Προτάσεις: Για τα καθημερινά, ποιό tablet;

Ενημέρωση κι επικοινωνία: Android, iOS ή Windows;

Ενημέρωση: Ναι, στην παραδοσιακή της μορφή των (δημοσιογραφικών ή μη) άρθρων όλοι την λαμβάνουμε πια μέσα από Web sites όλων των ειδών. Ένας από τους λόγους, όμως, για τον οποίο τα tablet είναι τόσο ενδιαφέροντα ως συσκευές είναι το γεγονός πως σε αυτά η ενημέρωση έχει και μία άλλη μορφή: αυτή των μοντέρνων ηλεκτρονικών περιοδικών, που καθιστούν την ανάγνωση άρθρων αλληλεπιδραστική και σαφώς πιο ενδιαφέρουσα. Εκεί τα iPad της Apple υπερέχουν αισθητά του ανταγωνισμού: για το λειτουργικό των Windows, για παράδειγμα - όπου βασίζεται το Iconia Tab W500 - δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο των ψηφιακών περιοδικών τύπου Wired, Project, Popular Science ή Sports Illustrtated.

Για τα tablet με λειτουργικό Android, όπως το Iconia Tab A500, υπάρχει μεν η υπηρεσία Zinio (που προσφέρει την ψηφιακή εκδοχή γνωστών περιοδικών), αλλά ομολογουμένως τα ηλεκτρονικά περιοδικά που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για iPad είναι περισσότερο ενδιαφέροντα από εικαaστικής και, εν τέλει, νεωτεριστικής πλευράς. Είναι πιο... 21st Century, ένα πράγμα! Tα iPad άλλωστε δεν στερούνται το Zinio, οπότε προβάλλουν τις "τυπικές" ηλεκτρονικές εκδόσεις χωρίς πρόβλημα. Αυτές είναι γενικώς ακόμη στα πρώτα τους βήματα, μεν, για όποιον κι όποια όμως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το οποιοδήποτε tablet ως ηλεκτρονικό... περίπτερο, τρόπον τινά, τα iPad και iPad 2 (δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε αυτή τη λειτουργία) είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη κι ασφαλέστερη για το μέλλον επιλογή.

Τη χρήση του Web δεν... την ξεχάσαμε ακριβώς, βέβαια, μόνο και μόνο επειδή κυκλοφόρησε και σε αλληλεπιδραστική, καινοτομική μορφή ένας αριθμός περιοδικών. Ο περισσότερος κόσμος συνεχίσει να επισκέπτεται τα αγαπημένα του sites, blogs, forum κλπ. για ενημέρωση και συμμετοχή/σχολιασμό. Εκεί τα iPad υστερούν, καθώς - μην μπορώντας να αποδώσουν στην οθόνη τους τα στοιχεία Flash που περιέχουν πάρα πολλοί Δικτυακοί προορισμοί ακόμη - δεν προσφέρουν το 100% των sites. Από τα δύο Iconia Tab, ωστόσο, που προσφέρουν "πλήρες" Web surfing, προτιμάμε το Α500 του Android και όχι το W500, κι ας προσφέρει το δεύτερο τους αγαπημένους μας browsers αυτούσιους. Ο λόγος; Αυτονομία. Άλλο να χρειάζεται να φορτίσεις κάθε 8 ώρες ένα tablet για Web surfing κι άλλο κάθε... 4!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ