Μετάβαση στα Windows 8, προσιτή

Για όσους αγοράσουν PC με Windows 7 από τον Ιούνιο

Μπορεί να διανύουμε ακόμη το Μάιο, όμως η παγκόσμια αγορά της πληροφορικής έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πιο σημαντικού - από πλευράς software - προϊόντος της: των Windows 8. Η σημασία τους για την πώληση νέων υπολογιστών desktop ή laptop, δε, είναι τόση, ώστε οι κατασκευαστές συνεργάζονται με τη Microsoft ώστε η αγορά να μην πληγεί από τη... νόσο της αναμονής στο μεσοδιάστημα!

Συγκεκριμένα: προκειμένου οι καταναλωτές να μην αναβάλλουν την αγορά νέου PC για το φθινόπωρο (ώστε να το αποκτήσουν με προεγκατεστημένα τα Windows 8), οι κατασκευαστές κι η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζουν να προσφέρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα πάρα πολύ φθηνής μετάβασης από τα Windows 7, στα 8. Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα νέο PC με Windows 7 από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο και να αναβαθμίσουν σε Windows 8, αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τη Μicrosoft πόσο φθηνή θα είναι η μετάβαση αυτή. Στο παρελθόν η αμερικανική εταιρεία έχει προσφέρει αυτήν την αναβάθμιση ακόμη και δωρεάν όταν αναφερόμαστε σε αντίστοιχες εκδόσεις (π.χ. από τα Windows Vista Home στα Windows 7 Home). Αν, ωστόσο, ακολουθηθεί η προσέγγιση που "ακούγεται" στην αγορά των μόλις 15 (!) δολαρίων για αναβάθμιση σε Windows 8 Pro, πρόκειται για κίνηση σαφέστατα τολμηρή, όσο και έξυπνη. Και την επικροτούμε μ' ενθουσιασμό, αν όντως είναι έτσι. Εν αναμονή (και) επίσημης επιβεβαίωσης σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ