κάπου εδώ είχαμε τη δεύτερη συμμετοχή από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αυτή των Smiff-n-Wessun, οι οποίοι γεννήθηκαν για να λάμψουν. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε η φαντασμαγορική Καταλανή Santa Salut με τη συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας και σαξόφωνου, για μια performance που έκανε και τους πιο δύσπιστους να κουνηθούν στους ρυθμούς της.

Λόγος Τιμής
©Ζήσης Τσούμπος
Λόγος Τιμής

Ακολούθησαν τα δίδυμα Θύτης X Sadomas και Zoro&Buzz δίνοντάς μας μια καλή δόση γειτονιάς και street αισθητικής. Την εμφάνισή τους έκαναν οι Γάλλοι IAM, βετεράνοι πλέον της hip-hop που θα τους δείτε να παίζουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πλησιάζοντας στο τέλος του Φεστιβάλ, οι Wang και Dani Gambino ξεσήκωσαν το κοινό ραπάροντας μερικά από τα καλύτερα κομμάτια τους όπως το "Maalox", το "Νέοι στο νοσοκομείο" και το "Castellano". Το Off the Hook 2024 έληξε με το κοινό να υποδέχεται σε μια γηπεδική ατμόσφαιρα τους Λόγος Τιμής τραγουδώντας από κοινού για την "ενότητα και την ελευθερία".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όλα όσα θα δούμε στο Ολύμπια τη νέα καλλιτεχνική περίοδο

8 νέες παραγωγές όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ, σύγχρονου χορού, θεάτρου και 31 συναυλίες τζαζ και έθνικ μουσικής με έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2024

Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα μεγάλο block party

Oι Ladele, Billie Kark, Joker/Two-Face και άλλοι καταλαμβάνουν τους δρόμους γύρω από τη Στέγη για να απελευθερωτικό πάρτι.

100 Χρόνια Βύρωνας: Ο μεγάλος εορτασμός της επετείου και το μέλλον των ανοιχτών θεάτρων του

Όσα μάθαμε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου για τη μεγάλη επετειακή συναυλία, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βύρωνα και η Περιφέρεια Αττικής.

Βίκυ Λέανδρος: Η τελευταία υπόκλιση μιας παγκόσμιας ποπ σταρ

Τραγούδησε σε έξι διαφορετικές γλώσσες, διηγήθηκε απίθανες ιστορίες που έζησε παρέα με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ντέμη Ρούσσο στο διεθνές μεσουράνημά της, και ξετρέλανε το κατάμεστο Ηρώδειο, το οποίο την αποχαιρέτησε όρθιο, με βροντερό χειροκρότημα.

Ο Ludovico Einaudi έκανε sold out το Ηρώδειο και δεν μας εξέπληξε

Ο Ιταλός συνθέτης και πιανίστας παραμένει ιδιαιτέρως αγαπητός στο ελληνικό κοινό, το οποίο τον περιμένει με ανυπομονησία το Σαββατόβραδο της 14/9.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος τραγουδά για καλό σκοπό

Δύο μεγάλες φιλανθρωπικές συναυλίες στο Ηρώδειο και στο Βεάκειο Θέατρο για την ανακαίνιση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

6 highlights του Plisskën 2024

Το πιο σημαντικό φεστιβαλικό ραντεβού για την εγχώρια εναλλακτική κοινότητα στήνει τέσσερα stages στην Πειραιώς 260, προσκαλώντας περισσότερους από 30 καλλιτέχνες.