Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Leonard Cohen

Τρεις διαφορετικές καλλιτέχνιδες μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του μεγάλου δημιουργού.

Α Τribute to Leonard Cohen ©Eftychia Vlachou

Το αφιέρωμα στον Leonard Cohen με τη Nalyssa Green, τη Sugahspank! και τη Lou is επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι, Σάββατο 1η Ιουλίου (9 μ.μ.), στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής απ’ όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του πριν πέντε χρόνια. Τρεις διαφορετικές καλλιτέχνιδες μας ταξιδεύουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του μεγάλου δημιουργού.

Το "Α Τribute to Leonard Cohen" με την Nalyssa Green, την Sugahspank και την Lou is είναι ένα ζωντανό μουσικό πρότζεκτ το οποίο γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο Leonard Cohen με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, με τη συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών. Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou, πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό Άδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes) συναντιούνται στη σκηνή και δημιουργούν μία μοναδική ζωντανή σύμπραξη προς τιμήν του μεγάλου Leonard Cohen.

Α Τribute to Leonard Cohen
©Eftychia Vlachou

Ο Cohen αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Ποιητής, μουσικός, δάσκαλος και μαθητής μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά "θεία" χρυσή φωνή. Γοητευτικός, ευγενικός και ουσιαστικός όπως τα τραγούδια του, ο Leonard έζησε μια γεμάτη ζωή. Η αγάπη του για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση με τις αδυναμίες της είναι έκδηλη στη μουσική του, ενώ το χιούμορ και η μελαγχολία, το ταξίδι και ο προορισμός, το σώμα και το πνεύμα είναι δίπολα που συνυπάρχουν αρμονικά στο έργο του.

Το αφιέρωμα στον Leonard Cohen έχει παρουσιαστεί σε επιλεγμένες παραστάσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα με τεράστια αποδοχή από κοινό και κριτικούς. Κατά τη διάρκεια ζωής του σχήματος, η ζύμωση μεταξύ των καλλιτεχνών έχει δημιουργήσει μία ανοιχτή σχέση επικοινωνίας και ανταλλαγής μέσω της μουσικής του Cohen, κάνοντας τις παραστάσεις μία μοναδική κάθε φορά εμπειρία με τη λίστα των τραγουδιών να διανθίζεται και να διαφοροποιείται σε καθεμιά από αυτές.

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τριπλό ραντεβού στο "Jazzét"

KLM Piano Trio, Haig Yazdjian Acoustic Trio και Μάτα Κυριακού σε ένα αυτοσχεδιαστικό μουσικό τριήμερο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.

The Offspring και Brian May μαζί στη σκηνή

Οι σπουδαίοι punk-rockers ήταν καλεσμένοι του θρυλικού κιθαρίστα των Queen στο φεστιβάλ Starmus.

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).