Προτάσεις: Για δουλειά, ποιό tablet;

Android vs iOS vs Windows 7, για παραγωγή κι επεξεργασία

Ποιό από τα τρία tablet που δοκιμάσαμε υπερέχει λοιπόν ως συμπληρωματικό εργαλείο για δουλειά; Μονολεκτικά: εξαρτάται. Το iPad 2 έχει τις περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές για κάθε είδους τέτοια "παραπληρωματική" και "βοηθητική" δουλειά: το επίπεδο ωριμότητάς του στον τομέα των επαγγελματικών και παραγωγικών apps βρίσκεται πολύ υψηλότερα από το αντίστοιχο του Iconia Tab A500. Το Android αποκτά σιγά-σιγά αξιοπρεπέστατη γκάμα και όσο εξαπλώνεται, τόσες περισσότερες και καλύτερες τέτοιες εφαρμογές (και από διάσημες εταιρείες του χώρου) θα εμφανίζονται. Για την ώρα, ωστόσο, το λειτουργικό της Apple έχει "το πάνω χέρι" τόσο στην ποικιλία, όσο και στην ποιότητα των "apps για δουλειά".

Από μία άλλη οπτική γωνία, πολλοί επαγγελματίες έχουν εξοικειωθεί τόσο με τις εφαρμογές των Windows, που δεν θα ρίσκαραν να "προσαρμοστούν" σε άλλες μορφές των προγραμμάτων που ήδη ξέρουν. Ε, γι' αυτούς το Iconia Tab W500 - που αξιοποιεί τα Windows 7 "κανονικά και με το νόμο" - είναι προφανής, επιβεβλημένη και... η μόνη επιλογή, αφού μπορεί να φιλοξενήσει π.χ. το Microsoft Office στην πλήρη μορφή του. Όπως αναφέραμε και στη σχετική παρουσίαση, ωστόσο, πρακτικά καμία εφαρμογή Windows δεν είναι σχεδιασμένη για χρήση με οθόνες αφής - οπότε καλό θα ήταν να περιμένουν μια σχετική περίοδο εξοικείωσης π.χ. με το Outlook πριν συνηθίσουν να το χρησιμοποιούν (και) έτσι. Λογικό, ωστόσο, έτσι δεν είναι;

Από τα παραπάνω, πάντως, θέλουμε να πιστεύουμε πως οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που ίσως σκέφτονταν να αποκτήσουν ένα tablet "κυρίως για δουλειά", έχουν περισσότερα δεδομένα στα χέρια τους για να αποφασίσουν. Με άλλα λόγια, να το ξανασκεφτούν! Ας είμαστε, βέβαια, ειλικρινείς: κανείς μας δεν θα αγόραζε σε αυτή τη φάση tablet... αποκλειστικά και μόνο για δουλειά. Αν όμως οι ανάγκες ενός επαγγελματία για ένα παραπληρωματικό, βοηθητικό εργαλείο δουλειάς είναι υπαρκτές, γιατί όχι; Κανείς δεν είπε ότι αγοράζοντας ένα iPad ή ένα Iconia Tab... υποχρεούμαστε να πετάξουμε από το παράθυρο το/τα PC μας, άλλωστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ