Προτάσεις: Για δουλειά, ποιό tablet;

Android vs iOS vs Windows 7, για παραγωγή κι επεξεργασία

Το γεγονός ότι τα tablet έχουν σχεδιαστεί κυρίως για κατανάλωση περιεχομένου κι όχι δημιουργία του - και για την ανεύρευση πληροφορίας κι όχι την επεξεργασία της - σημαίνει πως δεν μπορούν να αξιοποιηθούν επαγγελματικά. Δεν σημαίνει όμως ότι οι συσκευές αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες! Η διαφορά είναι μεγάλη: ένας έξυπνος επαγγελματίας θα βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί ένα tablet ως συμπληρωματικό εργαλείο, χωρίς να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα παρατήσει εν μία νυκτί τα εργαλεία που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια. Τί εννοούμε;

Μια σειρά από πράγματα. Ένας υπάλληλος γραφείου ή στέλεχος εταιρείας, για παράδειγμα, μπορεί να λάβει οπουδήποτε με mail και να δει ένα κείμενο, ένα λογιστικό φύλλο ή μία παρουσίαση, να κάνει κάποιες μικρές ή γρήγορες αλλαγές και να το στείλει πίσω με ευκολία, χωρίς να χρειαστεί ένα "πλήρες", "κανονικό" PC γι' αυτό. Ένας πωλητής μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο επίδειξης προϊόντων ή άλλων παρουσιάσεων, Ένας υπεύθυνος έργων ή διαχειριστής πελατών μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως εύχρηστο ψηφιακό σημειωματάριο για κάθε είδους ιδέα ή project.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστούν ένα PC για να έχουν δημιουργήσει πρωτύτερα το περιεχόμενο που θα μεταφέρουν προς επίδειξη ή για να συνεχίσουν κάποια στιγμή την επεξεργασία των δεδομένων που έλαβαν εν κινήσει, στο "κυρίως" μηχάνημα που χρησιμοποιούν. Για βασικού επιπέδου πράγματα, ωστόσο, ακόμη κι ένα tablet ενδέχεται να αποδειχθεί επαρκές - εξαρτάται από τις απαιτήσεις που κάθε επαγγελματίας μεμονωμένα έχει σε κάθε "σενάριο" χρήσης και από τη... διάθεσή του για παραχωρήσεις, αν αυτές μπορούν να γίνουν για χάρη της φορητότητας που προσφέρουν τα tablet. Ο καθένας έχει τα κριτήριά του, οπότε το θέμα καταλήγει να είναι εν τέλει... αυστηρά προσωπικό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ