Windows 8: ενημερώσεις... αβάντ πρεμιέρ

Πριν από την επίσημη διάθεσή τους στο κοινό - ανανεώνονται και εφαρμογές

Λιγότερο από δύο εβδομάδες χωρίζουν πια το καινούργιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 8, από τη γενική του διαθεσιμότητα στο κοινό (τόσο ως αυτόνομο προϊόν, όσο και προεγκατεστημένο σε νέα PC και tablet όλων των ειδών). Πολλοί δημοσιογράφοι, προγραμματιστές και άλλοι συνεργάτες της αμερικανικής εταιρείας, ωστόσο, έχουν ήδη εγκατεστημένα τα Windows 8 από τον Αύγουστο σε διάφορους Η/Υ για δοκιμές, παρουσιάσεις κλπ. - και αυτοί είναι οι πρώτοι που διαπίστωσαν πως η Microsoft προσφέρει ήδη μέσα από το μηχανισμό Windows Update μια σειρά από ενημερώσεις κι αναβαθμίσεις τόσο για τα ίδια τα Windows, όσο και για εφαρμογές που αυτά ενσωματώνουν.

Οι ενημερώσεις για τα Windows 8 αυτά καθ' αυτά αφορούν (σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Microsoft) σε βελτιώσεις στους τομείς της συμβατότητας με παλαιότερες εφαρμογές και συσκευές, της διαχείρισης ενέργειας και εξοικονόμησης μπαταρίας, της αναπαραγωγής πολυμέσων, καθώς και στις επιδόσεις του συστήματος γενικά. Στην ίδια ανακοίνωση η αμερικανική εταιρεία αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως η αρχιτεκτονική των Windows 8 επιτρέπει πλέον τη σταδιακή βελτίωση του λειτουργικού με σχετικές ενημερώσεις ταχύτερα απ' ότι στο παρελθόν - σίγουρα ταχύτερα απ' ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν με τα, μεγάλα σε μέγεθος αρχείου και χρονοβόρα στην εγκατάσταση, Service Packs.

Πέρα από το ίδιο το λειτουργικό, η Microsoft με σχετικές ενημερώσεις αναβαθμίζει σημαντικά σε λειτουργίες, σταθερότητα και ταχύτητα εφαρμογές όπως τις Mail, Messagging, Calendar, People, Photos, News, Video, Music και Games. Αυτό βέβαια σημαίνει πρακτικά πως μετά την πρώτη εγκατάσταση των Windows 8 σε υπάρχον PC ή την αρχική παραμετροποίησή τους σε νέο PC, περισσότερες από 10-12 ενημερώσεις θα... περιμένουν τη σειρά τους με σχετικές υπενθυμίσεις του μηχανισμού Windows Update. Απολύτως αποδεκτό, πάντως, αν σημαίνει πως οι χρήστες θα "εισπράξουν" τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις από το νέο λειτουργικό και τις εφαρμογές του, από την πρώτη μέρα. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ