Προτάσεις: Για διασκέδαση, ποιό tablet;

Android vs iOS vs Windows 7, για μουσική, ταινίες και games

Συνεχίζοντας με την αναπαραγωγή ταινιών και γενικώς video, τα πράγματα... περιπλέκονται κάπως. Όσον αφορά στην επεξεργαστική δύναμη που χρειάζεται: και τα τρία tablet αναπαράγουν με άνεση video ανάλυσης έως και 720p, στα 1080p όμως το Iconia W500 περνά μπροστά παίζοντας ο,τιδήποτε, ακολουθεί το A500 παίζοντας πολλά αλλά όχι τα πάντα και τελευταίο έρχεται το iPad 2, το οποίο δεν έχει την άνεση που έχουν τα άλλα δύο στο υλικό υψηλής ευκρίνειας, κατά βάσηαρνούμενο να αναπαράγει τα clip 1080p που δοκιμάσαμε.

Όσον αφορά στην οθόνη και τις εξόδους: τα δύο Iconia είναι σε γενικές γραμμές καλύτερα. Η ανάλυση των 1280x800 pixel και οι αναλογίες 16:10 καθιστούν τη θέαση ταινιών σε αυτά περισσότερο... "κινηματογραφική" απ' ότι στο iPad 2, έστω κι αν το τελευταίο αποδίδει ελαφρώς καλύτερα τα χρώματα. Για να αποδώσει ταινίες ή clip σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας το iPad 2 χρειάζεται το ακριβό αξεσουάρ της Apple και μάλιστα χωρίς να υποστηρίζει ανάλυση 1080p αλλά 720p/768p στην έξοδό του. Τα Iconia W500 και Α500, αντιθέτως, χρησιμοποιούν τυπικό καλώδιο HDMI και mini-HDMI αντίστοιχα και δεν έχουν πρόβλημα να "στείλουν" εικόνα 1080 γραμμών σε μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Καθαρός πόντος για τα δύο Acer, λοιπόν.

Όσον αφορά στο θέμα του player και των υποστηριζόμενων αρχείων, το iPad 2 επίσης υπολείπεται. Λόγω των... θεμάτων της Apple και του iTunes, υποστηρίζονται μόνο συγκεκριμένοι τύποι αρχείων και μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο ποιότητας στην κωδικοποίηση του video. Οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν ούτε στο ένα Iconia ούτε στο άλλο, με το W500 φυσικά να υπερέχει γιατί και πιο πολλούς player προσφέρει, και απόλυτη συμβατότητα με οποιοδήποτε αποκωδικοποιητή video σημερινό και μελλοντικό. Τα δύο Iconia προσφέρουν και κατά πολύ καλύτερη διαχείριση των υποτίτλων στις ταινίες. Εκεί που το iPad 2 υπερέχει και των δύο είναι στην αυτονομία κατά την αναπαραγωγή video: στις δοκιμές μας το W500 ολοκλήρωσε δύο ταινίες αλλά όχι μία τρίτη, το A500 ολοκλήρωσε τέσσερις, ενώ το iPad 2 ακόμη μία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ