Mundial... για πάντα: εγγραφή, εύκολα

Πώς θα κρατήσετε τους καλύτερους αγώνες και φάσεις

Τί πρέπει να έχει λοιπόν κανείς στα υπόψιν όταν επιλέγει DVD recorder; Πρώτον: με την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης, καλό θα ήταν να επιδιώξετε να αξιοποιήσετε την καθαρότερη εικόνα της, όμως αυτό σημαίνει ότι το recorder πρέπει να ενσωματώνει ψηφιακό δέκτη συμβατό με τις προδιαγραφές της Digea (MPEG4). Τις ημέρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε σχεδόν κανένα τέτοιο DVD recorder ετοιμοπαράδοτο στην αγορά, οπότε όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα από τα παρόντα μοντέλα, θα χρειαστούν και ξεχωριστό αποκωδικοποιητή (κι ας ενσωματώνει η τηλεόραση τέτοιον... δεν έχει σημασία αυτό δυστυχώς). Νέα μοντέλα DVD recorder με τέτοιες προδιαγραφές αναμένονται σύντομα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πότε.

Δεύτερον: δεν έχει νόημα να αγοράσετε συσκευή χωρίς σκληρό δίσκο. Ο πειρασμός είναι υπαρκτός από πλευράς κόστους (οι συσκευές με την ιδιότητα της εγγραφής μόνο απευθείας σε DVD κοστίζουν περίπου τα μισά χρήματα), η ευελιξία όμως που προσφέρει το μόνιμο μέσο αποθήκευσης είναι τόσο σημαντική, ώστε να αξίζει 1000% την επένδυση. Ο ενσωματωμένος σκληρός δίσκος σε ένα DVD recorder, άλλωστε, θα σας επιτρέψει να εγγράψετε και το video που έχετε συλλάβει με βιντεοκάμερα, σε DVD - κάτι που σε άλλη περίπτωση απαιτεί τη χρήση PC για να γίνει.



Επίσης, η διαφορά στα χρήματα ανάμεσα στα μοντέλα με σκληρό δίσκο των 160 GB και των 250 GB είναι μικρή αναλογικά με το πόσο θα σας λύσει τα χέρια αργότερα. Με την μεγαλύτερη χωρητικότητα δεν μπορείτε μόνο να αποθηκεύσετε περισσότερες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, αλλά να το κάνετε και στη μέγιστη δυνατή ποιότητα (κάτι που θα βοηθήσει αργότερα είτε την ίδια τη συσκευή είτε την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας να αναβαθμίσει την εικόνα με καλύτερα αποτελέσματα).

Κάτι τελευταίο: αν δεν σας ενδιαφέρει να περάσετε σε DVD τις τηλεοπτικές εγγραφές σας, υπάρχουν δύο άλλες λύσεις που παραθέτουμε: αυτές και σκληρό δίσκο ενσωματώνουν για την εγγραφή, και διπλούς ψηφιακούς δέκτες MPEG4 (οπότε μπορείτε να παρακολουθείτε ένα κανάλι ενώ εγγράφετε άλλο), και άλλους ρόλους συσκευής αναπαραγωγής μπορούν να αναλάβουν. Αξίζουν προσοχής, σαφέστατα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ