3D και HDMI 1.3: η σύγχυση

Οι πρώτες απαντήσεις, με τα παρόντα στοιχεία

Συμπέρασμα πέμπτο: Βάσει των προαναφερθέντων, ανάμεσα στις παρούσες συσκευές με θύρες HDMI 1.3, ουσιαστικά ως αναβαθμίσιμες μπορεί να λογαριάζει κανείς μόνο τα player και τους δέκτες τηλεοπτικού σήματος από δορυφόρο ή καλωδιακή σύνδεση. Τα Blu-ray player που έχουν κυκλοφορήσει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι αυτά με τις πιο πολλές πιθανότητες να αναβαθμίζονται χωρίς πρόβλημα, ενώ πάρα πολλά από τα BD player που ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη έκθεση CES είτε είναι ήδη "δηλωμένα" ως 3D είτε αναβαθμίσιμα σε τέτοια το καλοκαίρι. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το δημοφιλέστατο PlayStation3, το οποίο θα είναι σε θέση να δώσει video 3D 1080p στα 24 καρέ και games 3D 720p στα 50 ή 60 καρέ.

Ακόμη και με τα παραπάνω στα υπόψιν, πάντως, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το τοπίο της εικόνας 3D σε σχέση με τον παρόντα εξοπλισμό home cinema συνεχίζει να μην είναι ακριβώς... καθαρό. Για παράδειγμα, συνεχίζει να μην είναι σαφές ποιές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το καλοκαίρι θα είναι "πλήρως" πιστοποιημένες κατά HDMI 1.4 (με τη δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων κλπ.) και ποιές "μερικώς" (θα είναι ΟΚ για εικόνα αλλά δεν θα φέρουν το χαρακτηρισμό για λόγους τυπικούς). Συνεχίζει να υπάρχει και μια σύγχυση σχετική με τα κατάλληλα καλώδια - το ελεγκτικό όργανο τυποποίησης του HDMI έχει κάνει ήδη διαχωρισμό σε 5 διαφορετικά είδη - οπότε κάθε άλλο παρά ολοκληρωμένη είναι η εικόνα μας (χε) για το "θέμα 3D".

Γι' αυτό το λόγο και όλους τους παραπάνω, θα προτείναμε στους φίλους και τις φίλες του αθηνόραμαdigital.gr που ενδιαφέρονται πολύ για την εικόνα 3D να μην προβούν ακόμη σε αγορά συσκευής από όλη την "αλυσίδα" της υψηλής ευκρίνειας - player, ενισχυτές, τηλεοράσεις, προβολείς - παρ' εκτός κι αν αυτή αναφέρει συγκεκριμένα πως είναι 3D-Ready. Επαναλαμβάνουμε, βέβαια, ότι όλα αυτά ισχύουν μόνο για εκείνους που θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα γευτούν την εικόνα 3D, αφού και οι συσκευές δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμες πριν το καλοκαίρι και (το σημαντικότερο) το περιεχόμενο 3D αναμένεται να είναι στην αρχή δυσεύρετο. Αν μη τί άλλο, η όλη συζήτηση γύρω από την εικόνα 3D και τα νέα μοντέλα συσκευών έχει και θα έχει ως συνέπεια εξαιρετικές προσφορές σε πάρα πολύ καλά τωρινά μοντέλα, οπότε... ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ