Ελληνική ροκ πανδαισία στο Faliro Summer Theater

Τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Magic De Spell και ο Δημήτρης Μητσοτάκης ανανεώνουν το κοινό συναυλιακό ραντεβού τους μαζί μας.

Υπόγεια Ρεύματα

Τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Magic De Spell και ο Δημήτρης Μητσοτάκης μαζί με την μπάντα του, ανανεώνουν και πάλι το συναυλιακό τους ραντεβού επί σκηνής, με αφετηρία το Faliro Summer Theater, την Πέμπτη 9 Ιουνίου (9.30 μ.μ). Τρία ονόματα από τους θεμελιωτές της επιδραστικής ροκ σκηνής των ‘90s εμφανίζονται ξανά μαζί ζωντανά. Τρεις ασταμάτητες δημιουργικές πηγές που ξεπέρασαν τον ίδιο τους τον μύθο και πλέον αποτελούν σημείο αναφοράς και επιρροής.

Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια)

Δημήτρης Μητσοτάκης

Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα "Ενδελέχεια" που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία. Με 13 δισκογραφικά άλμπουμ (9 άλμπουμ "Ενδελέχεια”, 4 προσωπικοί δίσκοι) και αρκετές ανεξάρτητες διαδικτυακές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, ξεκινώντας από την εποχή των "Βουτιά από ψηλά”, "Δεν είμαι αυτός που θες”, "Τι τραγούδι να σου πω”, "Διαμαντένια προβλήτα”, περνάει μέσα από τις νεότερες αναζητήσεις των Ευδαιμονικών "Αν” και "Ρώτα” και φτάνει στη σημερινή προσωπική του διαδρομή που εκφράζεται με τα νέα του ψηφιακά single που θα ακούσετε στο κανάλι του.  Τραγούδια που κάνουν τη δική τους πορεία μέσα στην σύγχρονη παραγωγή: "Δεν χωράμε όλοι”, "Κυρά Κατίνα”, "Η λίστα”, "Η καρέκλα είναι πρέζα” κ.α. Ένα μουσικό ταξίδι στο σύνολο της μουσικής του εργασίας με σταθμούς στα πιο γνωστά του και δημοφιλή τραγούδια. Μαζί του οι μουσικοί Παντελής Πέτρου (μπάσο), Νίκος Χριστόπουλος (τύμπανα), Κώστας Πλατανιάς (ηλεκτρική κιθάρα) και Κυριάκος Πέτρου (βιολί). 

Υπόγεια Ρεύματα

Υπόγεια Ρεύματα

Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα. Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ηλεκτρικό σετ με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια από όλη τους την πορεία. Με τον ήχο του τρίο δεμένο και πολύπλοκο τα Υπόγεια Ρεύματα είναι συνεχώς σε κίνηση. Βινύλια, κυκλοφορίες, συνεργασίες και έπεται συνέχεια.

Παράλληλα, τα Υπόγεια Ρεύματα συνεχίζουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο, τις συναυλίες. Στις ζωντανές εμφανίσεις ο άγριος, ξεσηκωτικός ήχος του τρίο παρασέρνει σε μια πρωτόλεια γιορτή γεμάτη ιδρώτα και ένταση, ταξιδεύοντας παράλληλα με το λυρισμό των στίχων και τα ακουστικά διαλείμματα. Τραγούδια και μελωδίες που έχουν σημαδέψει την ελληνική σκηνή και συνεχίζουν να μας συνοδεύουν, Ασημένια Σφήκα, Σαν Φως, Μ’ αρέσει να μην λέω Πολλά, Ρόζα, Τους Έχω Βαρεθεί, Καρυωτάκης, Θάνος Μικρούτσικος, Κωστής Παλαμάς και πολλοί άλλοι αγαπημένοι μουσικοί και πνευματικοί συνοδοιπόροι βρίσκονται μέσα στις συναυλίες του συγκροτήματος. Υπεύθυνοι για την παρουσίαση των παραπάνω επί σκηνής είναι η θρυλική φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη με το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του, η ανατρεπτική προσέγγιση των τυμπάνων από τον Τάσο Πέππα που κινείται από τις ευαίσθητες σιωπές έως τη θορυβώδη κόλαση και η αεικίνητη, ευγενικά αυθάδικη μορφή του Νίκου Γιούσεφ που αποδίδει με την ίδια άνεση ένα στιβαρό μπάσο ή ένα αέρινο μουσικό πριόνι.

Magic de Spell 

Magic de Spell

Το ηλεκτρισμένο rock’n’roll project, των Θοδωρή Βλαχάκη, Γιώργου Αρχοντάκη, Δημήτρη Μποτή, Μιχάλη Σκαράκη  και Βαγγέλη Θεοδωράκη δημιουργήθηκε το 1980, αλλά από τις αρχές των 90’s, καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου rock και του κιθαριστικού ήχου. Έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερις αγγλόφωνους δίσκους, οκτώ ελληνόφωνους και έξι digital singles, μια συνεργασία με τον μπασίστα των Stranglers JJ Burnel, "πειραγμένες” διασκευές και μελοποιήσεις ποιητών, όπως η Κατερίνα Γώγου, ο Κώστας Καρυωτάκης και άλλοι.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 15).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.