Προτάσεις: Για διασκέδαση, ποιό tablet;

Android vs iOS vs Windows 7, για μουσική, ταινίες και games

Στον τομέα των games, ωστόσο, το tablet της Apple βρίσκεται πάρα πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό, από όλες τις απόψεις. Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αριθμό και υψηλότερης ποιότητας games στο App Store για το iPad 2 απ' ότι υπάρχουν στο Android Market για το Iconia Tab A500. Αυτό σιγά-σιγά αλλάζει, καθώς εταιρείες όπως η Electronic Arts στρέφουν το βλέμμα τους σοβαρότερα πλέον στα tablet με το λειτουργικό της Google. Όμως έχει πάρα, μα πάρα πολύ δρόμο να διανύσει το Android Market μέχρι να προσφέρει την άκρως ικανοποιητική ποικιλία από games που χαρακτηρίζει το App Store. Σχετικά με το Iconia Tab W500, προφανώς, οι όποιοι τίτλοι για PC εκμεταλλεύονται την οθόνη αφής είναι τόσοι λίγοι - και τα πιο πολλά demos - που... δεν έχει νόημα καν να μιλάμε για games σε αυτή τη συσκευή.

Ένα σενάριο που αξίζει αναφοράς εδώ είναι τα Flash games του Web, όπως μπορεί να τα βρει κανείς σε εξειδικευμένα sites ή στο Facebook: αυτά προφανώς παίζονται με άνεση τόσο στο W500 όσο και στο A500, καθώς οι browsers και των δύο υποστηρίζουν κανονικά τα στοιχεία Flash σε sites, σε αντίθεση με το iPad 2 που δεν το κάνει. Δεν είμαστε ιδιαίτερα βέβαιοι, ωστόσο, πως τα Flash games μπορούν να υποκαταστήσουν τα γνήσια games που έχουν σχεδιαστεί για οθόνη αφής εξ αρχής, όπως είναι όλα όσα δημιουργήθηκαν για το iPad 2. Ίσως είναι μία εναλλακτική, αλλά σίγουρα όχι αρκετή για να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει τις συσκευές της Apple από τα άλλα tablet της αγοράς στο συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεντρωτικά, λοιπόν. Για ακρόαση μουσικής το Iconia Tab A500 υπερέχει αρκετά σε σχέση με το W500 (λόγω στερεοφωνικών ηχείων) και σημαντικά σε σχέση με το iPad 2 (λόγω ηχείων και καλύτερων player). Για θέαση video το Iconia Tab Α500 υπερέχει σχετικά του W500 (λόγω αυτονομίας) και αρκετά του iPad 2 (λόγω ισχυρότερου hardware και καλύτερων player). Για games το iPad 2 υπερέχει κατά πολύ του A500 και... απόλυτα του W500. O κυρίαρχος της αγοράς, λοιπόν, τυπικά μόνο στη μία από τις τρεις κατηγορίες ψυχαγωγικού περιεχομένου έχει "το πάνω χέρι". Το θέμα είναι πως τα games ενδιαφέρουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κοινού των tablet, το οποίο ενδεχομένως θα περιορίσει τις απαιτήσεις του στην ακρόαση μουσικής ή τη θέαση video, προκειμένου να τα έχει. Τεχνικά καλύτερα είναι και τα δύο tablet της Acer από πλευράς αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, αλλά είναι αυτός λόγος αρκετός για να στερηθεί κάποιος σε μεγάλο βαθμό ή εντελώς τα games; Ο καθένας το σκέφτεται με τα δικά του κριτήρια και... αποφασίζει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ