Προτάσεις: Για τα καθημερινά, ποιό tablet;

Ενημέρωση κι επικοινωνία: Android, iOS ή Windows;

Στις λειτουργίες της επικοινωνίας, ωστόσο - το chat, το mail και τα κοινωνικά δίκτυα ουσιαστικά - υπάρχει σχετική ισορροπία ανάμεσα στα τρία tablet που δοκιμάσαμε. Για τα iPad υπάρχουν εξειδικευμένα apps που διαχειρίζονται άνετα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κατόχου τους, τού προσφέρουν πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες instant messaging και διαχειρίζονται την παρουσία του στα social networks (Facebook και Twitter ουσιαστικά) από καλά έως πολύ καλά. Με τα iPad άλλωστε μπορεί να αξιοποιήσει κανείς απευθείας και τα σχετικά sites, χωρίς app δηλαδή, καθώς αυτά δεν στηρίζονται στην τεχνολογία Flash της Adobe αλλά αξιοποιούν άλλες, ευρύτερα συμβατές (HTML5 και Javascript).

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι έχουν τα iPad κανενός είδους πλεονέκτημα απέναντι στα δύο Iconia Tab, το Α500 και το W500. Το δεύτερο προφανώς μπορεί να αξιοποιήσει τις καθιερωμένες desktop εφαρμογές που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια στα Windows, οπότε όλα είναι γνώριμα και στην πλήρη μορφή που έχουμε στους υπολογιστές μας. Το πρώτο διαθέτει και Android apps - συγκρίσιμου επιπέδου με των iPad, δεν είναι και οι πιο... δύσκολες εφαρμογές να δημιουργήσει κανείς - και τους browser που προσφέρουν το 100% των αντίστοιχων σε desktop/laptop υπολογιστές. Εδώ που τα λέμε, όλα τα tablet καλούνται να κάνουν πολύ πιο σύνθετα πράγματα από το να... στέλνουν και να παίρνουν απλά μηνύματα κειμένου, οπότε ο πήχυς αυτής τους της πλευράς βρίσκεται χαμηλά και δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Συνολικά, λοιπόν; Τα iPad κερδίζουν ως συσκευές για ενημέρωση και επικοινωνία αν ο κάτοχός τους είναι... ψυχολογικά προετοιμασμένος να δίνει κάποια χρήματα για τις ψηφιακές εκδόσεις περιοδικών και για κάποια apps. Το Iconia Tab A500 κερδίζει αν ο χρήστης προτιμά να ενημερώνεται δωρεάν μέσα από Web sites (όχι παραδοσιακά περιοδικά) και τα δωρεάν apps για επικοινωνία καλύπτουν τις βασικές του απαιτήσεις χωρίς πρόβλημα. Το Iconia Tab W500 κερδίζει αν για τον οποιονδήποτε λόγο θέλει κανείς να χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς προγράμματα για ενημέρωση και επικοινωνία με αυτά που χρησιμοποιεί στο κυρίως PC του και δεν έχει ιδιαίτερο θέμα με τη μειωμένη αυτονομία του συγκεκριμένου tablet. Όπως πάντα, όλα... θέμα προσωπικό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ