New age κλαρινοτράγουδα στο Κουκάκι

Αποενοχοποιώντας το κλαρίνο από το στερεότυπο του φολκλόρ και της πανήγυρης, η μπάντα των Klezmer Yunan ενώνει την εβραϊκή και την ελληνική παράδοση πάνω σε funky τσάμικα και new age ρομάντζες.

New age κλαρινοτράγουδα στο Κουκάκι

Μια μπάντα με κεντρικό όργανο το κλαρίνο και βασική αρχή το «σμίξιμο» της εβραϊκής και της ελληνικής παράδοσης σε ενορχηστρώσεις που θέλουν από κοινού το ηλεκτρικό μπάσο, το ινδικό αρμόνιο, το πιάνο και τα παραδοσιακά κρουστά να μεταβαίνουν σε μονοπάτια διαπολιτισμικής όσμωσης και new age πανηγυριώτικης έξαψης; Ναι, αυτοί είναι οι ιδιαίτεροι Klezmer Yunan, οι οποίοι, μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο δράσης, έχουν ήδη αποκτήσει (δικαίως) το fun-club τους.

Η μπάντα του περφόρμερ-κλαρινετίστα Λεονάρδου Μπατή «παντρεύει» τα klezmer των Εβραίων Ασκενάζι με τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, πειράζοντάς τα με rock, jazz, balkan ska, trip-hop και funky ακούσματα στα διονυσιακής υφής live της - το επόμενο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 23/4 στον «Μπαμπά» στο Κουκάκι.

Τους Klezmer Yunan αποτελούν οι: Λεονάρδος Μπατής (Τενόρο και Μπάσο Κλαρίνο), Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Θοδωρής Καπετανάκος (5χορδο Ηλεκτρικό Μπάσο) Justine Goussot (Πιάνο, Πλήκτρα, Ινδικό Αρμόνιο), Δημήτρης Χαϊδεμενάκης (Παραδοσιακά Κρουστά), Διονύσης Κώνστας/Dio (Τύμπανα), Κώστας Νικολόπουλος (Ενορχηστρώσεις και Κιθάρες), Γιάννης Σκανδάμης (Μηχανικός Ήχου).

«Ο Μπαμπάς» Φαλήρου 5, Κουκάκι, 21055505565. Στις 23/4, έναρξη: 9.30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαμπάς

Φαλήρου 53, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Tinariwen: H παγκόσμια "φωνή" των Ανθρώπων της Ερήμου

Ο νέος τους ερχομός στην Αθήνα (Πέμπτη 19/9, στο Θέατρο του Λυκαβηττού) δίνει κατάλληλη αφορμή για να θυμηθούμε γιατί αυτή η κολεκτίβα από τη Δυτική Αφρική είναι κάτι πολύ περισσότερο από "μπλούζμεν της Σαχάρα" –όπως τους θέλει μια διαδεδομένη, μα άστοχη περιγραφή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
17/09/2024

Emma Shapplin: Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας τραγουδά στη σκιά της Ακρόπολης

Το ποπ είδωλο που πέρασε την όπερα μέσα σε new age pop πλαίσιο στο ευρύ κοινό επιστρέφει στην Αθήνα.

Το γκαλά όπερας "Η Κάλλας στο Ηρώδειο" στην GNO TV

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία με δωρεάν προβολή στην GNO TV μιας από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στο Θέατρο Βράχων

Για αυτή τη συναυλία έχουν ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κομμάτια από τα 45 χρόνια της πορείας τους.

Δύο μέρες και 14 γεμάτες ώρες στις σκηνές του Plisskën 2024

Punk losers, indie kids, sadboys και ravers έσμιξαν για ένα πληθωρικό διήμερο στο νούμερο 260 της Πειραιώς.

20 χρόνια reworks: Το φεστιβάλ που επαναπροσδιόρισε την πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν ζήσουμε ένα χορταστικό πενταήμερο ηλεκτρονικής μουσικής στη συμπρωτεύουσα, οι διοργανωτές μιλούν για την εξέλιξη του ελληνικού φεστιβάλ από την ίδρυσή του μέχρι τη σημερινή 20ή του επέτειο.

Ένα διονυσιακό γλέντι με τους Χαΐνηδες

Ένα ανεπανάληπτο διονυσιακό γλέντι με τραγούδι και χορό μακριά από φολκλορισμούς και στερεοτυπίες. Ελάτε να γλεντήσουμε και να χορέψουμε φέρνοντας τον κρητικό αέρα στην Αθήνα.