"Fête de la Musique": Το PTX Athens φιλοξενεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση υποστήριξης στην Ουκρανία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καλλιτέχνες από την Ουκρανία παρουσιάζουν μια σειρά από dj και live performances.

Katarina Gryvul © Yana Ilo

Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά φιλοξενούνται καλλιτέχνες από την Ουκρανία στην Αθήνα. Καθώς η Fête de la Musique ενώνει κοινό και μουσικούς σε όλες τις πόλεις και τις χώρες του κόσμου, μια χώρα στο κέντρο της Ευρώπης έχει στερηθεί την ειρήνη και την ανεξαρτησία της. Μετά τη ρωσική εισβολή, κάθε Ουκρανός/ή και πολλοί άνθρωποι πέρα από αυτόν επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία.  

Το πρόγραμμα ανοίγει με μια ζωντανή εμφάνιση του Nikolaienko, συνιδρυτή των labels Muscut και Shukai. Ως εκδότης καταπιάνεται με την κληρονομιά της ουκρανικής μουσικής του 20ου αιώνα και της σύγχρονης ουκρανικής μουσικής, ενώ ο ίδιος συνθέτει left-field ηλεκτρονική μουσική. Ακολουθεί ζωντανή εμφάνιση της σολίστ του ηλεκτρικού βιολιού Valentina Goncharova, η καριέρα της οποίας καλύπτει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, συνδυάζοντας τη σοβιετική σχολή της πρωτοπορίας και εξερευνήσεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Το πρόγραμμα κλείνει η Katarina Gryvul, συνθέτρια και παραγωγός με εξαιρετικές ευαισθησίες τόσο στον ακουστικό όσο και στον ψηφιακό τομέα.

Ειδικά για τη βραδιά αυτή ο χώρος του PTX υποδέχεται τον Ουκρανό εικαστικό καλλιτέχνη και δημοσιογράφο Bohdan Mucha, ο οποίος παράγει τρισδιάστατα περιβάλλοντα ντοκιμαντέρ από τις επιτόπιες εξορμήσεις του στους χώρους. Θα παρουσιαστεί το δεύτερο έργο του, ένας αντιαρματικός σκαντζόχοιρος, που έγινε σε συνεργασία με τη λευκορωσίδα καλλιτέχνιδα Katia She

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε εθελοντικές οργανώσεις που βοηθούν στην παράδοση τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης στις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ουκρανία, καθώς και στην ανακατασκευή/κατασκευή κατεστραμμένων κατοικιών. Μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen, του PTX και του Nikita Rasskazov.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική αγορά εισιτηρίου αλληλεγγύης εδώ.

Πρόγραμμα

Πόρτες | 7μ.μ.
Nikolaienko | 7.30 μ.μ.
Valentina Gonacharova | 9 μ.μ.
Katarina Gryvul | 10 μ.μ.

PTX Athens, Πλ. Θεάτρου 10, Αθήνα


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.