Windows 8, τα πρώτα τους games

Εστιασμένα στο ευρύτερο κοινό, με αρκετή ποικιλία για την έναρξη τον Οκτώβρη

Η Microsoft φιλοδοξεί με το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 8 - για PC αλλά και διαφόρων άλλων ειδών συσκευές - να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών αντίστοιχο με το App Store της Apple και το Google Play. Και κανένα τέτοιο κατάστημα δεν θα θεωρούνταν πλήρες χωρίς έναν αριθμό από games. Μικρή έκπληξη, λοιπόν, που ο κολοσσός του Redmond ανακοίνωσε πως το Marketplace των Windows 8 θα προσφέρει από την πρώτη μέρα 40 διαφορετικούς τίτλους, τους οποίους η Microsoft "βαφτίζει" Xbox Live Games επειδή θα έχουν κοινά στοιχεία και θα συνεργάζονται με την πασίγνωστη από το Xbox 360 Δικτυακή υπηρεσία της εταιρείας.

Από τους 40 αυτούς τίτλους, οι 29 είναι παραγωγής της ίδιας της Microsoft και 11 ακόμη υπογράφονται από γνωστά ονόματα της αγοράς όπως οι Rovio, Miniclip, Gameloft, ZeptoLab, Glu Mobile και Halfbrick Studios. Όλοι οι τίτλοι έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να ενσωματώνονται άριστα στο νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8 (αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος Metro), ενώ θα χαρακτηρίζονται από τις λειτουργίες που έχουμε συνηθίσει σε τίτλους του Xbox 360, όπως τα Achievements, τη δημοσίευση σκορ σε πίνακες παγκόσμιας κατάταξης κλπ. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι τίτλοι αυτοί θα διατεθούν τόσο για Windows 8/8 Pro, δηλαδή για PC και tablet με επεξεργαστές Intel, όσο και για tablet με Windows RT (με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM). Σε κάθε περίπτωση, η λίστα με τα games που γνωστοποίησε η Microsoft είναι η παρακάτω:

4 Elements II Special Edition
A World of Keflings
Adera: Episode 1
Adera: Episode 2
Adera: Episode 3
Angry Birds
Angry Birds Space
Big Buck Hunter Pro
BlazBlue Calamity Trigger
Collateral Damage
Crash Course GO
Cut the Rope
Disney Fairies
Dragon's Lair
Field & Stream Fishing
Fruit Ninja
Gravity Guy
Gunstringer: Dead Man Running
Hydro Thunder Hurricane
IloMilo
iStunt 2
Jetpack Joyride
Kinectimals Unleashed
Microsoft Mahjong
Microsoft Minesweeper
Microsoft Solitaire Collection
Monster Island
PAC-MAN Championship Edition DX
Pinball FX 2
Reckless Racing Ultimate
Rocket Riot 3D
Shark Dash
Shuffle Party
Skulls of the Shogun
Taptiles
Team Crossword
The Harvest HD
Toy Soldiers Cold War
Wordament
Zombies!!!

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει οποιοσδήποτε, η παραπάνω λίστα απαρτίζεται κυρίως από casual games - τίτλους δηλαδή για το ευρύ κοινό - και λιγότερο από games για αφοσιωμένους gamers. Το γεγονός κρίνεται φυσιολογικό, αναμενόμενο και σωστό... για την ώρα. Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να διαπιστώσουμε αν αυτή η προσέγγιση θα επικρατήσει και σε βάθος χρόνου ή αν οι "μεγάλες κυρίες" του gaming - όπως οι Electronic Arts, Activision, Ubisoft κλπ. - θα υποστηρίξουν τα Windows 8 στις μελλοντικές τους παραγωγές και σε ποιό βαθμό. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ