CES 2012: Sony

Παρουσία πληθωρική και... μερικές εκπλήξεις!

Η άλλη έκπληξη προήλθε επίσης από το χώρο των home cinema. Mετά από την προβληματική εκκίνηση του Google TV και την εμπορική αποτυχία των σχετικών με αυτό προϊόντων, περιμέναμε ότι η Sony θα ήταν επιφυλακτική στην περαιτέρω υποστήριξή του. Δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. Αν και η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε νέα τηλεόραση με ενσωματωμένο Google TV, ανακοίνωσε δύο συσκευές αναπαραγωγής multimedia περιεχομένου στηριγμένες σε αυτό: μία για δίσκους Blu-ray και μία τύπου media player, τα GS9 και GP9 αντίστοιχα. Και τα δύο στηρίζονται στο λειτουργικό της Google, αξιοποιούν τις περίπου 150 εφαρμογές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Android Market ειδικά γι' αυτό και, φυσικά, καθιστούν συμβατή με Google TV οποιαδήποτε τηλεόραση. Οι κάτοχοι των νέων Bravia, δε, το έχουν διαθέσιμο απευθείας μέσα από το menu των δεύτερων.

Το Android η Sony το υποστηρίζει για πρώτη φορά και με φορητό player: πρόκειται για το Walkman Z, το οποίο δεν κάνει μόνο το αυτονότητο, να αναπαράγει δηλαδή ποιοτικά μουσική, video και φωτογραφίες, αλλά συνδέεται απευθείας με το Android Market και αξιοποιεί apps και games από εκεί. Είναι, δε, και το πρώτο φορητό player της Sony με θύρα HDMI, μέσω της οποίας ο κάτοχος ενός Walkman Z μπορεί να μεταφέρει εικόνα και ήχο από αυτό, στην οθόνη και τα ηχεία μιας μεγάλης τηλεόρασης. Συνυπολογίζοντας και όλα τα smartphones της εταιρείας - δεν υφίσταται πια Sony Ericsson, τα κινητά από και πέρα λέγονται Sony - που επίσης στηρίζονται αποκλειστικά σε Android, αντιλαμβάνεται πως η ιαπωνική εταιρεία έχει επενδύσει πολλά στο λειτουργικό της Google.

Κατά τα άλλα... ουδέν παράπονο: ανανέωση είχαμε και στη σειρά ολοκληρωμένων συστημάτων home cinema της Sony (12 καινούργια!), και στα αυτόνομα Blu-ray player (ένα από αυτά αναβαθμίζει σε 2160 γραμμές!), και στις βιντεοκάμερες (δύο 3D και μία με ενσωματωμένο προβολέα), και στις ψηφιακές φωτογραφικές τσέπης (τέσσερα νέα μοντέλα με εξυπνότερες λειτουργίες και περισσότερα Megapixels). Νέες σειρές είχαμε στα ακουστικά, καθώς και στα dock για iPhone (και iPad!). Παρουσία πληθωρική αυτή της Sony στη CES 2012, το δίχως άλλο, αν και υποψιαζόμαστε πως κράτησε ουκ ολίγους "άσσους" στο μανίκι της και δεν αποκάλυψε κάποια από τα πράγματα που θα προωθήσει μέσα στη χρονιά. Ποιά θα είναι αυτά... θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς ακόμη μήνες για να μάθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ